Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Portal bosses script

SfPrivatePl

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Udostępnić?

• Tak.
      18
    • Nie.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o Wasze zdanie, czy chcielibyście mieć portal w lochach 100% jak na globalu.

Technicznie i wizualnie, to udostępnię go z mojego serwera. (http://on-game.pl)

Oczywiście portal w gildii, bo nad gildyjnym aż 3 dni pracowałem, zbyt cenny jest dla mnie. Dlatego w lochach udostępnię.

Oczywiście oprócz samego ACT_PORTAL_FIGHT_SINGLE dochodzą response, mdyfikacja funkcji i potworków + kilka tabelek w bazie danych.

Wasze zdanie, czy chcecie mieć skrypt.

Pzdr, Ilnezid.

P.S Miałem akurat kiedyś udostępnić kilka skryptów, ale bana dostałem, to wiecie... Staram się pomagać. Nie pogardzę lajkami. :)

Opublikowano

Jak najbardziej jestem na tak...

Powinniśmy sobie pomagać, tworzyć co raz lepsze serwery.

Jak jeszcze byś udostępnił portal gildii, wieżę to już na prawdę było by super :) !

#Like !

Opublikowano

Nie wiem, muszę się zastanowić, może pierw coś łatwiejszego, ranking czy coś. Bo rankingi macie źle. ;/ Oprócz samego skryptu portale musicie funkcje SF_Calc przebudować, bym musiał wam ją całą dać, ale ja mam ją inaczej zrobioną więc napisać dla was cały portal by wam zadziałał. 

Jak zrobię u mnie s2 to przygotuję może skrypt. P.S zna ktoś id scrollów wiedzmy? chodzi mi o on i of + napisy na itemach, resztę mam.

Wg Ilnezid jj, a nie privatepl. :P Nie wiedziałem jaki nick dać.

Opublikowano

Nie wiem, muszę się zastanowić, może pierw coś łatwiejszego, ranking czy coś. Bo rankingi macie źle. ;/ Oprócz samego skryptu portale musicie funkcje SF_Calc przebudować, bym musiał wam ją całą dać, ale ja mam ją inaczej zrobioną więc napisać dla was cały portal by wam zadziałał. 

Jak zrobię u mnie s2 to przygotuję może skrypt. P.S zna ktoś id scrollów wiedzmy? chodzi mi o on i of + napisy na itemach, resztę mam.

Wg Ilnezid jj, a nie privatepl. :P Nie wiedziałem jaki nick dać.

A na c**j kalkulacje walki przerabiać? Przecież walka z mobkiem w portalu jest identyczna jak w misji/lochu.

Hp potworka można zmieniać w walce tworząc jedną krótką funkcję ;)

Opublikowano

@FidgetPL

Ja mam tam hp minimalne i maxymalne + w funkcji potworków portalu mam dodatkową jedną rzecz. :)

I kilka response mam.

Do tego tylko 2 tabelki w bazie danych usera. Hp i poziom ubicia. Ale oni mają inaczej zrobione to w req. Jak oni nie wiedzą skąd i po co struktura z wieży jest. Wg każdy kto ogarnia sf powie, że w tym skrypcie portalu, a raczej kalce wieży jest struktura więzy. 

Mój portal w gildii:  http://scr.hu/1i9x/kp4n2

Jak mówiłem 100% global, ale ja 50% skryptów od nowa pisałem/poprawiałem i muszę portal w lochach pod req jessiego napisać, który wy posiadacie.
Opublikowano

Udostępnij :3  

Gdyby wszyscy udostępniali takie rzeczy to serwery byłyby jak global, ale każdy woli trzymać takie rzeczy dla siebie a potem pisać że inne serwery to gotowce, a nic nie chce od siebie dać by tak nie było ^^

Opublikowano

Może w wolnym czasie wezmę się za przepisanie go pod Wasz req, wg. bez komunikatów na chacie, bo bym musiał dawać skrypty chatu też, a tam mam polskie znaki.

Na razie muszę zrobić s2.

Opublikowano

A na c**j kalkulacje walki przerabiać? Przecież walka z mobkiem w portalu jest identyczna jak w misji/lochu.

Hp potworka można zmieniać w walce tworząc jedną krótką funkcję ;)

Zostaw ich, oni mają swój świat i swój język.

@FidgetPL

Ja mam tam hp minimalne i maxymalne + w funkcji potworków portalu mam dodatkową jedną rzecz. :)

I kilka response mam.

Do tego tylko 2 tabelki w bazie danych usera. Hp i poziom ubicia. Ale oni mają inaczej zrobione to w req. Jak oni nie wiedzą skąd i po co struktura z wieży jest. Wg każdy kto ogarnia sf powie, że w tym skrypcie portalu, a raczej kalce wieży jest struktura więzy. 

Mój portal w gildii:  http://scr.hu/1i9x/kp4n2

Jak mówiłem 100% global, ale ja 50% skryptów od nowa pisałem/poprawiałem i muszę portal w lochach pod req jessiego napisać, który wy posiadacie.

Z tego co widać na ss to nie masz jednak 100% globala. Jak już tak udostępniasz to udostępnij komunikaty gildii i resztę, wtedy nie będziesz musiał nic przepisywać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...