Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klasa dla początkującego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie, jaką klasą najlepiej się gra na początek? tzn z podstawowymi kartami?

Oczywiście arenka/rankedzik

Zbieram LIKE

dla Ciebie 1 kliknięcie,

a dla mnie tak wiele

1294477714-U1.png

Opublikowano

@Isuribi sorry xD co to znaczy deck? a i jeszcze kolega powiedział że łowca jest dobry na start czy to prawda?

deck - talia

Ogólnie na początek dobry jest mag, kapłan. Mają one dobre basic decki.

Ale ja polecam, żebyś pograł każdą klasą, wbił na nich 10lv (przy okazji dostaniesz za to golda) i wtedy wybrał klasę, którą będziesz grał.

giphy.gif

Opublikowano

@Press. ogólnie najwięcej grałem druidem ale powiem Ci, że średnio się spisuje,

a teraz spróbuję może kapłanem właśnie, dzięki

Zbieram LIKE

dla Ciebie 1 kliknięcie,

a dla mnie tak wiele

1294477714-U1.png

Opublikowano

Proszę tu masz decki Free to Play (F2P) dla każdej postaci, wybierz jaki Ci pasuje każdy się sprawdza dla nowicjusza ale osobiście Ci priesta (kapłana) polecam:

http://imgur.com/a/1JEHN

edit: tylko nie zapomnij odblokować podstawowych kart dla danej postaci

Opublikowano

Klasy są dość zbalansowane, jedna kontruje drugą. W aktualnej mecie najsłabszy jest szaman. Dla początkującego hunter ma dość tanie karty, mech mage nie jest zbyt trudny, zoo warlock również. Z kontrolnych decków nie polecałbym na początku handlocka, bo nie jest to najprostszy deck, oil rogue również trudny deck. Myślę, że można się pokusić o ramp druida lub paladyna, jeśli chodzi o control warriora to potrzeba wiele legendarek, więc na początek raczej nie wchodzi w grę. Mech szaman jest bardzo szybkim deckiem, można się pobawić na początku przygody z HSem.

Jeżeli chodzi o areny, to według mnie MAGE > PALADIN > DRUID > ... , ale każdy lubi co innego.

"Nie pomyl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Opublikowano

Klasy są dość zbalansowane, jedna kontruje drugą. W aktualnej mecie najsłabszy jest szaman. Dla początkującego hunter ma dość tanie karty, mech mage nie jest zbyt trudny, zoo warlock również. Z kontrolnych decków nie polecałbym na początku handlocka, bo nie jest to najprostszy deck, oil rogue również trudny deck. Myślę, że można się pokusić o ramp druida lub paladyna, jeśli chodzi o control warriora to potrzeba wiele legendarek, więc na początek raczej nie wchodzi w grę. Mech szaman jest bardzo szybkim deckiem, można się pobawić na początku przygody z HSem.

Jeżeli chodzi o areny, to według mnie MAGE > PALADIN > DRUID > ... , ale każdy lubi co innego.

Szaman najsłabszy? Na jakiej podstawie jeśli mogę spytać?

Opublikowano

bezuzyteczne karty

inżynierka - tanie mielenie kart/przewijanie decka  -> odpowiednik: Loot Hoarder, Acolyte

tidehunter - flood board/murlock synergy  -> odpowiednik: razorfen, imp master, SH knight

ps. Przed nerfem inżynierka była bardzo popularna

Opublikowano

Szaman najsłabszy? Na jakiej podstawie jeśli mogę spytać?

W aktualnej mecie się nie sprawdza. Akurat jest jedną z moich ulubionych klas, ale na grimy, tempo magów, gównoladinów czy huntardów ma po prostu problemy, musisz trafić dobry start, bo nie wyrobisz na to tempo. W przypadku grimów, nie złapiesz burzy, to też prawdopodobnie czeka cię loss, a tych decków aktualnie pełno. Grając na dragon warlocka też zazwyczaj miałem problem, jeżeli nie trafiłem rockbittera z jakimś windfurry, żeby niespodziewanie go wykończyć, to przychodził ten moment, kiedy chował się za czerwonymi gigantami i wystawiał healboty, a do tego czasu nie miał problemu trade'ować stołu na równi ze mną i dodatkowo mając możliwość wyczyszczenia go hellfirem lub shadowflamem. Zwyczajnie szaman ma aktualnie najsłabsze karty i cieniutką mechanikę jeśli chodzi o overload. Nie jestem jedynym, który tak twierdzi, zapytaj większość topowych graczy, a taka odpowiedź prawdopodobnie padnie.

"Nie pomyl nieba z gwiazdami odbitymi nocą na powierzchni stawu."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...