Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Analizy i typy do meczów CS:GO | by Shagar

Shagareq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2590214354237381402181.png

Godzina: 18:30

System: BO3

Opis:

Virtus.throw walczy o być albo nie być na turnieju, jeżeli przegrają ten mecz to mogą się pożegnać z Gfinity więc to może być ostatni dzwonek dla nich, żeby ugrali coś. Ostatnie mecze mouz wyglądają bardzo chaotycznie oraz zaskakują coraz większą część społeczności counter-strike'a, która interesuję się esportem. Warto też dodać, że obie drużyny mierzyły się już ze sobą i ku wielkiemu zaskoczeniu (albo i nie #Virtus.throw) wygrało mouz z wynikiem 2:0!

Bet: SKIP (dla kogoś kto woli się trzymać tak jak ja z dala od Virtus.Pro) lub LOW na nich gdyż resztki patriotyzmu zostały we mnie.

8676814354175521402181.png

Godzina: 18:30

Opis:

Titan bardzo ładnie rozgromiło SK, które zmieniło się nie do poznania po wczorajszym dniu ale Dignitas też nie odstaje ugrywając mapę przeciwko (moim) faworytom - NiP. Już w pierwszy dzień obie drużyny mierzyły się ze sobą i zwycięzcami byli Dignitas.

W tym spotkaniu najważniejszą rzeczą będzie dyspozycja kennego z Titan oraz zgranie Duńczyków (było je widać w m.in. meczu z NiP).

Bet: LOW+ (ale nie MID) na Dignitas.

6353514354064591402181.png

Godzina: 15:30
Opis:
I to najbardziej "dziwny" mecz dzisiejszego dnia - z jednej strony C9, które w NA jest uważane za TOP1 ale potrafi przegrać ze wszystkimi tak samo jak nasi Virtusi - jednego dnia wygrywają z X z potem przegrywają z teamem, z którym wynik powinien być ~16:5 dla nich. Jak to mówią "nie czepiaj się g*wna bo śmierdzi", tak samo będzie ze mną i moim betem.
Bet: SKIP i to radzę robić w każdym meczu Virtus.throw jeżeli nie grają z kimś kto jest zdecydowanie od nich lepszy.

9343614354061661402181.png

Opis:
EnVyUs po wczorajszym dniu według mnie jest bardzo przygnębione i niezadowolone ze swojej gry gdyż dosyć długo męczyli się z Cloud9. Jeżeli dzisiaj takie błędy będą przez nich popełniane to wzbijające się do góry mouz to wykorzysta i zmiecie swojego przeciwnika. Mam nadzieje, że taka gra a nie inna przez nV była tylko i wyłącznie spowodowana tym, że lecieli (prawdopodobnie) ostatnim samolotem i byli bardzo przemęczeni po podróży.
Bet: MID na EnVyUs (mimo wszystko wierze w nich).

8546314354002651402181.png

Godzina: 13:00
Opis:
Drużyna Ninjas in Pyjamas nie jeździła na ostatnie turnieje offline przez co mają wielkie ambicje co do tego Gfinity. Ich IGL (prowadzący) został zmieniony ponownie na Xizt'a czyli kamień z serca dla GeT_RiGhT'a - ich najlepszego zawodnika. Jak dla mnie oni wygrają ten turniej bo kolejna porażka = zmiany w składzie gdyż ostatnie tygodnie ich gry to czysta patologia patrząc co robili oni 3-4 miesiące temu.
Dignitas po wczorajszym meczu z Titan pewnie liczy na wygraną lecz NiP to dla nich za wysokie progi chyba, że zastosują jakąś nową taktykę oraz po prostu kluczowy zawodnik NiP'u - allu nie będzie trafiał kluczowych fragów z AWP #BOT_allu.
Bet: MID na NiP lub SKIP jeżeli twoje skiny są mało warte.

7738514354008191402181.png

Opis:
Wczoraj Titan bardzo zawiodło mnie jak i zapewne swoich fanów przegrywając z Dignitas a za to SK jako nowy skład (dokładnie nowa organizacja) pokazali się bardzo pozytywnie stawiając opór NiP'owi i przegrywając dopiero w dogrywce Cobbelstone'a.
Z mojej prywatnej perspektywy widzenia przeczuwam, że dzisiaj kennyS w ogólne nie będzie widoczny w meczu czyli podpora Francuzów lecz to tylko moje prywatne stwierdzenia.
Bet: ICB ew. mały LOW na SK.

Nowicjusz
Opublikowano

po tym co stracilem wczoraj to na virtusow juz nigdy nie postawie 

ich forma jest tak randomowa ze ja nie mam pytan...

Opublikowano

3314114355088651402181.png

Godzina: 19:00

Opis:

No i w końcu finał Gfinity! Zmierzą się w nim według mnie faworyci po jednym łatwym półfinale ze strony NiP i dosyć męczącym ze strony EnVyUs.

System rozgrywania Best of 5 daje bardzo dużą przewagę dla Szwedów dlatego, że mają oni większą ilość mocnych map w przeciwieństwie do nV.

Mapy oraz chęć wygrania NiP'u - moich faworytów od początku turnieju to mocne powody aby właśnie postawić na nich.

Bet: MID+ na Ninjas in Pyjamas.

7514014355008401402181.png

Opis:

Nie lubię się powtarzać bo analiza była by tylko w małych szczegółach inna od poprzedniej (NiP vs mouz) więc daje od razu bet.

Bet: HIGHT+ na EnVyUs.

6147214354799491402181.png

Opis:

Na tym całym turnieju NiP jeszcze ani razu nie przegrało i jeżeli mają zamiar wygrać nie mogą sobie pozwolić na krytyczne błędy jakie były podczas wczorajszego meczu VP vs mouz - gdyby nie one to mouz przegrało by z naszymi rodakami 2:0 w mapach.

Samo mouz fajnie prezentuje się na Gfinity ale to już jest koniec, gdyż tak zgranej drużyny jak Ninjas in Pyjamas nie pokonają.

Bet: HIGHT+ na NiP.

Opublikowano

Zgadzam się z większością, aczkolwiek nie wydaje mi się aby Fnatic vs TSM było dużym ryzykiem, TSM ostatnio gra słabo na Online + Device i X9pex wczoraj ostro imprezowali, przynajmniej ten pierwszy, przez pół nocy pisał na twitterze ile pił, i tak dalej, a 6 godzin temu coś o rzyganiu. Dużo zależy od tego jak zaprezentuje się TSM vs Na'Vi, co do drugiej mapy to proponuję osobiście poczekać z betowaniem po pierwszym meczu, kto wie co się będzie działo. Mam nadzieje że pierwszy mecz to "małe ryzyko", poszedłem koło 7 euro więc może coś się uda :)

Opublikowano

Zgadzam się z większością, aczkolwiek nie wydaje mi się aby Fnatic vs TSM było dużym ryzykiem, TSM ostatnio gra słabo na Online + Device i X9pex wczoraj ostro imprezowali, przynajmniej ten pierwszy, przez pół nocy pisał na twitterze ile pił, i tak dalej, a 6 godzin temu coś o rzyganiu. Dużo zależy od tego jak zaprezentuje się TSM vs Na'Vi, co do drugiej mapy to proponuję osobiście poczekać z betowaniem po pierwszym meczu, kto wie co się będzie działo. Mam nadzieje że pierwszy mecz to "małe ryzyko", poszedłem koło 7 euro więc może coś się uda :)

Chyba wszystkich dzisiaj TSM zadziwiło a bynajmniej największy alkoholik device, który ustrzelił ACE. Tak czy siak ja swoich betów nie mam zamiaru zmieniać chociaż teraz przeglądam tabele tej ligi to TSM jest na 7 miejscu a Na'Vi na 6 więc nie wiem co o tym sądzić bo jeżeli TSM chce jeszcze wejść do 3-4 miejsca to nie mogą sobie dzisiaj pozwolić na porażki. Też nie wiem co myśleć do meczu EnVyUs vs TSM - niby nV wczoraj mogło lekko pobalować po wygranej ale też parę osób z TSM #device też sobie popiło #47_drinks.

Opublikowano

7840314356785551402181.png

Godzina: 18:00

Opis:

Zawodnik Dignitas - Pimp nie zagra czyli wbija stand-in co daje masakryczną przewagę mouz bo jak oglądałem ostatnie mecze to wszystkie ich wejścia i super skoordynowane fleshe były wykonywane w 5 osób czyli teraz jakby grali w 4. Dodatkowo niemiecka liga co daje kopa do przodu dla mouz bo przecież nie chcą zawieść rodaków (tak jakby VP/G2 nie grało na polskim LANie).

Bet: MID na mouz.

9550514356785551402181.png

System: BO1

Opis:

Grana mapa to Inferno czyli mapa, która jest uważana za najlepszą dla EnVyUs - nic dodać nic ująć a fakt faktem jest, że dobrze by było jakby zaczynali sobie nabijać punktów na faceicie w przypadku "gorszych" dni.

Bet: HIGHT na EnVyUs.

1492614356788361402181.png

Opis:

Fnatic na faceicie ma już zapewniony awans a NiP po raz kolejny ma nóż na gardle i to jest kluczowa rzecz, dzięki której oni MUSZĄ wygrać tą mapę bo jak nie dostaną się na kolejnego LANa (cudem było Gfinity) to na 99% będą zmiany w teamie tak jak to było zapowiadane.

Bet: LOW na NiP. #DO_ODWAZNYCH_SWIAT_NALEZY

9544714356791391402181.png

Opis:

Mapa, która będzie grana to de_dust2 czyli podwórko, na którym wychował się kennyS (czyt. carryS) - najlepszy zawodnik Titanów oraz najbardziej dynamiczny sniper na świecie z CS:GO. Jeżeli EnVyUs wygra z FlipSid3 na Inferno to mogą nie grać w tym meczu na 100% bo swoim stylem gry przypominają mi (chyba tylko mi) VP czyli taktyka jest taka, żeby nie wygrywać swoich wszystkich meczy, które są danego dnia.

Bet: LOW na Titan.

2444314356791391402181.png

Godzina: 20:00

Opis:

Mapa to de_cache, z której również jest znane Titan (najbardziej na tej mapie zapadły mi 2 mecze - z Fnatic w którym wygrali oraz z Piterkami w kwalifikacjach do ESL One w Katowicach, dosyć stary mecz). Krytyczną rzeczą jest również, że Francuzi grają z naszymi rodakami - Virtus.throw, na które sam pasha mówił na streamie "never bet on Virtus.Pro". Więc radzę się tego słuchać na wieki wieków.

Bet: MID na Titan.

Najgorszy dzień ever. Przerwa do piątku.

Opublikowano

7840314356785551402181.png

Opis:

Zawodnik Dignitas - Pimp nie zagra czyli wbija stand-in co daje masakryczną przewagę mouz bo jak oglądałem ostatnie mecze to wszystkie ich wejścia i super skoordynowane fleshe były wykonywane w 5 osób czyli teraz jakby grali w 4. Dodatkowo niemiecka liga co daje kopa do przodu dla mouz bo przecież nie chcą zawieść rodaków (tak jakby VP/G2 nie grało na polskim LANie).

Bet: MID na mouz.

9550514356785551402181.png

Opis:

Grana mapa to Inferno czyli mapa, która jest uważana za najlepszą dla EnVyUs - nic dodać nic ująć a fakt faktem jest, że dobrze by było jakby zaczynali sobie nabijać punktów na faceicie w przypadku "gorszych" dni.

Bet: HIGHT na EnVyUs.

1492614356788361402181.png

Opis:

Fnatic na faceicie ma już zapewniony awans a NiP po raz kolejny ma nóż na gardle i to jest kluczowa rzecz, dzięki której oni MUSZĄ wygrać tą mapę bo jak nie dostaną się na kolejnego LANa (cudem było Gfinity) to na 99% będą zmiany w teamie tak jak to było zapowiadane.

Bet: LOW na NiP. #DO_ODWAZNYCH_SWIAT_NALEZY

9544714356791391402181.png

Opis:

Mapa, która będzie grana to de_dust2 czyli podwórko, na którym wychował się kennyS (czyt. carryS) - najlepszy zawodnik Titanów oraz najbardziej dynamiczny sniper na świecie z CS:GO. Jeżeli EnVyUs wygra z FlipSid3 na Inferno to mogą nie grać w tym meczu na 100% bo swoim stylem gry przypominają mi (chyba tylko mi) VP czyli taktyka jest taka, żeby nie wygrywać swoich wszystkich meczy, które są danego dnia.

Bet: LOW na Titan.

2444314356791391402181.png

Godzina: 20:00

Opis:

Mapa to de_cache, z której również jest znane Titan (najbardziej na tej mapie zapadły mi 2 mecze - z Fnatic w którym wygrali oraz z Piterkami w kwalifikacjach do ESL One w Katowicach, dosyć stary mecz). Krytyczną rzeczą jest również, że Francuzi grają z naszymi rodakami - Virtus.throw, na które sam pasha mówił na streamie "never bet on Virtus.Pro". Więc radzę się tego słuchać na wieki wieków.

Bet: MID na Titan.

Najgorszy dzień ever. Przerwa do piątku.

nic nie siadlo ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...