Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Ekko?

marceli17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, od ponad tygodnia nie gram w lola (dla mnie to dużo xD) i nie interesowałem się za bardzo.
Powiedzcie mi, warto kupić Ekko? Nadal jest mocny czy nerfy go zabiły? I jaki build na niego jeśli można ;p?
Oraz gdzie najlepiej się sprawdza, widziałem, że ktoś z Rocatu chyba grał nim na topie, nie lepiej mid/junla? :x

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

Mowiac o ekko w niższych dywizjach jest aż zasilny, i jest grany najczęściej na midzie lecz później platyna 1 + na midzie łatwo skontrować ekko i jest grywalny bardziej na topie i jungli pod tanka.
Warto go kupić jeśli byś zagrał 20-30 normali nim i wyciągnął go na rankeda to bys nieźle zaorał :)
Build :  Morello -> Buty -> lich bane -> Sceptera (Jeśli gramy na minimum 2/3 ap w enemy) -> zhonyie -> void staffa 

Opublikowano

Grałem nim często na midzie i jungli i stwierdzam, że dla mnie jest on lepszy do lasu. Budujemy go pod tanka, czyli zielony item do jungli - Cinderhulk. Po tym itemie brałem Black Cleavera albo Trinity Force(BC imo lepsze) a następnie leciałem full tank. Bardzo ładnie czyści campy oraz ma dobre ganki.

Maksujemy: Q>E>W jednakże na drugim lvl'u dajemy punkt do skilla na W żeby dostać shielda przy robieniu jungli. Mimo, że lecimy pod full tanka to dmg jakiś tam ma, zwłaszcza z tych 3 stacków oraz samych skillów które zadają dużo obrażeń same z siebie.

Masterki 21/9 a Runki: 
Mark - 1,7% Attack Speed
Seal - Armor
Glyph - Magic Resist
Quint: 2x DMG, 1x LifeSteal

Polecam.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Według mnie najlepiej sprawdza się w jungli.

Ale trzeba przyznać że jego ult stun i pasywka bywają nieobliczalne ^^

Opublikowano

Broken, niech go znerfia jeszcze :D

blackjastrzab-    na rankedach chyba ciężko nim zagrać bo albo ktoś pic`knie albo zbanuje ;D

Zależy też od dywizji w brązie i silverze nie banują bo wolą zbanować yasuo katę zeda itd :D

Opublikowano

Zbalansowana nowa postać ala Zed, trudna, dużo sposobów na zabicie, nie jest nudna i fajne combosy i 'surprise madafaka' się robi :D

Opublikowano

Tylko nie grajcie nim rankedow minimum 100 gier normalnych a pozniej rankedy poniewaz ta postac wymaga dosyc duzego ogarniecia :)

Opublikowano

Ja nim grałam mid/top lecz jednak w większości na tej pierwszej linii i powiem, że postać warta zakupienia. 

Jeżeli grasz w low elo, to tym lepiej dla Ciebie jak tą postać ogarniesz, bo spotkałam się z takimi, co mi wchodzili w W które leci doooość długo i stunowali się na życzenie, co było insta śmiercią dla nich. :D Przez swoje E i R jest bardzo mobilny, nawet jeżeli ciężko trafić dmg z ulta to wciąż to jest spora mobilność.

Mi osobiście bardzo przyjemnie się gra Ekko. ;)

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Tylko nie grajcie nim rankedow minimum 100 gier normalnych a pozniej rankedy poniewaz ta postac wymaga dosyc duzego ogarniecia  :)

Już to widzę jak w nieco ponad miesiąc od wydania tego championa zagrałeś nim te 100 gier.

Da się nim ogrywać przeciwników, ale mi jakoś ta postać do gustu nie przypadła.

giphy.gif

Opublikowano

Już to widzę jak w nieco ponad miesiąc od wydania tego championa zagrałeś nim te 100 gier.

Da się nim ogrywać przeciwników, ale mi jakoś ta postać do gustu nie przypadła.

gram ta postacia minimum 7 gier dzienne a ty mi nie wiezysz ? 9 x 30 = 270 + no life pbe na nim przed wyjsciem duzo gier 

Opublikowano

Aktualnie nie polecam jest wiele lepszych pick'ów :) nerfy go troszkę zabiły

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Nerfy go zabiły? o.O Powiedź mi które i w jaki niby sposób? Postać do "zaorania" na midzie jak każda inna (w końcu na wszystko są "kontry"?) i nie wiem czy podanie przykładu Morgany, którą na midzie się widuje raz na 1000 gier było słuszne... Diana w sumie też nie jest zbyt częstym pickiem, TF już nieco częściej, ale bez przesady :P

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

Jak dla mnie jest bardzo mocny, jak mam firstpick to zawsze go banuję.

Opublikowano

Jak dla mnie na prawdę dobry midder. Mimo nerfa, który wszedł  już w patchu pare dni po jego wystawieniu, ekko jest bardzo silną, i mobilną postacią.

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Szczerze nienawidzę grać przeciwko tej postaci. Walisz gościowi combo na ryj, ten ultuje i żyje...

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...