Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ograniczenie lub brak łączności

DKubixD

Pytanie

Opublikowano

Mam problem odnośnie komputera, nie wiedziałem czy dać to tutaj czy w dziale sprzęt ale zdecydowałem się tutaj, jeśli zły dział to przepraszam. Otóż w ostatnim czasie zacząłem często używać mojego starego komputera mianowicie ok. 8 letniego komputera XP, nie było z nim problemów, nawet po takim czasie więc używałem go coraz częściej aż w pewnym momencie coś stało się z internetem, ale tylko w tym komputerze. Wygląda to tak że posiadam internet na kartę która umieszczona jest w modemie a modem w routerze. W ostatnim czasie gdy próbuję włączyć w nim internet coś blokuje te połączenie i wygląda to tak:

25rm248.jpg

Klikałem " Napraw " ale to nic nie dawało i wyskakiwało:

2mw8b35.jpg

Jak na razie nie kontaktuje się z obsługą sieci bo mam inny komputer a ten jest używany "jak komuś się o nim przypomni" i pisze tutaj z nadzieją że wie ktoś o co chodzi

Z początku myślałem że to problem z router'em lub modem'em więc podłączyłem modem bezpośrednio do XP'ka i nic to nie dało, ta sama sytuacja, więc postanowiłem sprawdzić jeszcze raz modem tym razem na nowym kompie, po podłączeniu wszystko śmigało, więc to najprawdopodobniej wina przestarzałego kompa...

PS: Komp blokuje również router dzięki czemu nie ma Wi-Fi, system był skanowany antywirusem Kaspersky ( kupionym oczywiście ) i wirusów się nie dopatrzał. 

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie działa serwer DHCP w routerze, albo kabel lub karta uszkodzone.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przejdź do:

panel sterowania -> połączenia sieciowe -> [wybierz połączenie] -> PPM -> właściwości -> protokół internetowy.

Ustaw wszystko na uzyskaj adres (...) automatycznie.

Wszystko już było ustawione poprawnie na automatycznie.

Czyli problem tkwi gdzie indziej... :/

Opublikowano

Dobra, okazało się że właśnie to DHCP nawaliło, dzięki za pomoc.

//Do zamknięcia.

Opublikowano

Przejdź do:

panel sterowania -> połączenia sieciowe -> [wybierz połączenie] -> PPM -> właściwości -> protokół internetowy.

Ustaw wszystko na uzyskaj adres (...) automatycznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...