Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sieć serwerów szuka współtwórców

zwarjowany98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Poszukujemy osób chcących stworzyć nową sieć serwerów.
Do tego projektu podchodzimy poważnie i tego samego oczekujemy od nowych osób. Ponadto wymagamy doświadczenia w przynajmniej jednym z poniższych zadań.

* Budowanie mapy na serwerze SkyBlock
* Edycja kodu istniejących pluginów
* Pisanie własnych pluginów
* Tworzenie grafiki (w tym layouty stron)
* Tworzenie stron w języku PHP

Komunikujemy się przez własny serwer TeamSpeak 3.

Znajdujemy się na etapie projektowania całej sieci. Nie potrzebujemy dzieci chcących się pobawić, zależy nam na osobach potrafiących przedstawić przemyślane rozwiązania.
Ciekawe pomysły również mile widziane :)

Jeżeli interesuje Cię ta oferta pisz do mnie PW.

Opublikowano

Mogę się zgłosić na zbudowanie mapy na serwerze SkyBlock :) 14 lat, mikrofon, nie mam piskliwego głosu. Gram 4 lata w MC potrafię również konfigurować plg ;)

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Opublikowano

Witam.

Również planuję całkiem ciekawy projekt serwera, gdzie liczba planowana liczba graczy będzie wynosiła około 500-1000. Na początku - standardowy rozwój serwera, stworzenie forum ,sklepu serwerowego, dobrego marketingu, planu strategii i reklamy serwera, aby trafiła ona do jak największej ilości graczy, przy minimalnych kosztach.

Jestem pewny, że serwer będzie funkcjonował z Minigrami, a także z różnymi innowacyjnymi pomysłami, gdyż po analizie serwerów światowych jestem w stanie stwierdzić, że jest to strzał w dziesiątkę! Gracze pragną coraz to nowych rzeczy, a my musielibyśmy im to zapewnić.

Jeśli serwer cieszyłby się popularnością, miał dobre wyniki, na pewno wyszedłbym z serwerem w stronę międzynarodową - otworzenie serwera na skalę światową, nowi anglojęzyczni moderatorzy/administratorzy, lecz to dopiero po nieco dłuższym okresie czasu i dobrych wynikach serwera.

Myślę, że dwoje lub troje właścicieli sieci serwerów to odpowiednia ilość osób do zarządzania. Inną sprawą jest znalezienie w miarę dobrego programisty. Grafikę jestem w stanie stworzyć, posiadam pełną wersję Adobe Photoshop CC, aktualną 2015, ewentualnie dobrałbym dodatkową osobę do pomocy.

Wszystko zależy od tego, czy chciałbyś nawiązać współpracę, a także - jak wyglądałaby nasza współpraca, czyli warunki współpracy, regulamin itd. Uważam, że sieć serwerów mogłaby zgromadzić większą ilość graczy, a do tego większy wybór w trybach gry, szersze możliwości oraz ciekawe realizacje.

Pozdrawiam,

Kamil.

Opublikowano

Tak się z ciekawości zapytam co rozumiesz poprzez "Edycja kodu istniejących pluginów"? Wprowadzanie zmian w pluginach, do których masz prawa autorskie lub ew. maja one otwartą licencję z uznaniem autorstwa, czy dekompilacje pluginów z zamkniętą licencją i ich nielegalną edycję?

Opublikowano

Tak się z ciekawości zapytam co rozumiesz poprzez "Edycja kodu istniejących pluginów"? Wprowadzanie zmian w pluginach, do których masz prawa autorskie lub ew. maja one otwartą licencję z uznaniem autorstwa, czy dekompilacje pluginów z zamkniętą licencją i ich nielegalną edycję?

Oczywiście chodzi o wprowadzenie legalnych zmian za zgodą autora pluginu lub tak jak wspomniałeś, gdy plugin ma otwartą licencję.

Opublikowano

Hej ;)

Mógłbym pomóc przy edycji jak i pisaniu pluginów ;p

Doświadczenie z serwerami mam ponad 2-letnie.

Jeżeli interesują Ciebie moje usługi dogadamy się na priv :)

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza po miesiącu nieaktywności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...