Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Stworzyłem sobie button po kliknięciu, którego ma otworzyć się sklep handlarki różności.

Problem jest taki że funkcja npc.open_shop() nie działa w tym przypadku - po kliknięciu kompletnie nic się nie dzieje.

Oczywiście przycisk dobrze jest dodany bo gdy wpiszę inną funkcje to wszystko ładnie się wykonuje.

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo nie będziesz w stanie otworzyć sklepu handlarki buttonem jeśli nie będziesz w jej zasięgu.. Dawno nie grzebałem przy plikach metka lecz jak dobrze pamiętam nie będzie to wykonalne póki nie przerobisz sobie odpowiednio sourca. Lecz mogę być w błędzie.. Sprawdź czy ów funkcja zadziała stojąc przy handlarce : - )

Opublikowano

A wie ktoś może jak otworzyć gui które otwieramy np TAB'em klikając w button w panelu ;)? Takie pytanie bo nie wiem czy to możliwe ;d

Opublikowano

A wie ktoś może jak otworzyć gui które otwieramy np TAB'em klikając w button w panelu ;)? Takie pytanie bo nie wiem czy to możliwe ;d

Wytłumacz mi to lepiej i ci powiem ;)

Opublikowano

Wytłumacz mi to lepiej i ci powiem ;)

Chodziło Mu pewnie o to, że Jak ma Gui jakieś pod przyciskiem. To żeby je przerobić na button  <_<

Opublikowano

Chodziło Mu pewnie o to, że Jak ma Gui jakieś pod przyciskiem. To żeby je przerobić na button  <_<

Ta ta już ogarniam jak to zrobić ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...