Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie

Eftar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak wiadomo modding pod LC jest całkiem spoko i jednocześnie drogi. Z tego względu chcę na początku skorzystać z AC.

• Miałby ktoś pomysł, jak będzie wyglądała cyrkulacja powietrza na przestrzeni 100x15x70?
  • Mam pomysł by z każdej strony 1 pary boków ustawić wentylatory. Przez jedne dostaje się powietrze, przez drugie wyciągane jest. Jednak w takim wypadku, jak będzie zachowywał się procek i jego radiator? Jak będzie oddawał ciepło?

See ya. ;)

Opublikowano

Jaką masz budę?

To nie buda. Wszystko będzie w biurku, a dokładniej mówiąc w blacie. Wymiary dałem na początku: szerokość 100 cm, wysokość 15-25 cm, głębokość 70 cm.

Opublikowano

Widziałem już i są one trochę przekombinowane, jak dla mnie. :P Myślałem coś na wzór Vectora.

https://www.facebook.com/vectorvhwl

1k$ i przesyłka to ponad 4k zł.(za dużo) I nawet jeżeli zrobię podobną, to i tak jest to czysto pod LC jest obudowa. Teraz też Ci nie powiem, jakie mam lub będę miał chłodzenie. Nie chcę mi się rozkręcać. :P Dajmy na to, wszystko idzie od prawej do lewej i w jakiś sposób procek oddaje w inny sposób ciepło, to bez odpowiedniej korekcji dodatkowym wentylatorem będzie lipa?

Opublikowano

Wbuduj najlepiej zasilacz w boczną ściankę tak, aby wentylator mógł spokojnie zasysać powietrze, chyba że masz wentylator w zasilce od dołu, to wtedy w spodzie biurka musisz otwór zrobić. Z lewej i prawej strony zrób miejsce na jakieś wentyle, jak nie masz za bardzo kasy, to możesz wstawić po 1 na każdą stronę i po 2 miejsca wolne na ewentualne przyszłe wentylki, dziury zakryj filtrem antykurzowym albo jakąś siatką, meshem, czymkolwiek co przepuszcza powietrze.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Wbuduj najlepiej zasilacz w boczną ściankę tak, aby wentylator mógł spokojnie zasysać powietrze, chyba że masz wentylator w zasilce od dołu, to wtedy w spodzie biurka musisz otwór zrobić. Z lewej i prawej strony zrób miejsce na jakieś wentyle, jak nie masz za bardzo kasy, to możesz wstawić po 1 na każdą stronę i po 2 miejsca wolne na ewentualne przyszłe wentylki, dziury zakryj filtrem antykurzowym albo jakąś siatką, meshem, czymkolwiek co przepuszcza powietrze.

O zasilaczu w środku za bardzo nie myślałem. Widziałem projekt, gdzie zasilacz był na zewnątrz, ale jednocześnie zabezpieczony przez konstrukcję. Zabezpieczony w taki sposób: http://cdn.overclock.net/a/a3/900x900px-LL-a3a766b4_DSC00230.jpegi doczepiany na spód. Ujdzie coś takiego?

Opublikowano

Ujdzie, tylko po co? xD

Tylko wiesz, że żeby to ładnie wyglądało, to sprzęt też nie może wyglądać tak jak wygląda?

Załóż może coś w stylu modloga, to podrzucę Ci parę pomysłów, bo tutaj schodzimy powoli z tematu.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ujdzie, tylko po co? xD

Tylko wiesz, że żeby to ładnie wyglądało, to sprzęt też nie może wyglądać tak jak wygląda?

Załóż może coś w stylu modloga, to podrzucę Ci parę pomysłów, bo tutaj schodzimy powoli z tematu.

Wygląd ma dla mnie takie znaczenie, jak konfliktów żydków z całym światem, czyli żaden. Jeżeli poprzez zamontowanie zasilacza na zewnątrz będę mógł zminimalizować ewentualne odchylenia z cyrkulacją, to tak zrobię. Nawet kosztem wyglądu, bo aktualne połączenie budy z biurkiem mnie tylko wpienia, a to rozwiązanie pozwoli pozbyć się tego problemu. ;) Aktualnie nic nie idzie zrobić.

Co do modloga, to może, haha, ale nie umiem ogarnąć SketchUpa a zdjęcia rysowanych rozwiązań można o kant rozbić. ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...