Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz do GTX 970 i i5 4690k

wow1724

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam zasilacza do GTX 970 i I5 4690k. Zamierzam podkręcać procesor do: 4.5 GHz. Karte Graficzną też gdzieś główny zegar o 100-150Hz.

Dysk HHD 1TB 7200RPM

Pamięć Ram x2 8GB 2400Mhz

Dysk SSD 256GB

2 Wentylatory w środku

Stacja Dysków CD-ROOM/DVD-ROOM

Zależy mi żeby jak najdłużej działał. Przy okazji cichy.

Przedział cenowy:

300-360 zł nie więcej.

Tylko proszę nie wsadzać jakiegoś gówno no-name albo z dziwnym producentem. Zależy mi na Brone License, jak ktoś znajdzie lepszą + dla niego.

Opublikowano

Z OC nie da rady, jak to wyciąga z 480 W, a patrzyłem na sprawdzaniu ile komputer weźmie Wat, to pisało że 540-580 max weźmie. Nie wiem. Wiem że może, może w przyszłości zrobię SLI jak będzie mnie stać.

Opublikowano

Z OC nie da rady, jak to wyciąga z 480 W, a patrzyłem na sprawdzaniu ile komputer weźmie Wat, to pisało że 540-580 max weźmie. Nie wiem. Wiem że może, może w przyszłości zrobię SLI jak będzie mnie stać.

Co ty pieprzysz? Nie wezmie wiecej niz 300w w stresie po oc

http://www.morele.net/zasilacz-antec-true-power-classic-gold-550w-tp-550c-ec-ant228-632747/jak nie chcesz modularnosci nada sie

Opublikowano

Na stronie bequiet zrobiłem test, i wyszło że będzię pobierać od 540-580 W z wliczonym OC. Ja chciałbym może, może o przyszłościowym SLI, i żeby nie było że trzeba wszystko wymieniać. A zasilacz nie modularny naprawdę daję więcej kabli w obudowie czy to tylko taki pic ?

Opublikowano

Ten test możesz sobie w d... między bajki wsadzić ;) 550W starczy bez problemu do zdecydowanej większości konfiguracji z jedną GPU.

@TRILL dał jedną z lepszych propozycji. O ile nie zależy Ci na modularności to nie potrzeba przepłacać. Lepsze propozycje to dopiero jednostki full modular za ok 380zł. 

A do SLI z GTX 970 potrzeba 650W. Wtedy zerknij na CM G650M.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Co ty pieprzysz? Nie wezmie wiecej niz 300w w stresie po oc

http://www.morele.net/zasilacz-antec-true-power-classic-gold-550w-tp-550c-ec-ant228-632747/jak nie chcesz modularnosci nada sie

Skoro nie weźmie więcej niż 300w to po co ładować do niego 550w ? dajmu mu 300W

Co do tematu, tak jak TRLL weź 300W bo nie weźmie więcej niż 300w nawet po oc w stresie.

Opublikowano

Skoro nie weźmie więcej niż 300w to po co ładować do niego 550w ? dajmu mu 300W

Co do tematu, tak jak TRLL weź 300W bo nie weźmie więcej niż 300w nawet po oc w stresie.

Czy ja mówię, żeby brał 300w? Napisałem to tylko w tym kontekście by nie brać jakiś 650 czy więcej tylko dobrą 550 z certyfikatem. Słabo Ci prowo wychodzi, oj słabo.

Jak już chcesz być taki zabawany jestem wręcz w 90% pewien, że ten zasilacz dałby radę.

power_load.png

Opublikowano

Czy ja mówię, żeby brał 300w? Napisałem to tylko w tym kontekście by nie brać jakiś 650 czy więcej tylko dobrą 550 z certyfikatem. Słabo Ci prowo wychodzi, oj słabo.

Jak już chcesz być taki zabawany jestem wręcz w 90% pewien, że ten zasilacz dałby radę.

power_load.png

Skoro napisałeś to w kontekście, to czemu każesz kupować mu 550w, a nie np. 400w z certyfikatem ? Skoro piszesz, że nie weźmie więcej niż te 300W, to po co aż 550w, skoro można wziąć np. "dobrą" 400W z certyfikatem. To nie jest w żadnym stopniu prowokacja, tylko chęć poznania twojej opinii na temat. 

Opublikowano

Skoro napisałeś to w kontekście, to czemu każesz kupować mu 550w, a nie np. 400w z certyfikatem ? Skoro piszesz, że nie weźmie więcej niż te 300W, to po co aż 550w, skoro można wziąć np. "dobrą" 400W z certyfikatem. To nie jest w żadnym stopniu prowokacja, tylko chęć poznania twojej opinii na temat. 

No jasne, że nie, szczególnie biorąc pod uwagę poprzednie posty w moją uwagę xD. Wyjdź już i nie marnuj mego cennego czasu

Dlatego by miał coś na przyszła rozbudowę, lepiej brać coś raz a dobrze aniżeli zmieniać zasilacz co wymiane GPU

Opublikowano

No jasne, że nie, szczególnie biorąc pod uwagę poprzednie posty w moją uwagę xD. Wyjdź już i nie marnuj mego cennego czasu

Dlatego by miał coś na przyszła rozbudowę, lepiej brać coś raz a dobrze aniżeli zmieniać zasilacz co wymiane GPU

No to jeżeli mówimy o przyszłej rozbudowie, to może od razu zaopatrzy się w 600W, żeby miał nad zapas, za taką samą kwotę. Skoro weźmie już 600W to będzie mu jeszcze dłużej starczył na jeszcze dalsze rozbudowy :) Wakacje są więc nie chodzisz do szkoły teraz, oszczędź sobie, że Ci marnuje twój cenny czas :) W twoją uwagę (dzienniku szkolnym wolę nie ingerować).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...