Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja W10 TP

נσкєя™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pobrałem dziś Windows 10 Technical Previe.

Zrobiłem bootowalnego pendrive, zgrałem pliki, włączam laptopa z podłączonym laptopem pendrive i bootuje pendrive ale jest problem­, pokazuje się logo windowsa 10

18wkyg.jpg

ale nic dalej się nie dzieje, próbowałem update win 7 -> win 10 tp ale to samo.

W czym może być problem,

win 8 mogę normalnie instalować.

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

W sprzęcie. 

Czasem trzeba na czas instalacji zmienić tryb działania dysku w biosie, AHCI na IDE albo kompatybilny, wejdź i zmieniaj może na którymś ruszy. 

Jak masz w USB3 instalkę to zmień na zwykły port USB2 pena 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spróbuj tak: wejdź w BIOS, do zakładki Main, następnie wybierz opcję Internal HDD, a później zaznacz IDE Removable.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

A jak zaznaczysz jeden z tych dysków to są jakieś dodatkowe opcje? To jest jakieś menu?

PS. Sorry, że tak ciągle wypytuję, ale nie mam tego BIOSU, a to co znalazłem w internecie różni się od twojego BIOSU.

5719814456868591400331.gif
Opublikowano

Problem może być w źle pobranym obrazie systemu, albo podczas tworzenia bootowalnego pendrive któryś bit się przestawił. 

Poza tym, dlaczego instalujesz technical preview, skoro już od dawna jest RTM? Pobierz aktualną wersję Win10. 

O to właśnie chodzi w TP - jest to taka wersja beta i coś może nie działać. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

To nie jest technical preview, nawet gdy aktualizuję to tak samo jest zawiesza się na tym logo, a gdy zresetuje to normalnie win 8.1 jest

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

Aktualizacja nic nie pomoże , ma jakąś cześć nie kompatybilna z systemem

Na czas instalacji spróbuj przełączyć AHCI mode control z AUTO na inną opcję, nie wiem co tam masz ale może być IDE czy COMPATIBLE itp . Nagrane iso systemu na pena czy płytkę dopiero uruchom przy botowaniu i zrób uaktualnienie

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...