Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena poszczególnych podzespołów

Mizzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wierze że są tutaj jacyś fachowcy którzy mi doradzą.
http://www.morele.net/inventory/info/eiVJO4/
Złożylem sobie taki oto komputer, czy moglibyście mi doradzić czy części które wybrałem są ok? Jeżeli macie coś lepszego i cenowo podobnego to piszcie co byście z tego zestawu wymienili (oprócz podkladki) 

Pozdrawiam.

edit

Zależy mi na jak najmniejszej cenie ;)

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

wywal chłodzenie... box wystarczy, już masz 90zł­. Teraz dołóż 30-50zł do dysku 1TB (przyda się).

Płytę główną zmień na tą: http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-h81m-s-uatx-ddr3-usb-3-0-732028/- tańsza, a też dobra. Lepszej nie potrzebujesz.

Ogólnie jeżeli chcesz coś do 1600zł (całą skrzynkę), to radzę allegro i używanego i3-4160 chociaż, płytę możesz nową (tą wyżej), ram też nowy radzę, dysk też (chyba że ssd używany kupisz za 200zł (120gb), obudowa też z zestawu. I grafika używana. Czyli wszystko nowe, ale procesor i grafika używana, bo można taniej i lepiej.

btw. poza tym radzę sprawdzić, czy nie wyszło by taniej zamówienie komputera w sklepie proline.pl. Porównywałem ostatnio i5-4460 (morele 805zł, proline 759zł).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Myślisz, że opłacalne jest brać procesor z chłodzeniem (wersja BOX), zamiast wziąć bez chłodzenia (OEM). Skoro i tak chcesz zmienić chłodzenie. A OC tego czegoś nie jest opłacalne, ale nie oceniam...­

Opublikowano

@JacoH
To coś jest właśnie pod OC. Gdybym nie chciał kręcić tego procesora to bym sobie wziął jakiegoś gównianego amd czterordzeniowego. Z tego co czytałem to jest jeden z lepszych TANICH procesorów z których po wyciśnięciu siódmych potów można osiągnąć niezłe wyniki. 
@Oski0202
A masz/miałeś ten procek na boxowym? 

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

­Albo po prostu wywal obudowę (i kup na olx za 10-20zł, albo po znajomych, coś na pewno znajdziesz), wywal chłodzenie, dołóż do 100zł i masz i3-4160, a różnica cholernie wielka będzie. Na tym i3-4160 GTA5 z tą grafiką pójdzie xD wpisz sobie na youtube.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...