Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy champion - Tahm Kench opinie?

blackjastrzab

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że w nadchodzącym patchu (za tydzień w środę) ma wyjść nowa postać i jestem ciekaw waszego zdania na temat tej postaci jak i postaci które ostatnio wyszły.
Niewiem czy zgadzacie się z moim zdaniem ale jak dla mnie ostatnie postacię są bardzo przesadzone a ta która ma nadejść teraz już zupełnie, popatrzmy na takiego ekko który odrazu po wyjściu miał 80%+ win, następnie dostał 2 nerfy pod rząd - żenada, tyle że  dla riot opłacało się bardzo bo najlepiej jest zrobić postać a następnie znerfić ją aby mieć z tego zysk.

Wg. mnie era fajnych  postaci skończyła się po gnarze, postacie wymyślane na siłe, zgaduje że niedługo dodadzą samochody i inne gówna do tej gry, 

Opublikowano

Nie wiem w sumie czy nowy champion jest zbalansowany, bo nie oglądałem za dużo jak grają nim na PBE, ale jak dla mnie jego mechanika jest ciekawa. I ja osobiście cieszę się, że riot dalej potrafi zaskakiwać nowymi pomysłami.

A co do win ratio, to nie ma na początku większego znaczenia bo i tak każda nowa postać po wyjściu jest banowana na rankedach. Nie koniecznie dlatego, że jest za mocna. Nikt nie chce by ktoś testował nowa postać na rankedach, szczególnie jeżeli ma być to ktoś z twojej drużyny. Jedyny co mnie niepokoi, to fakt, że przez to jaką interakcją bard i tahm mogą podejmować z sojuszniczymi bohaterami mogą bardzo łatwo celowo przeszkadzać swojej drużynie.

giphy.gif

Opublikowano

Support, jungler bądź toplaner. Lekko przesadzona postać, gdyż może przerwać ulta typu VI. Ta tarcza jest również przesadzona, bo dostaje ona więcej defa niż ekko przed nerfami.
Będzie banowane, nerf po 2 tygodnaich jak każda nowa postać.

Opublikowano

Skoro dla ciebie Gnar jest fajną postacią a postacie takie jak Kalista, Bard czy Ekko są nudne czy co tam innego pieprzysz to masz raka i tyle na ten temat. 

I beka z tego "rajot gejms wypuszcza niezbalansowane postacie dla pieniency!!!!111". No ciekawa teza, jeszcze dodaj do tego illuminati i pęknę ze śmiechu. Przykładem jest Vel'Koz, który od wypuszczenia nie dostał żadnego nerfa a jakieś mini buffy, drugi przykład to Aatrox co dostał zmiany jedynie w W i pasywce i jakiś bugfix ulta.

Dodatkowo Riot Games nie jest fundacją charytatywną i istnieje tylko po to by doić pieniądze, więc serio nie czaję tego pierdolniku "to jest dla pieniędzy!".

Opublikowano

Bardzo mi się podoba, że co nowsza postać tym nowe pomysły. W dobrym kierunku idzie rozwój postaci. Jestem zadowolony z ligi legend.

shmup_nasty_jarvan_grab_thumb.jpg

Jeśli pomogłem daj LIKE

Opublikowano

­Obawiam się trochę o to połykanie postaci. Jest to coś zupełnie nowego, świeżego i nie wiadomo jak do tego tematu w sumie podejść, bynajmniej ja tak mam. Z drugiej zas strony postać bardzo mi się podoba, wydaje mi sie, że bedzie w mecie jako supp niedługo po jej wejściu. Myślę, że będzie mocna, pewnie ją znerfią jeszcze, jak teraz nerfią na PBE, ale tak jest z każdą postacią, non stop robią coś z postaciami, wiec jakiej byś postaci nie miał to będą ją zmieniać zawsze. Nigdy nie kupi się postaci, której nigdy nie znerfią, etc. Nie ma po prostu takiej możliwośći, bo gracze są sprytni i każdy błąd potrafią wychwycić i wykorzystać. Ja generalnie nie mogę się doczekać nowej postaci, mam zamiar ją używać jako supp, nie wiem jak inni bo widziałam że ludzie już wypisywali że na kilka linii by się nadawał podobno.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jak dla mnie postać nadająca się super do trollowania. Połykasz sojusznika i TP na fontannę wroga. W takim bronzie to będzie zabawy nim strasznie dużo, ale przynajmniej się można pośmiać. :D A tak na serio: widziałem stream'a Nightblue3 z PBE jak grał nim na jungli. Początkowo tak sobie radzi na jungli, ale w late game rozpieprza wszystko. Ja obstawiam, że będzie to support/top. Na jungli ma takie sobie jej czyszczenie, więc tylko dla tych co raczej chcą. :P

Opublikowano

Z*******a postac bedzie grywalna na topie suppie i na jungli ale najlepsza bedzie chyba na suppie namiesza tak w grze ze prawdopodobnie zmieni sie styl grania ;]

Opublikowano

Grałem nim i muszę przyznać że z powodzeniem można grać nim full ap, a ostatnio dostał jeszcze buffy. Na topie nie widziałem jeszcze ani razu żeby ktoś nim przegrał. Niestety większość z nich to byli przeciwnicy. Ostatnio miał błąd z globalnym użyciem W co już naprawili. Ciekawe jakie jeszcze ma błędy.

Nie wiem w sumie czy nowy champion jest zbalansowany, bo nie oglądałem za dużo jak grają nim na PBE, ale jak dla mnie jego mechanika jest ciekawa. I ja osobiście cieszę się, że riot dalej potrafi zaskakiwać nowymi pomysłami.

A co do win ratio, to nie ma na początku większego znaczenia bo i tak każda nowa postać po wyjściu jest banowana na rankedach. Nie koniecznie dlatego, że jest za mocna. Nikt nie chce by ktoś testował nowa postać na rankedach, szczególnie jeżeli ma być to ktoś z twojej drużyny. Jedyny co mnie niepokoi, to fakt, że przez to jaką interakcją bard i tahm mogą podejmować z sojuszniczymi bohaterami mogą bardzo łatwo celowo przeszkadzać swojej drużynie.

Potwierdzam. Ekko wciąż jest banowany pomimo tego że już prawie dostaliśmy kolejną postać do gry. Ostatnio po przeczytaniu pewnego tematu o rankedach na tym forum zagrałem sobie jednego. Chciałem grać ekko na topie. Sojusznicy zgodzili się żebym poszedł na topa. Byłem zdziwiony że przeciwnicy jako pierwszego zbanowali ekko. Nie jest jakąś super trudną do pokonania postacią. Wystarczy wiedzieć jak go pokonać. Po zbanowaniu go wybrałem siona i wyccarowałem grę. Nie wiem czy zrobiłbym to tak dobrze jako ekko. W sumie to ekko nawet mógłbym przegrać tą grę więc mi jeszcze pomogli tym banem.

Opublikowano

Jak na razie na PBE prawie każdy Tahm przegrywa grę. Dostał wczoraj co prawda 5 buffów, ale jak dla mnie jest za powolny i za mało cc ma w porównaniu z innymi supportami.

Myślę, że będzie mocna, pewnie ją znerfią jeszcze

Dostał wczoraj kilka buffów.

Jak dla mnie postać nadająca się super do trollowania. Połykasz sojusznika i TP na fontannę wroga. W takim bronzie to będzie zabawy nim strasznie dużo, ale przynajmniej się można pośmiać.

Idealnie się nadaje do trollowania np. połykasz kogoś z Twojego teamu gdy gdy ten ucieka przed enemy lub gdy goni kogoś z 1 hp :)

Takie trolle widuje na PBE codziennie.

Co do Ekko to dostał on nerfy kosmetyczne, które w żadnym wypadku nie zmniejszają jego combo.

Opublikowano

Dziwna postać, niezbalansowana, jak ktoś gra obecnie na pbe i nolifi nią i będzie grać na rankedach, free elo czekać.

Fajna żabka xD

Opublikowano

Co nowsze, to fajniejsze i bardziej skomplikowane.

A co do Tamh'a - bardzo fajny (100% balanced) s**t, czekam aż ktoś go do ultimatum ogarnie. Tarczka jest niesamowita a jako support będzie mógł dawać niesamowity protect swojemu adc i tankować wszystko.

Opublikowano

Postać ma ciekawą mechanikę już ją widzę na lcs ; D No a czy będzie zbalansowana to się okaże, ja osobiście nie posiadam konta na PBE i nie mam jak jej przetestować ;( 

xD 

Opublikowano

Rito jak to Rito, broken champ -> 1tyg. później nerf.

Postać wg. mnie broken, jak zawsze te nowe. Testowałem na PBE. Zjadanie enemy champa, naprawde nie mają co wymyślać. Teleport jak Twisted Fate, a nawet możesz zabrać ze sobą kogoś...

Postać jak najbardziej top, AP Tank. Myślę że będzie rozjeżdżało tanków, tą procentówką z W - zjadasz go i pod wieże i za kilka sekund znów...

Support to samo, zjadasz adc i pod wieże - easy bot lane. Roam razem z ADC dzięki ultowi.

Co wy na to? Zjadasz enemy champa + kalista Cie ultuje? :P

New champ mechanics incomming.

Wg. mnie era fajnych  postaci skończyła się po gnarze, postacie wymyślane na siłe, zgaduje że niedługo dodadzą samochody i inne gówna do tej gry,

Tu się nie zgodzę, Ekko akurat jest spoko (też broken) postacią :)
Opublikowano

Jak dla mnie ta postać w roli supporta, oraz jg będzie prawidzą masakrą! Posiadając takie skille jak w z nastackowaną pasywą, oraz ulta, będzie idealnym saferem, by na przykład uratować swojego adc, lub zabrać kogoś z tf, oraz do wyfocusowania enemy z w, w celu rozpoczęcia tf :)

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Nowa postać będzie bardzo fajna. Zapewne znowu będzie OP. Jednak trochę się obawiam tego całego połykania. Rito jak zwykle nie przewidziało, ze na niższych dywizjach grają frustraci, którzy lubią trollować a tym połykanie można łatwo strollować znakomitą większość postaci. xD jednak na dywizjach wyższy niż brąz będzie spoko ^^

9145114405211911405102.png

Jestem tęczowy :D

Opublikowano

Grałem nim i muszę przyznać że z powodzeniem można grać nim full ap, a ostatnio dostał jeszcze buffy. Na topie nie widziałem jeszcze ani razu żeby ktoś nim przegrał. Niestety większość z nich to byli przeciwnicy. Ostatnio miał błąd z globalnym użyciem W co już naprawili. Ciekawe jakie jeszcze ma błędy.

Potwierdzam. Ekko wciąż jest banowany pomimo tego że już prawie dostaliśmy kolejną postać do gry. Ostatnio po przeczytaniu pewnego tematu o rankedach na tym forum zagrałem sobie jednego. Chciałem grać ekko na topie. Sojusznicy zgodzili się żebym poszedł na topa. Byłem zdziwiony że przeciwnicy jako pierwszego zbanowali ekko. Nie jest jakąś super trudną do pokonania postacią. Wystarczy wiedzieć jak go pokonać. Po zbanowaniu go wybrałem siona i wyccarowałem grę. Nie wiem czy zrobiłbym to tak dobrze jako ekko. W sumie to ekko nawet mógłbym przegrać tą grę więc mi jeszcze pomogli tym banem.

@PedoVsky Nie można ingerować podczas w z kench'em ;) ma "immune"

Top/Jg/supp clear w jungli kosmiczny... tanky cholernie.. dmg takie ,że o jezus..nerfy nadciągają + trollerska postać:D

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Ogólnie mi się podoba, fajnie że rito z postaci na postać wprowadza jakąś nową mechanikę, fajnie takie rzeczy jak ult azira, latarnia thresha czy zjedzenie postaci przez tahm kencha urozmaicają grę.

Opublikowano

Z postaci na postac coraz wieksze gowno robia : -) azir? 400 ap smieszny poke podejdziesz nie masz hp albo masz killa pls.Kalista?? Aa tylko 1k dmg z E :D.hm ekko? 2 wscielenie katy czy mi sie tylko wydaje o,O?.Teraz ta j****a ryba :D przesada wystarczy ze cie opluje zje flesh do toretu wychodzisz nie zyjesz hehe + jeszcze z kalista instawin

b53c9b011d5d0.jpg

Opublikowano

chmmm wymaxowane w bije chyba ok. 30% hp, można jeść sojuszników... 7800 ip czeka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Postać na początku pewnie za 7k a później za 6

A na rankedach tych z bronzów to będą banować ciągle

A bohater nawet spoko :)

Opublikowano

Z postaci na postac coraz wieksze gowno robia : -) azir? 400 ap smieszny poke podejdziesz nie masz hp albo masz killa pls.Kalista?? Aa tylko 1k dmg z E :D.hm ekko? 2 wscielenie katy czy mi sie tylko wydaje o,O?.Teraz ta j****a ryba :D przesada wystarczy ze cie opluje zje flesh do toretu wychodzisz nie zyjesz hehe + jeszcze z kalista instawin

Azir śmieszny poke, tylko dlaczego jest to jedna z częściej wybieranych postaci na LCS?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...