Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prostszy sposób na wykonanie misji u Biologa

Ichigo^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem podzielić się z wami pewnym starym bugiem który zna niewielu graczy a został nienaprawiony do dziś na polskim metinie oraz serwerach prywatnych, dotyczy on mianowicie Biologa. Jak wszyscy wiedzą podczas wykonywania misji u niego np. z Korzeniami Gango co jednego zabitego potwora dostajemy jeden przedmiot do badań, jak otrzymamy maksymalną liczbę (z tego co pamiętam to pięć) to możemy już do niego iść żeby mu go oddać. Zawsze się zdarzy że przynajmniej czegoś nie przyjmie, a akurat w miejscu poprzedniego ubicia potworów było ich więcej, i trzeba tak chodzić w koło macieja tracąc czas. Ale jest na to sposób, mianowicie po zdobyciu maksymalnej ilości przedmiotu do badań, należy ten przedmiot wyrzucić i wystarczająco szybko ubić moba by dostać nową ilość przedmiotów do badań, wtedy z trzech potworów dostaniemy dodatkowe trzy przedmioty + następnie podnieść przedmiot który wyrzuciliśmy, zakładając że wyrzuciliśmy ich 5. Tak więc oszukaliśmy troszeczkę grę i z limitu pięciu przedmiotów otrzymaliśmy ich osiem, wtedy możemy być pewni że Biolog zaliczy nam misję bez konieczności ponownego łażeniu po M1 i szukaniu kolejnych Głodnych Alfa Wilków, Niedźwiedzi itd. Nie jest to jakiś konieczny poradnik do przetrwania w tej grze, ale z pewnością potrafi zaoszczędzić czas tym co tego nie wiedzieli, no i na pewno choć trochę ułatwić życie :) Pozdro!

Opublikowano

Serio? 3 lata temu nie byłem aż tak aktywny więc mnie sporo ominęło :P Ale skoro tak to można zamknąć.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

­Poradnik średnio czytelny i dla wyjadaczy nie przydatny. Ale nowym w świecie metina się przyda :rolleyes:

­NU94p9A.gif

/\ Pozdrawiam iBad, jeśli Ci pomogłem daj lubię to! /\

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...