Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier

kura14005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam + - w środku tego miesiąca zamierzam zakupić sobie porządny komputer do grania,mój budżet wynosi 4000 zł oczywiście można nagiąć ten budżet jeszcze o jakąś stówkę dwie,komputer ten ma służyć do tego aby wszystkie najnowsze tytuły chodziły na wysokich/ultra w 50-60 fps.

Co bym chciał aby było w tym zestawie ?

1.Dysk SSD.

2.Procesor który idzie podkręcić. (w przyszłości)

3.Ma to służyć na kilka dobrych lat. (5-6)

4.Zestaw żeby w miarę był cichy.

Mam też jedną prośbę żeby ten zestaw nie posiadał procesora AMD ani karty Radeon,tylko intela i GTX'a.

Rozumiem też,że jednak to co oczekuje może się nie zmieścić w tym przedziale cenowym.

Także mam prośbę od najlepiej osoby która się na tym zna,co by trzeba było wymienić za ile.

Np.Za kilka lat wymienić zasilacz tak np z 2-3 lata (Nie znam się na tym i jest to tylko przykład który może być bzdurą)

Proszę też żeby osoby mi doradziły jakie programy pobrać np.CCleaner którego mam,jakiego Windowsa polecić oraz jaki Antyvirus darmowy będzie dobry.

Jeżeli nie jest to problem,to zestaw ten miał by być złożony na stronie Morele.net.

Z góry dziękuje osobie która złoży dla mnie ten zestaw oraz doradzi w kwestii części i dopowie coś o tych programach.

Pozdrawiam !

Opublikowano

O to mi chodziło,genialnie wszystko tak jak bym chciał.

Co do zestawów to nie podsyłajcie innych można,to akurat zamknąć.Teraz szukam osób które tylko powiedzą co można za ile wymienić i te programy ;) !

Dzięki kolego !

http://www.morele.net/inventory/info/HUACa7/

Tutaj zestaw , ssd jest , na lata bedzie, kultura pracy kozak :)

Czy ten procek idzie podkręcić ? Bo z tego co wiem końcówka musi być "K" Mogę się mylić ;) 

Opublikowano

Zauważ, że w tym zestawie nie ma chłodzenia a na boxowym raczej procka nie podkręcisz.

Tak procki do podkręcania są z "K" na końcu.

Ja od siebie proponuje taki

http://www.morele.net/inventory/info/HMdam/

Tutaj masz procka do podkręcania i już lepsze chłodzenie.

W sumie nie pomyślałem,jednak mam pewne pytanie czym się różni np.GTX od MSI a GTX od Asusa ? Bo nie bardzo rozumiem ? Jest różnica ? Prócz producenta i ceny.

Opublikowano

głównie taktowaniami i możliwościa oc , nie ma co mówić ze jest cichsza bo to jest strix i msi , oba mają półpasywne chłodzenia i sa cichutkie :) 

Opublikowano

cięcie po kosztach w sprawie zasilacza , obudowy i brak coolera do cpu , głośne jak diabli i procka bez chlodzenia i tka niepodkrecisz :)

tak jest z zablokowanym mnoznikiem ale taka i5 i tak starcza do wszystkich gier :)

Rozumiem,że starcza i szanuje twoje zdanie,jednak uszanuj też moje wymaganie dotyczące podkręcenia procesora.Na komputerach znam się nie wiele trochę tak rozumiem więcej niż "zielony".I z tego co się orientuje dużo osób poleca podkręcenie procka zawsze wydajność na + :)

MSI jest trochę cichsza.

Czyli rozumiem że na wydajności nic nie stracę wybierając Asus'a a nie MSI czy Gigabyte ? 

Rozumiem,że starcza i szanuje twoje zdanie,jednak uszanuj też moje wymaganie dotyczące podkręcenia procesora.Na komputerach znam się nie wiele trochę tak rozumiem więcej niż "zielony".I z tego co się orientuje dużo osób poleca podkręcenie procka zawsze wydajność na + :)

Czyli rozumiem że na wydajności nic nie stracę wybierając Asus'a a nie MSI czy Gigabyte ? 

A co możecie o tym powiedzieć ? http://www.morele.net/inventory/info/db36hd/

+ jakiś SSD wsadzić 

Opublikowano

Nie dałem coolera dlatego że wyjechał bym poza budżet a takowy cooler zawsze można dokupić w przyszłości.

Opublikowano

MSI ma troszkę wyższe taktowania ale nie będą zbytnio odczuwalne. Powiem tak jeśli masz $ to możesz dołożyć do MSI ale nie koniecznie.

A ten zestaw co podałeś to zasilacz raczej nie nadaje się do OC a troszkę słabo wyposażona ale jeżeli nie używasz głośników/słuchawek 7.1  to możesz brać.

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

MSI ma troszkę wyższe taktowania ale nie będą zbytnio odczuwalne. Powiem tak jeśli masz $ to możesz dołożyć do MSI ale nie koniecznie.

A ten zestaw co podałeś to zasilacz raczej nie nadaje się do OC a troszkę słabo wyposażona ale jeżeli nie używasz głośników/słuchawek 5.1 czy wyżej i nie potrzebujesz dużej ilości portów USB to możesz brać.

Z tym MSI mógł byś podać koszyk ? Przemyślał bym ;) 

Opublikowano

Nie chcę już cię naciągać ale jeżeli ja bym kupował ten zestaw to poczekałbym może jeszcze kilka dni (do następnej wypłaty  :D) i dołożył do jakiejś lepszej obudowy i ewentualnie zasilacza modularnego, żeby był porządek w tej obudowie  :)

Ale to już tak jak mówię tylko kosmetyczne poprawki :)

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

@Steforek99

Można dać przecież Thermaltake Smart SE 530W ewentualnie Seasonic M12II-520 Evo i mieć spokój z kablami. OC one uciągną.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie chcę już cię naciągać ale jeżeli ja bym kupował ten zestaw to poczekałbym może jeszcze kilka dni (do następnej wypłaty  :D) i dołożył do jakiejś lepszej obudowy i ewentualnie zasilacza modularnego, żeby był porządek w tej obudowie  :)

Ale to już tak jak mówię tylko kosmetyczne poprawki :)

Myślę,że takie poprawki to już w międzyczasie :) Kiedy zarzucą jakąś premią :D 

@Steforek99

Można dać przecież Thermaltake Smart SE 530W ewentualnie Seasonic M12II-520 Evo i mieć spokój z kablami. OC one uciągną.

Kable mi nie przeszkadzają :) Wokół biurka mam tyle kabli,że się w pale nie mieści..Tu od PS'a tu TV tu internet tu drukarka jeszcze jakieś ładowarki myszki słuchawki itp :D Nie przeszkadza mi to.Dzięki za rade zawsze się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...