Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Java do Minecraft/Ile wyciągnie

Bengtsson1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześ!

Słuchajcie mam taki problem ,że zrobiłem formata i instaluje teraz jave ,mój system 32bit .Ciągle szukam tej javy ,chyba zaistalowałem już z 5 innych.I nadal to samo.Czyli po prostu sie włącza.Możecie mi podać jakąś jave,coś?Dodatkowo chciałbym się spytać ile wyciągnie mój komputer z :

Karta Graficzna:NVIDIA GeForce 9600 GT

Procesor:Intel ® Core2 DUO

Opublikowano

Nadal java nic nie pomaga,może to coś innego? Dodaje Screena,który wyświetla mi się na crashu. http://scr.hu/4our/1o8imi http://scr.hu/4our/3ce34

+

Mój GB Ramu : http://scr.hu/4our/idrjr

Co robic?

Nie instalować javy po 200 razy, bo java działa, ale za to grafika już niezbyt.

Albo złe sterowniki do karty graficznej, albo jest ona zbyt do dupy.

+ masz modowanego MC, testuj na czystym.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

wpisz w cmd:

java -version
i pokaż co wyświetliło.

Nabijasz posty czy jak?

Wkleił crasha przecie, i wdać tam dokladnie, Java 1.8 u25, Oracle

No właśnie, do autora: zaktualizuj do najnowszej javy, bo najnowsza to 1.8 u45

Opublikowano

@GotoFinal

gość mi pisze, że co chwilę zmienia javę to nie wiem czy teraz ma 1.8, 1.7 czy 1.6 kuźwa.

Co do tematu, jeżeli java 1.8 to właśnie 1.8 może być przyczyną błędów.

Opublikowano

@GotoFinal

gość mi pisze, że co chwilę zmienia javę to nie wiem czy teraz ma 1.8, 1.7 czy 1.6 kuźwa.

Co do tematu, jeżeli java 1.8 to właśnie 1.8 może być przyczyną błędów.

sam jesteś przyczyna błędów...

Java 8 jest teraz aktualną wersję, i jedyną zalecaną, nie da się nawet już pobrać 7 z strony dla normalnych użytkowników.

A w tym miesiącu zostaje już oficjalnie uznana za staroć.

Po lipcu 2015 r. firma Oracle nie będzie już w swoich publicznych serwisach publikować aktualizacji oprogramowania Java SE 7 dostępnych do pobrania. Istniejące, przeznaczone do pobrania pakiety Java SE 7, opublikowane do końca kwietnia 2015, będą nadal dostępne w archiwum oprogramowania Java w serwisie Oracle Technology Network. Zachęcamy programistów i użytkowników końcowych do aktualizacji oprogramowania Java SE do najnowszych, publicznie dostępnych wersji zawierających aktualizacje i poprawki przyczyniające się do zwiększenia bezpieczeństwa. 

W archiwum chyba nie trzyma się zalecanych do używania rzeczy.

Kilka wersji javy 8 było popsutych, ale wszystkie powyżej u30 powinny działać idealnie, u25... nie pamiętam, czy już tam naprawili, czy jeszcze nie.

Więc autor powinien jedynie zaktualizować do najnowszego Java 8 u45 i nie być jak reszta Polski, zacofany pod każdym względem.

Opublikowano

sam jesteś przyczyna błędów...

Java 8 jest teraz aktualną wersję, i jedyną zalecaną, nie da się nawet już pobrać 7 z strony dla normalnych użytkowników.

A w tym miesiącu zostaje już oficjalnie uznana za staroć.

W archiwum chyba nie trzyma się zalecanych do używania rzeczy.

Kilka wersji javy 8 było popsutych, ale wszystkie powyżej u30 powinny działać idealnie, u25... nie pamiętam, czy już tam naprawili, czy jeszcze nie.

Więc autor powinien jedynie zaktualizować do najnowszego Java 8 u45 i nie być jak reszta Polski, zacofany pod każdym względem.

Przypadek z przed wczoraj:

Potrzebowałem javy i compilatora, ściągam NAJNOWSZĄ wersję jdk 1.8, przy okazji sprawdzam jak radzi sobie minecraft: gówno a nie sobie radzi, crashuje.

Co zrobiłem? Ściągam jdk 1.7 i jestem zadowolony tak samo z compilatora wtedy mi potrzebnego jak i minecrafta, który nagle "cudem" zaczął działać.

Co do Twoich argumentów, że "w archiwum nie trzyma sie zalecanych do używania rzeczy":

Ale jeżeli ma się pewność, że nowa wersja jest lepsza i w pełni działa to nie daje się odnośnika na stronie pobierania z instrukcją uzyskania starszej wersji.

Zaciekawiło mnie stwierdzenie:

Korzystasz z jakiejś specjalnej strony?

Bo według mnie wystarczy wejść tutaj na oryginalną stronę:

https://www.java.com/pl/download/manual.jsp

Co do tematu:

Spróbuj włączyć czystą wersję a nie z wgranym reis-minimap

Opublikowano

Przypadek z przed wczoraj:

Potrzebowałem javy i compilatora, ściągam NAJNOWSZĄ wersję jdk 1.8, przy okazji sprawdzam jak radzi sobie minecraft: gówno a nie sobie radzi, crashuje.

Co zrobiłem? Ściągam jdk 1.7 i jestem zadowolony tak samo z compilatora wtedy mi potrzebnego jak i minecrafta, który nagle "cudem" zaczął działać.

Co do Twoich argumentów, że "w archiwum nie trzyma sie zalecanych do używania rzeczy":

Ale jeżeli ma się pewność, że nowa wersja jest lepsza i w pełni działa to nie daje się odnośnika na stronie pobierania z instrukcją uzyskania starszej wersji.

Zaciekawiło mnie stwierdzenie:

Korzystasz z jakiejś specjalnej strony?

Bo według mnie wystarczy wejść tutaj na oryginalną stronę:

https://www.java.com/pl/download/manual.jsp

Co do tematu:

Spróbuj włączyć czystą wersję a nie z wgranym reis-minimap

Masz jakieś problemy ze wzrokiem?

oP2VAWa.png

Ja widze tutaj Javę 8.

A w odnośniku do javy 7, jest napisane że mozna pobrac tylko z oracle i że jest juz stara i niezalecana.

VAl2zEs.png

A jak miałeś jakis problem, to poproszę o wersję MC i logi z crasha, to zobaczymy czego to wina.

Coś napisanego w 7, ma prawo nie działac na 8, tylko jeśli twórca użył rzeczy z poza API jawy, w 90% przypadków da się tego uniknąć, więc najcześciej to wina jakiegoś idioty.

No chyba że miałeś u5 czy inną walniętą wersję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...