-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
DKubixD
DKubixD
Mam problem odnośnie komputera, nie wiedziałem czy dać to tutaj czy w dziale sprzęt ale zdecydowałem się tutaj, jeśli zły dział to przepraszam. Otóż w ostatnim czasie zacząłem często używać mojego starego komputera mianowicie ok. 8 letniego komputera XP, nie było z nim problemów, nawet po takim czasie więc używałem go coraz częściej aż w pewnym momencie coś stało się z internetem, ale tylko w tym komputerze. Wygląda to tak że posiadam internet na kartę która umieszczona jest w modemie a modem w routerze. W ostatnim czasie gdy próbuję włączyć w nim internet coś blokuje te połączenie i wygląda to tak:
Klikałem " Napraw " ale to nic nie dawało i wyskakiwało:
Jak na razie nie kontaktuje się z obsługą sieci bo mam inny komputer a ten jest używany "jak komuś się o nim przypomni" i pisze tutaj z nadzieją że wie ktoś o co chodzi
Z początku myślałem że to problem z router'em lub modem'em więc podłączyłem modem bezpośrednio do XP'ka i nic to nie dało, ta sama sytuacja, więc postanowiłem sprawdzić jeszcze raz modem tym razem na nowym kompie, po podłączeniu wszystko śmigało, więc to najprawdopodobniej wina przestarzałego kompa...
PS: Komp blokuje również router dzięki czemu nie ma Wi-Fi, system był skanowany antywirusem Kaspersky ( kupionym oczywiście ) i wirusów się nie dopatrzał.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.