Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam fajnej gry MMORPG.

Thetis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie nie znoszę PvP, więc prosiłbym o gry, które się na PvP nie skupiają. Lubię, gdy jest ciekawa fabuła. NIE GRAM W ŻADNE GRY WOJENNE/STRZELANKI. Wypiszę te MMORPG, w które grałem:

Nostale - Nie, nie i jeszcze raz nie. Ta gra ma tylko fabułę, nic więcej, a wbijanie 70 lvla przez tydzień nie jest fajne.
Elsword - W endgame nie ma nic do roboty. Zerowy balans postaci.
Aion - Gram do tej pory, ale w endgame nie ma nic do roboty, bo gram na privie, w którym na pvp jest około 120 Amo a Elyosów może 20. Pozdrawiam ze strony Elyosów.
Lineage II - Grałem. Znudziło mi się. Nie było jakieś ciekawe, a dalej za najlepszą rzecz uważam to, że mogłem sobie przywoływać jakieś różowe jednorożce do walki.
League of Legends - Gram do tej pory, ale serio, w końcu znudzi się to granie na tej samej mapie, na tych samych niezbalansowanych champów (hej Rengar!).
Neverwinter - Szczerze? Podobał mi się tu system walki, był taki jakby.. dynamiczny. Fabuła też była ciekawa, ale nie wiem czy warto jest znowu zaczynać, bo słyszałem, że w endgame jest niewiele do roboty.

Jakie inne MMORPG możecie mi polecić? Myślałem nad Terą, ale za dużo miejsca zajmuje.

Opublikowano

Skoro nie lubisz pvp to idealnie pasuje FF XIV. Gra nie jest nastawiona na pvp, jest fabuła bo wszystko dzieje się w uniwersum Final Fantasy, Grafika miodzio, tylko że to p2p. Jest darmowy trial na 14 dni, a gra nie kosztuje dużo, klucz + 30 dni abonamentu 33 zł. Przyjemna muzyka i nie wymagający system walki (targetówka, walka podobna do everquesta), skupia się na PvE, brak open pvp ale są jakieś areny jak jesteś maniakiem.

Opublikowano

Pax of Exile -  darmowa wersja słabszego diablo 3

Nevervinter teraz nie ma co zaczynać jeśli nie miałeś postaci +20k gs

polecam Ci Echo of Soul , jest tam sporo pvp jednak gra przynajmniej na pierwszy żut oka ( pobrałem grę wczoraj i jak na tę chwilę wszytko jest ok 24lv archer bez problemu pvp / pve)

Opublikowano

W Neverwinter miałem kilka postaci, ale nie wiem czym są gs. 
Co do Echo of Soul - jakiś większy opis gry mógłbym prosić?

Opublikowano

Echo of Souls

[...] Do dyspozycji grających oddano łącznie sześć klas, spośród których każda ma własne drzewko rozwoju. Na świat składa się blisko sześćdziesiąt unikalnych map oraz instancji, w których oprócz walki wykonujemy również inne zadania. Łączna ilość aktywności przekracza 1600 zróżnicowanych misji, podzielonych według specyfiki na PvE oraz PvP. Pośród nich możemy znaleźć m.in. taktyczne 20-osobowe rajdy, wojny gildii czy choćby mecze z udziałem od 10 do 30 graczy w trybach w rodzaju capture the flag.

Ogólnie więcej informacji znajdziesz tutaj.

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

W Neverwinter miałem kilka postaci, ale nie wiem czym są gs. 

Co do Echo of Soul - jakiś większy opis gry mógłbym prosić?

Generalnie moim zdaniem gniot. Są ludzie którym to się podoba i ludzie którzy odrzucili tę grę zaraz po pobraniu. Ja należę do tych drugich, gra mnie od razu odrzuciła, grafika jak na 2015 to kpina, walka jest tragiczna, po prostu tab i  napierniczasz w klawisz z najużyteczniejszym spellem, wieje nudą na kilometr bo na dłuższą metę nie masz co robić oprócz nudnego grindu i pvp/raidów.

Opublikowano

^przykład typowego gracza, który mocną uwagę zwraca na grafikę.. Pewnie na Black Desert czekasz :D

Nie wiem czego oczekujesz, skoro 80% gier MMO wywodzi się z Azji gdzie grind/pvp/raidy to rzecz codzienna i ludzie to tam lubią.

71e6d390a9ea69700661668b284f3652a2f3e5d1

Opublikowano

^przykład typowego gracza, który mocną uwagę zwraca na grafikę.. Pewnie na Black Desert czekasz :D

Nie wiem czego oczekujesz, skoro 80% gier MMO wywodzi się z Azji gdzie grind/pvp/raidy to rzecz codzienna i ludzie to tam lubią.

Nie zwracam uwagi na grafikę tylko content, a ta gra to odgrzewany schabowy z azji który oni mieli pewnie już kilka lat temu, a nam łaskawie oddali wersję eu i oczekują milionów za taki crap.

Do grindu nic nie mam, bo lubię, ale na boga, ten w EoS jest istną kpiną, to jest po prostu nudne. O raidach/pvp nic nie pisałem bo to jest nieodłączna część gry.

Btw. Nie rozumiem jak można grać w mmo z gender lockiem ._.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...