Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki do 550zł

WeyMontS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić jakieś dobre głośniki, będą podpięte pod komputer (Xonar DGX). Myslałem o Microlab Solo 6C lub Edifier R2600, ale na innych forach czytałem że to zabawki i można mieć coś lepszego. Polecali tam Alesis Elevate 5. Była jeszcze opcja 2.1 z jakimś dobrym subwooferem, więc jeśli ktoś ma do polecenia jakieś zestawy 2.1 to też chętnie sprawdzę. :)

//edit

Zapomniałem dodać czego słucham - rap, trap, electrohouse, muzyka klubowa

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Będą dobre, nie wiem co za baran mówi że to zabawki podając te Alesis jako alternatywę. 

R2600 grają bardziej V, wycofana słabsza średnica i podbite wyższe tony oraz midbas, Microlaby mają dociążenie na niższej średnicy i łagodne wysokie tony. 

Z tego co pamiętam masz Aurvany, po nich brzmienie Microlabów powinno Ci się bardziej podobać. Pamiętaj że nie są to kolumny na biurko

Opublikowano

A z zestawów 2.1? Polecane były Edifier S330D. Jak brzmią? Jest coś innego z 2.1 w takiej kasie? 

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

A biorąc pod uwagę muzykę której słucham to która opcja będzie lepsza? Slyszałem że 2.0 są lepsze do muzyki, ale takiej w której nie trzeba specjalnie dobrego bassu.

Opublikowano

Bas piszemy przez jedno S w Polsce, bass to gatunek ryby. W języku angielskim bass (czytane bejs) oznacza nasz bas.

Głównie trzeba brać pod uwagę miejsce odsłuchowe. Jak to u Ciebie wygląda ? Jak rozstawisz sprzęt?

Opublikowano

A ja zawsze słyszałem że bass to niskie tony, a bas to gitara lub rodzaj głosu męskiego. :P

Mam biurko narożne trójkątne, więc 2.1 bym sobie z łatwością rozstawił.

Microlaby jak już to bym postawił sobie na szafkę.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/uploads/images/644741430943590364911.jpeg

To stara fota, teraz mam troszkę inaczej, ale to minimum przyzwoitości dla tych Microlabów (pomijając, że mam mały pokój). Dla Ediierów podobnie, chociaż je można jeszcze upchać na większym biurku. Jak masz mało miejsca to lepiej kup 2.1, dużej głośniki źle rozstawione zagrają gorzej niż małe dobrze rozstawione.

Opublikowano

Jak z idealna dziewczyna - z tych trzech wymagań mogę wybrać dwa ;) planowałem je rozstawić wlasnie kilkadziesiat od sciany i od siebie, ale moje biurko juz niestety będzie zaraz przy nich.

Więc wybrać C3X?

Opublikowano

Daj fotę lub rozrysuj plan jak możesz to ustawić. Ważne żebyś siedział daleko od nich i były szeroko, jak będą blisko ściany to po prostu podbije Ci bas

Jak nie Solo to C3X raczej.

Opublikowano

Nie dam rady ustawić ich jakoś daleko od siebie, nawet jeśli będą odrazu obok ściany. W takim razie C3X?

Opublikowano

Nadal nie mogę się przekonać do 2.1. Microlaby za duże, Edifier R2600 za drogie (budżet muszę zmniejszyć do 500zł). Jakieś dobre propozycje w tej cenie z 2.0? O 2.1 slyszałem że Edifier S330D powinny być dobre.

Opublikowano

C3 ponoć lepsze, ale S330D też są dobre. To i tak średnie zestawy w dodatku od tego samego producenta więc różnica będzie mała.

Masz też monitory pokroju M Audio AV40 ale to basu nie będzie miało za dużo

Opublikowano

2.0 też mogą być, tylko muszą mieć takie rozmiary żebym je pomieścil w pokoju, więc mniejsze od Solo.

Opublikowano

Albo używane monitory bliskiego pola + używany wzmacniacz albo R1600 TIII/M-Audio AV40, nic innego nie wykombinujesz. Ale nic z takich pudełeczek nie będzie miało za dużo basu

Opublikowano

Ech, jeszcze niedawno te Edifiery R2600 miały niższą cenę a teraz znów podrożały. One byłyby idealne, ale brak hajsu. No cóż, poczekam aż stanieje albo kupię 2.1.

Opublikowano

Do bardzo bliskiego odsłuchu też się nie nadają, podstawkowe kolumny można stawiać na biurku ale to pewny kompromis, no i trzeba mieć duże biurko

Na stronie edifiera ostatnio byla promocja, moze nadal jest, 539zl i darmowy kurier

Opublikowano

http://www.pcomp3000.pl/pl/glosniki/772-modecom-mc-hf60-drewno-60w-rms.html

A o tym co sądzicie? Pewnie gorsze niż R2600, ale może lepsze niż R1600?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...