Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jezyk programowania (pytanko).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do was pytanie ziomeczki ;), prosze aby w tym temacie wypowiadały sie tylko osoby ktore znaja sie na tej rzeczy i robily juz kiedys (ewentualnie) cos podobnego. Jaki jezyk programowania polecacie do pisania czitow do gier? A szczegolnie do csgo. Dodam, ze jestem KOMPLETNIE ZIELONY w tych sprawach. Nie umiem nic, chce sie nauczyc. Jesli ktos sie dobrze zna na tym jestem gotow zaplacic za nauki ;). PRosze pisac pod tematem i dziękuje :)

Jesli chcesz bym zobaczyl co piszesz/odpowiadasz mi napisz na początku posta @DangoPL

Opublikowano

@matizal77 Czyli od czego mam zacząć? :D Tak dokladnie, jesteś w stanie podlinkować jakies tutki? :)

Jesli chcesz bym zobaczyl co piszesz/odpowiadasz mi napisz na początku posta @DangoPL

Opublikowano

@matizal77 Czyli od czego mam zacząć? :D Tak dokladnie, jesteś w stanie podlinkować jakies tutki? :)

Sam się uczyłem c++, ale do tego trzeba mieć zaparcie i sporo wolnego czasu.

Na początku cpp0x.pl Ci wystarczy.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Wczesniej miałem zamiar nauczyć się C# by pisać skrypciochy do lola ;) tylko nie moglem znalesc jakiegos zadnego dobrego kursu, si-szarp.pl tez jakos nie ognarnialem, ale z tego co widze tej cpp0x.pl jest w miare dobry więc raczej przystąpie do C++  :rolleyes: Ma ktoś jeszcze jakies przydatne informacje do powiedzenia? :)

Opublikowano

Jeżeli interesują Cię aplikacje desktopowe, to naucz się C++. To naprawdę potężny język i jeżeli opanujesz go choć w jakiejś relatywnie niewielkiej części, to potem będziesz miał łatwiej przerzucić się na inny język. Poza tym, jeżeli z programowaniem wiążesz przyszłość, to radziłbym się nauczyć i C++ i C#. Ewentualnie Javy, która wbrew części niegatywnych opinii jest naprawdę przyjemnym językiem.

<?php

//accurate debugging

echo 'dupa';

[Poradnik] Własna strona internetowa

Opublikowano

Właśnie sie ucze C++ :D Chce go opanowac w takim stopniu zebym potrafil bez problemu napisac jakiegos wh lub trigger bota pod csgo lub inny fps.

Opublikowano

Właśnie sie ucze C++ :D Chce go opanowac w takim stopniu zebym potrafil bez problemu napisac jakiegos wh lub trigger bota pod csgo lub inny fps.

To do tego jeszcze daleka droga.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

C++ lub C#

Kto cię go nauczy?? Na Youtube Mirosław Zelent

nie, on nikogo nie nauczy żadnego języka, co najwyżej pokaże jakieś podstawy.

//topic

c++/c# do pisania czitów

Opublikowano

Jeśli chcesz pisać cheaty do gier opanowanie języka programowania to tylko początek.

Opublikowano

C++ lub C#

Kto cię go nauczy?? Na Youtube Mirosław Zelent

Kto Cie tego nauczy? Nikt, jak sam nie będziesz się nauczał. O ile faktycznie u niego czasami można się czegoś ciekawego nauczyć to na samych filmach to wiadomości za bardzo nie oswoisz - co da, że zrobi Ci 30 min. z if'a czy ze switch jak będziesz miał do pisania jeden program i to przeważnie nie sprawdzający wiedzę programistyczną, a jakąś inną? Natomiast już taka praca domowa pojawia się przy programowaniu obiektowym - idealny moment co nie?

@DokładniejTopic jak jesteś słuchowcem to niby czemu nie, ale powinno się też dużo czytać - cpp0x + trochę mega-tut'a i coś tam umiesz. Część jest na logikę np. narzędzia, a część po prostu trzeba zapamiętać co z pewnością przyjdzie Ci bez problemu (np. banalną tablicę z typami danych, albo z czymś innym).

pyhvh7E.png

Opublikowano

Narazie koncze poziom 1 z cpp0x, musze wam powiedziec, ze nawet dobrze mi idzie tylko nie czaje jednego działu a dokładniej tego

od Opis działania strumienia wejściowego do końca wraz z zadaniem domowym. Reszte przyswajam dobrze jutro bede robil juz lekcje "Instrukcja warunkowa if ... else"

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A nie lepiej ułatwić sobie życie i najpierw uczyć się pisać w Pascalu ? :D Dużo łatwiejszy język i szybko ogarniesz podstawy.

Kolejny typ z tokiem myślenia LytylBlak - równie dobrze może przecież pisać w pajtonie, a może używajmy tylko jednego języka? Z resztą materiałów do nauki Paszczaka jest bardzo dużo.

pyhvh7E.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem to z wyborem języka jest tak samo jak z wyborem systemu operacyjnego.

Najlepiej weź co ci będzie odpowiadać i co wiesz że ci się szybko nie znudzi, bo jak ci się znudzi to się już niczego nie nauczysz.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Opublikowano

Moim zdaniem to z wyborem języka jest tak samo jak z wyborem systemu operacyjnego.

Najlepiej weź co ci będzie odpowiadać i co wiesz że ci się szybko nie znudzi, bo jak ci się znudzi to się już niczego nie nauczysz.

Żeby wziąć to "co Ci będzie odpowiadać" to trzeba być jasnowidzem chyba ;) Idź do restauracji z nieznanymi sobie daniami i weź to co Ci będzie smakować :D

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Żeby wziąć to "co Ci będzie odpowiadać" to trzeba być jasnowidzem chyba ;) Idź do restauracji z nieznanymi sobie daniami i weź to co Ci będzie smakować :D

Dlatego trzeba próbować ^.^

Mam swoje ulubione ale cały czas próbuje nowych :)

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...