Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak układać deck na arenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba nie ma jakiegoś takiego poradnika.

Moje rady:

-Nie wybieraj stronników, które dają karty przeciwnikowi

-Na arenie dobre są karty, dzięki którym masz jakiś dociąg

-Staraj się budować talię pod te karty, które już masz. Nie oczekuj, że dana karta może Ci podleci.

-Oglądaj streamy z aren, przyglądaj się jakie karty wybierają czołowi gracze.

-Jest jeszcze program, który podpowiada jaką kartę powinieneś wybrać: http://www.mpcforum.pl/topic/1150328-arenavalue-poradnik/ jednak nie stosuj się do tego w 100%.

giphy.gif

Opublikowano

@foxbond' jednak kolega ma rację, że dzisiaj na arenie to tempo ma ogromne znaczenie

na Arene najpierw mag potem plladyn potem szaman moim skromnym zdaniem

Opublikowano

@foxbond' jednak kolega ma rację, że dzisiaj na arenie to tempo ma ogromne znaczenie

na Arene najpierw mag potem plladyn potem szaman moim skromnym zdaniem

Ile wy tych winów wbijacie? Cztery i uważacie, że spoko? 6? Wciąż nieciekawie.

co lepsze w doboże kart na arenie value czy hearthbody?

Mózg, polecam ;)

I to tak serio mówię, nie chce ci się grać ale myślisz pora na arenkę - dobra, niech bot gra, ale nie dawaj mu wybierać kart, szkoda golda.

Opublikowano

na tempo robię niemal jak napisałeś 4-7, facehuntem ok. 6. Myślę, że jak ktoś szuka porady na arenę to jest newbie i chce choć 4 wygrać... ale nie Ty od razu podasz nam gotowca na 12 więc czekam z niecierpliwością bo sam chętnie taką pogram!!!

zaczynam się wiekowy robić ale mam jedno spostrzeżenie:

Dla nowego gracza najlepszym doradcą w każdej niemal grze jest gracz, który zaczął grać 2-3 miesiące wcześniej. Dalej jest nowicjuszem ale już z wiedzą pomocną kompletnemu nowicjuszowi. Zawsze szuka rozwiązań lub już je zna które szybko pomogą się wybić/wzbogacić/podnieść lvl... 

Im starszy gracz (bardziej doświadczony) tym gorsza porada dla nowicjusza... często zapominacie/zapominamy, że On nie ma ani doświadczenia ani wiedzy i szuka gotowego rozwiązania... przykładowo jak tworzysz sobie talię w HS n arenę i chcesz FH stworzyć ale nie losuje Ci kart to szybko zmieniasz koncepcję patrząc co już masz na ręku, "świeży" gracz dobiera kolejne karty nie analizuje co już ma i z czego da combo lub coś innego.

Opublikowano

foxbond`, w 04 Lip 2015 - 23:01, powiedział:

I to tak serio mówię, nie chce ci się grać ale myślisz pora na arenkę - dobra, niech bot gra, ale nie dawaj mu wybierać kart, szkoda golda.

Gram głównie na telefonie SG S5. na kompie odpalam bota tylko po golda i to bardzo żadko na noc zapuszczę, ale nawet bota jak zechce mi sie odpalić to mniej rund zagra bot niż ja ogólnie na tel. A temat po to, że wygrywam na własnnym decku z ok 4 mecze... I zawsze przegrywam z botem, a bardzo łatwo rozpoznac czy człowiek siedzi i gra czy bot przy wyboże kart. Może jednak sam zaczne bota używać na arenie... zagrałem 3 ateny (9 starć) kożystając z pomocy value i 0 wygranych dosłownie 0 już wole sam układać... dlatego czy jest jakiś schemat kładania decku czy nic z tego?

Opublikowano

Ja polecałbym sugerować się programem Arena Value, ale nie w stu procentach. Program podaje całkiem dobre value, ale samemu również obserwujcie deck i pomyślcie, czy jednak inna karta nie będzie lepsza niż ta z najwyższym value w programie, bo tak również bywa.

"Nie pomyl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...