Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dot. pre hardmoda

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Mam aktualnie miecz Night's Edge (czyli najlepszy pre-hardmodowy miecz) oraz zbroje tylko tak: 

Głowa - Ancient Shadow Helmet

Ciało - Ancient Shadow Scalemail

Nogi - Shadow Greaves

Hełm i Zbroja wy dropiłem z tych pożeraczy dusz czy jak im tam z the corruption, a nogi dorobiłem z demonitu i shadow scale

Czy ta zbroja to już jest najlepsza w prehardmodzie? 

2. Zabiłem już eye of cthulhu, eater of worlds oraz Skeletrona czy teraz już pozostał Wall of flash, czy jeszcze są jakieś inne bossy?

3. Czy z tymi itemami co mam dam radę z Wall of flash czy potrzebuje jeszcze czegoś? (I w ogóle czym go zabić? ) 

4. Czy jak zabiję wall of flash i będę mieć hardmode to the corrupion zamieni się w the hallow czy the hallow zastąpi mi jakiś inny kawałek mapy?

5. Ten Dungeon będę mógł przeszukiwać nawet na hardmode czy coś się z nim stanie? 

6. Czy na każdej mapie jest latająca wyspa czy nie jest to w 100% pewne? 

Cześć...

Opublikowano

1. Najlepsza zbroja w prehardmodzie to Moltenowa.

2. Jeszcze boss w Dżungli - Queen Bee

3. Jakąś bronią dystansową.

4. The hallow pojawi ci się randomowo, a Corruption rozrośnie ci się jeszcze bardziej 

5. Będziesz mógł nawet na hardmodzie.

6. Zawsze jest jakaś latająca wyspa.

Opublikowano

1. Zbroja jest jedną z najlepszych [wg mnie], bo jeszcze jedną jest zbroja z meteorytu.

2. Są: King Slime, Queen Bee [znajdziesz ją w jungli], brain of cthulhu [przeciwieństwo eater of worlds, znajduje się w crimsonie]

Z hardmodowych: 

The Twins, Destroyer, skeletron prime, golem, plantera, duke fishron, dodane w tym patchu: Lunatic cultist, Moon lord,

Jeszcze są eventowe bossy.

3. Najlepiej, jak wykopiesz meteoryt, zrobisz z niego zbroję, założysz i zrobisz pistolet z meteorytu, w tedy owy pistolet nie będzie brał Ci w ogóle many, ja tym zawsze zabijam jak zaczynam świat od nowa.

4. - 

5. Będziesz mógł.

6. Na każdej.

Opublikowano

1. Nie noś kilku kawałków zbroi, ponieważ pełny set zbroi da ci jakiś bonus, te początkowe tylko dodatkowe punkty obrony ale Shadow i Molten dają już bonusy do szybkości i ataku. Molten Armor robisz z Hellstone, rudę znajdziesz w piekle, a do sztabki potrzebny jest jeszcze obsydian.

2. Queen Bee w dżungli w ulu oraz Slime King (rzadko się respi, ale można przy demon/crimson altarze zrobić jego wabić z korony i żelu. Jest jeszcze Brain Of Cthulhu jeżeli na świecie zamiast Corruption masz Crimson (zamiast fioletowego, czerwony biom) + bossy Hardmodowe

3. Minisharkiem, który sprzedaje Arms Dealer

4. Z tego co wiem to Hallow tworzy literę V z Korupcją, więc będzie po przeciwnej stronie świata niż korupcja

5. Tak, ale jak zabijesz Planterę (Hardmodowego bossa) to w Dungeonie pojawią się nowi przeciwnicy

6. Zawsze są latające, wyspy, im większy świat tym więcej. Najlepiej użyć Gravity Potion aby je znaleźć.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@pingwin1324

@Tluczek9902

@Emo2

Dzięki za pomoc, ale mam jeszcze pytanko

Do czego służą poszczególne miejsca w ekwipunku:

1.Socjal Accesory 

2. Czym się różni socjal shirt od pants 

3.Dye - jakiś barwnik o co chodzi? 

W rubryce "Social" dajesz ozdobne rzeczy, które nie dają żadnych właściwości. Np. Nosisz Shadows Armor, ale bardziej lubisz wygląd złotej, więc shadow dajesz w lotach na zbroję, a złota w social. To samo z akcesoriami, np. nie masz miejsca na buty Hermesa, ale lubisz ich wygląd, więc możesz to dać w social.

Barwniki służą do barwienia zbroi/akcesoriów. Np. można pomalować srebną zbroję na czarno.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...