Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk SSD

MrSuchy123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuje zakup dysku SSD 64 GB tylko i wyłącznie pod system Windows, słyszałem, że jest taka możliwość. Obecnie mam 1 TB HDD, nie byłoby problemu dołożyć SSD i na nim zainstalować tylko system? Mam w planach format obecnego dysku więc nie zależy mi za bardzo na danych. Mam także inne pytanie, czy mogę po prostu przerzucić system z HDD na SSD (już po podłączeniu), tak abym nie musiał instalować na nowo systemu? ;)

Opublikowano

Nie ma sensu grać tylko 64GB. Moze system zmiescisz, ale juz pobranych plikow, muzyki, podstawowych programow nie. Najtanszy 128 kosztuje 229zl

http://www.morele.net/dysk-ssd-transcend-ssd370-128gb-sata3-550-170mb-s-ts128gssd370s-732386/

Systemu nie przerzucisz

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@ZaciarzEmil1
Rozumiem aczkolwiek tylko system chciałem mieć na nim SSD, wszystko inne na HDD, muzykę, gry, dokumenty, filmy, chodziło mi o to czy taka opcja istnieje, czy nie.

Opublikowano

Jak tak to spokojnie starczą te 64Gb. Ty chcesz skopiować pliki "windows" z hdd na ssd ? hahaha.. jak Ci się tak uda to powodzenia, niektórych plików nie da się przekopiować, z tego względu, że są zabezpieczone, musisz niestety zainstalować na nowo win'a na ssd'eku.

Opublikowano

Systemu nie przerzucisz

Ty chcesz skopiować pliki "windows" z hdd na ssd ? hahaha.. jak Ci się tak uda to powodzenia, niektórych plików nie da się przekopiować, z tego względu, że są zabezpieczone, musisz niestety zainstalować na nowo win'a na ssd'eku.

W sieci można znaleźć wiele programów przeznaczonych do klonowania/przenoszenia systemu na inny dysk. Nie brakuje też poradników opisujących cały proces. Oto jeden z nich: http://www.howtogeek.com/97242/how-to-migrate-windows-7-to-a-solid-state-drive/

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że to bez sensu, zawsze lepiej zrobić formata jak jest możliwość. Przerzuć wszystko co potrzebne na jedną partycję, drugą sformatuj, na SSD zainstaluj system. Zmieścisz na nim bez problemu wszystkie programy oraz parę gierek od których wymagasz szybkiego uruchamiania i wczytywania (np. cs go)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...