Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tanie cyfrowe wersje gier na Allegro - Czy to podpucha?

olekg10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy cyfrowe wersje gier na allegro typu np. Batman Arkham Knight która kosztuje w tej oto wersji 60- 100 zł na róznych aukcjach jest w 100 % legit ? i czy to nie jest jakaś podpucha ? 

Opublikowano

To nie jest żadna podpucha, ludzie sprzedają sloty. Niestety w przypadku PS4 ryzyko wyłapania bana za kupowanie kont jest zbyt duże. Ja bym sobie po prostu odpuścił.

819531478353821175209.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam osobiście kupiłem tak kilka gier i jestem zadowolony ;)
Bana jeszcze żadnego nie dostałem i szczerze mówiąc nie słyszałem o banowaniu za takie coś :D

Opublikowano

Ja popieram kolegę wyżej - kupiłem w ten sposób bodajże 4 gry i jestem zadowolony. I też nic nie słyszałem o banowaniu za to.

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

Sam osobiście kupiłem tak kilka gier i jestem zadowolony ;)

Bana jeszcze żadnego nie dostałem i szczerze mówiąc nie słyszałem o banowaniu za takie coś :D

Ja popieram kolegę wyżej - kupiłem w ten sposób bodajże 4 gry i jestem zadowolony. I też nic nie słyszałem o banowaniu za to.

@FRUNEK1

@bohomas

Wypowiedź administratora na oficjalnym forum Playstation:

Te "dystrybucje cyfrowe" to tak naprawdę udostępnienia konta, co klasyfikuje się pod permabana - regulamin PSN wyraźnie zaznacza, że nie wolno się dzielić kontem.

Zapis wyraźnie pokazuje, że jest to niezgodne z regulaminem. Ogólnie nawet sam dzwoniłem kiedyś do support'u Sony, i tak jakoś kiedy "Miły Pan" coś wypełniał dla mnie zapytałem się go o to. Powiedział mi, że starają się kontaktować z serwisami aukcyjnymi, kasować takie aukcje i karać sprzedawców. Ponad to powiedział ten "Miły Pan", że można dostać blokadę na konsolę za taki zakup

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Spoko ale dopiero wtedy, gdy mi coś zbanują to wtedy zmienię zdanie na ten temat :)

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...