Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oszukać zabezpieczenia MCHC?

TreyyToSiur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak oszukać zabezpieczenia MCHC?! Dam Lajki jak ktoś mi to wytłumaczy ewentualnie da download chodzi mi głównie o cheat huzuni 1.7.10 żeby na nim wejść na mchc 

Opublikowano

A Ktos ma skrypt na naprawianie kilofa podczas kopania na afku ? :) 

Bo narkomani mają piekło na ziemi, czyściec przechodzą w momencie śmierci, cała trucizna uwalnia się w ostatnim oddechu. I potem mają swoją wymarzoną, wyczekaną i wyćpaną szczęśliwość.

21076673_155844708327715_28800624_n.jpg

Opublikowano

Kurde ludzie, ja jestem graczem MCHC, przenywam na ich forum jak i tsie... Naprawde staraja sie wszystko blokowac co nielegalne xD. Dzisiaj bedzie nowa edycja (tak we wtorek) i bedzie kolejna paczka.., po co bawic sie w oszukiwanie administracji??!!

Szatan (H@ MCHC) stworzyl taka paczke i zabezpieczenie ze bez specjalnej psczki nikt nie wejdzie na serwer.

A co do sedna.

To clienta by ominac zabezpiecxenia niema i raczej nie bedzie. Pozdro

Opublikowano

Na każde zabezpieczenie coś się znajdzie - metin dostał anty cheata a po 2 tyg. obeszli zabezpieczenie. Być może ktoś będzie się starał to obejść i napisze na tym forum co trzeba zrobić.

Opublikowano

Kolega już kombinuje z tym, jakiś cudem udało mu się wrzucić huzuni i wszystko działa, ale dalej próbuje ze skryptami jak będą działać to wrzuce wam tu paczke pozdrawiam ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ehh dzieci serio chcecie rozwalić innym rozrywkę cheatując? 

@topic

Aby złamać zabezpieczenia można zobaczyć co w tym pliku z wersją jest, poprzez otwarcie pliku java .jar i tam obczaić co z czym gra....

r9wfFzB.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Klient MCHC to nic innego jak zwykły Minecraft tylko że wymieniający określone dane przy łączeniu się z serwerem i sprawdzający coś jeszcze:

[03:14:44] [main/INFO]: Setting user: quake84
[03:14:44] [main/INFO]: (Session ID is token:XXXXXXXXX)
Processing CubeGame AntyCheat™ integrity check...
Passed...
Wasted 2716ms of your life, just to make sure everyone plays fair!

Dodatkowo klient jest zobfuskowany inną tabelą niż domyślny klient gry, a sam antycheat jest zapewne niebiańsko prosty do obejścia bo na MCHC dalej krążą dzieci z killaurą bądź zwiększonym zasięgiem (bicie z 6 kratek itd), różnica jest taka że jest ich mniej.

Jak coś wymyślę to napiszę tutaj.

Co ciekawe wątek w którym "siedzi" anticheat ZAWSZE nazywa się "pool-2-thread-1". Gra losowo zamyka się jak nic nie robisz i nie jesteś podłączony do jakiegoś serwera:

[23:22:32] [pool-2-thread-1/INFO]: Wykryto naspeedowanie...
[23:22:32] [pool-2-thread-1/INFO]: <wstaw_suchar>

Nie mogę znaleźć żadnego z powyższych stringów w grze. Postaram się jednak rzucić w kąt "JD-GUI" i użyć czegoś lepszego. Pożyjemy zobaczymy, ale coś się na pewno wymyśli ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Raczej sie nie da, oni maja spore zabezpieczenia

spore? kilku użytkowników przez około miesiąc z nudów exploity wydawało. Zabezpieczenia są po stronie klienta więc oni je "łamali" w max 30 minut :P...

Łapcie:

http://www.mpcforum.pl/topic/1431151-jak-oszuka%C4%87-zabezpieczenia-mchc-czyli-jak-wej%C5%9B%C4%87-z-w%C5%82asnym-clientem/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...