Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 5000zł

siema777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym złożyć komputer do 5000 zł. Ma on służyć głównie do gier i częsciowo do renderingu. 

Wybrałem 3 podzespoły które na pewno chciałbym co najmniej otrzymać w zestawie: 

-   MSI GeForce GTX 970 (GTX 970 GAMING 4G)

-   Intel Core i7-4790K

-   Z97 GAMING 3

Dziękuje za pomoc ;)

Opublikowano

No własnie aż tak sie na tym nie znam, dlatego w sumie tutaj napisałem temat, jeżeli możesz mi wyjaśnić co to jest to sli to byłbym wdzięczny.

Opublikowano

Łączenie 2 lub więcej kart graficznych w jednym komputerze. Dla Nvidii to SLI, a dla AMD Crossfire. Dlatego kolega wyżej pyta sie czy będziesz łączył karty, bo tańsze płyty nie umożliwiają SLI/CF

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@ZeciarzEmil1

Jestem w to kompletnie zielony, ale raczej nie. Jedyne co chciałbym robić, to podkręcać procesor. Tylko nie znam sie na tym, np jaka płytka do tego jest potrzebna itd. Mogłbyś złożyć mi jakiś zestaw który Twoim zdaniem bedzie dobry do tej kwoty? Zależy mi tylko na i7 4790k i na tej grafie, bo chciałbym i renderować gierki, i grać w wiedzmina na wysokich/ultra

Opublikowano

W najnowszych produkcjach zazwyczaj 10 klatek wiecej na korzysc 980. Do 1080p GTX970 ci staczy.  Wyżej to tylko GTX980 i wyzej

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@up 

Najbardziej mi zależy, żeby mieć wieśkia na ultra w 40-50 fps, i gta na ultra w 60 fps, ten zestaw da rade?

+ jakiś lekki rendering raz na jakis czas

I czy ten zasilacz poradzi sobie?

Z góry dzieki 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...