Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa obudowa

jogurt99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuję nowej obudowy, która by pomieściła kilka dysków twardych (aktualnie 3 identyczne dyski, później będą 4) oraz by zapewniła im, jak i reszcie sprzętu odpowiednie chłodzenie. Obudowa musi być dobrze przewiewna oraz "pojemna".

Sprzęt nie jest najwyższych lotów - Core 2 Duo, GTX 550 Ti... Niedługo, jeśli uda się naprawić płytę główną, to Q6600 i P5Q Pro.

Problemem może być zasilacz, gdyż ma niestandardowe rozmiary. Gdy chciałem włożyć do go innej obudowy, trzeba było usunąć część blach, nawet tej gdzie są porty z płyty głównej. Udało się włożyć, tylko śrubki trzymały się prowizorycznie. Jak coś zasilacz to HP 416224-001 (mój został przerobiony i teraz ma 550W)

Dziękuję za pomoc

A i dobrze by było gdyby miała wbudowany potencjometr - tak by zmniejszyć obroty w zimie, a zwiększyć w upalne lato :)

Opublikowano

Lepiej zmień zasilacz, bo dobry on nie jest.

Co do obudowy to Corsair 200R albo 300R

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Myślę, że tak do 250zł, jak będzie warto dołożyć to wtedy nieco więcej. Co do zasilacza to on jest w porządku, nie trzeba go zmieniać. Może później, gdy uda się naprawić P5Q Pro. Póki co benchmark i wielogodzinna gra w wymagającą grę nie robi na nim wrażenia.

Opublikowano

Wygląda w porządku. Ma porty USB 2.0, można kontrolować wentylatory i są 4 gablotki na dyski. Chyba się na nią zdecyduję tylko czy ten zasilacz wejdzie? Czy długość kabli wystarczy? Czy w nim jest wentylator wiejący na dyski? Widzę jeden, tylko jest nad nimi

Opublikowano

http://proline.pl/?p=FT-GD01-A

nic lepszego nie znajdziesz

Super obudowa, w niej już widzę miejsce do zamontowania wentylatora (nawet dwóch!), który by wiał na dyski oraz jest dużo gablotek na nie (6 sztuk). Do tego te super okienko. Bomba. Brakuje tylko potencjometru, jednak myślę, że dokupię później taki wsadzany do zatoki, gdzie się wkłada nagrywarkę. Obudowa bardzo mi się podoba. Chyba najlepsza z tych wszystkich

Tylko myślę czy ten zasilacz wejdzie oraz czy długość kabli wystarczy, w końcu zasilacz montuje się na dole

Opublikowano

Chyba najlepsza z tych wszystkich

Tak. Lepszej na jakość i funkcjonalność w tym budżecie nie ma.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...