Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam lagi (mało fps) pomimo "dobrego" sprzętu

pros2327

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż od dłuższego czasu borykam się z takowym problemem.
Niezależnie od ustawień graficznych w CS:GO, mam taką samą ilość FPS'ów. Czasami miałem również tak, że na niższych ustawieniach miałem mniej fps'ów, niż na najwyższych, w czym kompletnie sensu nie widzę.
Robiłem formata, instalowałem od nowa kartę graficzną, czyściłem sprzęt, aby upewnić się w 100%, czy nie jest to problem sprzętu.
Próbowałem wielu ustawień w opcjach NVIDII, jednak za każdym razem to samo, niezależnie od wszystkiego.
Kolega na gorszym sprzęcie ma 300 fps, ja na lepszym mam 40-100 fps.

Jeśli czegoś nie sprecyzowałem, proszę pisać.

PC Specs:
frNCW0O.png

Ustawienia globalne 3D Panelu Nvidia
T3Sw5VN.png

Jeżeli jakieś jeszcze dane są potrzebne, to mogę je podać o ile nie będą one zbyt skomplikowane :3
Prosiłbym o szybką pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Czyli wszystko jest spowodowane tym, że procesor jest zbyt słaby? W takim razie, jaki polecasz procesor pod tej sprzęt, aby mieć min. 300 fps?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Masz normalną ilość fps, tyle powinieneś właśnie mieć na tym sprzęcie. Nie dość, że procek słaby to jeszcze karta graficzna słaba, nie mam pojęcia jak to możliwe, że twój kolega ma 300 fps na gorszym sprzęcie. To jest wręcz nie możliwe. 

Opublikowano

@matizal77

Ale zes doradzil

@top

Podaj budzet.

Do csa ta grafika starczy. Zmiana płyty głownej na H61M i procka na i3 2100. To w zupełności do csgo starczy. 300fps na pewno na gorszym sprzecie twoj kolega nie ma. Do 300fps na low potrzebujesz najmocniejszej i3 albo i5 4460 i r9 270x/r9 280

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Masz normalną ilość fps, tyle powinieneś właśnie mieć na tym sprzęcie. Nie dość, że procek słaby to jeszcze karta graficzna słaba, nie mam pojęcia jak to możliwe, że twój kolega ma 300 fps na gorszym sprzęcie. To jest wręcz nie możliwe.

Zrozum, że niezależnie od ustawień graficznych gry, mam taką samą ilość fpsów...

A idąc Twoim tokiem myślenia, miałbym mniej fps z wyższymi ustawieniami, czyż nie?

Wystarczylo by jak bys zmienil procek chociazby na intel core 2 duo 9600 (jakies 100-160zł)

wszystko zalezy od twojego budzetu

Ok. 200zł mógłbym wydać na nowy procesor, o ile ten wydatek się opłaci i autentycznie moja ilość fpsów ulegnie zwiększeniu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@brtek00 karta jest dobra

do cs by wystarczyla geforce 540GT zeby na max wyciagnelo

To jest bardzo słaba grafika, lecz zgadzam się z tym, że akurat do csa wystarczy.

Zrozum, że niezależnie od ustawień graficznych gry, mam taką samą ilość fpsów...

A idąc Twoim tokiem myślenia, miałbym mniej fps z wyższymi ustawieniami, czyż nie?

Ok. 200zł mógłbym wydać na nowy procesor, o ile ten wydatek się opłaci i autentycznie moja ilość fpsów ulegnie zwiększeniu.

To bardzo dziwne, lecz patrzac na sprzet na low ustawieniach wlasnie takie fpsy powinienes na nim wyciagac jakie podales. Nie zapominaj, ze zeby kupic tego Intela musisz tez wymienic plyte glowna. Także albo wymieniasz płyte + procek albo podaj specyfikacje płyty głównej to ci doradzimy co tam możesz najmocniejszego od amd włożyć. 

Opublikowano

Wygląda to na komp z allegro więc pewnie jakiś forton/feel/take me/akyga

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

To jest mój zasilacz. www.morele.net/zasilacz-chieftec-iarena-series-ac-230v-500w-bulk-gpa-500s8-384671/

Jaki muszę kupić procesor, aby nie wymieniać płyty głównej?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Nowicjusz
Opublikowano

@brtek00 karta jest dobra

do cs by wystarczyla geforce 540GT zeby na max wyciagnelo

dam ci k***a 1000zl jak na wszystkim na maxa w fullhd wyciagniesz na tym gownie 300fps 

@top

do tej plyty glownej nie wsadzisz nic ciekawego nawet z amd 

pozbieraj troche kasy i kup jakiegos uzywanego i5 i jakas plyte glowna 

http://allegro.pl/i5-2500k-chlodzenie-msi-z77a-gd55-box-i5486261433.html

bardzo dobra plyta glowna i procek ktory sie zajebiscie kreci 

Opublikowano

Będzie jakieś około 100 fps więcej z tym Athlonem. Lecz mimo wszystko nie opłaca się go kupować, lepiej kupić nową płytę główną pod intela i jakiś procek i3/i5.

Opublikowano

też mam gorszą kartę i gorszy procesor a wyciągam 70 fps na niskich.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

i3 2100 + h61m najtaniej jak sie da jeżeli chodzi o intela albo g3258 + h81m i krecisz procka na boxowym do 4.2

Opublikowano

A ktoś mi może wytłumaczyć to, że wyciągam tyle samo fpsów na max, jak na min? 40-120 w grze. W lobby, lub w ekranie ładowania mogę mieć nawet i 500fps.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie patrz an ekran ładowania tam nie masz załadowanych graczy oraz całego otoczenia. Ja podczas ładowania mam 200-240 a podczas gry stabilne 60

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...