Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić takie góry na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to lece z komendami

nie chcesz nie czytaj (pisane na szybko)

/b sb mm     - pedzel kola (randmowoy) , z zamienianiem blokow

/b b

/vr 0        blok ktory bedzie zamieniany

/v sand     blok jaki zostanie ustawiony za blok 0

/b sb g8000 - zalezy od wielkosci pedzla i tego jak "równe " maja byc góry ale mysle ze 80% jest takie najbezpieczniejsze

(kilk kilk tworzymy górę)

teraz jesli chcesz ja "wygladzic nadac jakies kontury "

/b e melt

/b e fill

/b e smooth

/b bb

co to robi :? nie chce mi się tłumaczć bo i bez tego powinien wyjść bardzo fajny efekt (a takie góry to kilka min roboty)

#zamiana piachu na trawe

/d    resetujemy pedzelek

/b 20      wielkosc pedzla wczesniej jej nie pisalem bo sobie sam wybierzesz tak aby nie lagowalo.. a tutaj to az tak nie robi różnicy

/b sover d&    -& to jest liczba do jakiej glebokosci (ilosci bloków od góry) maja zostać zamienione bloki np /b sover d4 - zamieni 4 bloki od góry w dół (taki słup)

/b sover g4000 - ustawiamy losowosc na 40% jest to dużo i robię to dlatego ze chcę uzyskać jak najlepszy efekt (i jak najszybciej)

/v grass

(kilk kilk ) - ten etap nie zamieni wszystkich blokow piachu w trawe i TAK MA BYC

/d

/b over d2    - według mnie taki standard , pedzel zamieni wszystkie blokiw w promieniu r (tylko to z góry) na wybrany blok

/b 20          - wielkosc pedzla duza aby sie jak najmniej naklikać

/v grass

(klik klik)

a teraz zamieniasz resztę piachu na kamień

te snieżne szpice to trochę bardziej poplątane w tworzeniu :) i jakoś mi się nie chce tego już pisać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...