Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu

kasuma12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałbym abyście ocenili złożony zestaw komputerowy przeznaczony głównie do gier. Budżet miałem dość ograniczony bo ok. 3600zł... Jeżeli ktoś by potrafił w tej samej cenie złożyć coś lepszego to bardzo proszę o propozycje. Komputer głównie do GTA 5, CS:GO, Batman Arkham Knight i innych nowych gier na przyzwoitych detalach, chciałbym też móc stremować.

Moja propozycja:

Procesor - Intel Core i5-4690K

Płyta główna - AsRock Z87 Extreme3

Karta graficzna - Gigabyte GTX 970 ITX OC 4GB

Pamięć ram - Team Group Vulcan 8gb (2x4) 2400MHz CL11

Zasilacz - SilentiumPC Vero M1 600W

Dysk - Seagate 1TB

Napęd - LG GH24NSCO SATA

Obudowa - Zalman R1 black USB 3.0

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

i5 4690K będzie lepszym wyborem jak będziesz podkręcać procesor ;) Ja w tej cenie bym brał SSD+procesor bez OC, chyba, że chcesz podkręcać.

Szczerze to nawet nie potrafię tego robić, nigdy tego nie robiłem, ani nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest. Dopiero z tydzień temu się dowiedziałem, ale są w końcu do tego poradniki... Także nadal nie wiem co robić yhh

Opublikowano

Skoro nigdy tego nie robiłeś, to lepiej się za to nie zabieraj, bo prędzej zniszczysz procesor. Weź zestaw od kolegi wyżej :)

Ok, zrobiłem nowy koszyk z inną kartą graficzną http://www.morele.net/inventory/info/L8UshJ/, co sądzicie o tej karcie? Jakoś te 3 chłodzenia bardziej mnie przekonują. Aha i dlaczego ta karta jest tańsza od tej bez OC?

Opublikowano

Wzrost wydajności nie będzie aż taki duży, moim zdaniem, jeżeli nie podkręcasz, lepiej zostać przy i5 4460 :)

Nie duży, ale zawsze jakiś, a pomiędzy tymi procesorami jest tylko 150zł różnicy, a za te 150zł dysku ssd chyba raczej nie kupię :( Tzn... Tamten dysk co ktoś z Was podał był ponoć trochę słaby i za mało miał miejsca (tak mi mówili znajomi), a na lepszy trzeba trochę więcej wydać.

Opublikowano

@kasuma12 Dysk SSD podany przez @CiasteczkoMen jest jednym z lepszych w tej cenie. 128GB na system to dla ciebie za malo ?

To nie moje słowa, tylko znajomego, bo ja w tych sprawach się nie znam :D Spróbuję dodać ten ssd do koszyka i wyślę do morele, może dadzą mi jakiś rabat. Ale ogólnie cały zestaw pasuje do siebie? Płyta główna da radę z tym procesorem i kartą?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...