Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motor do 125 ccm

SlavesCity

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Od kiedy silnik 2t jest łatwiejszy do utrzymania skoro trzeba mu lać mieszankę z olejem? ;o

Yamaha YZFR125

Honda Rebel

kupuj 4t, nie będziesz się wstydził jeździć piździkiem i śmierdzielem 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Od kiedy silnik 2t jest łatwiejszy do utrzymania skoro trzeba mu lać mieszankę z olejem? ;o

Yamaha YZFR125

Honda Rebel

Yamaha ładna, ale do 4 tysięcy raczej nie znajdę.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Yamaha YZFR125

Honda Rebel

Porównaj sobie koszty gdy coś się popsuje w 4t a 2t.  To co pisałem o utrzymaniu bardziej odnosiło się do wymiany części itp.

Od kiedy yamahe yzf za 4k można dostać o.O

Nwm jak Ty ale ja się bym wstydził jeździć 125 w 4t ;d Slaves musisz wybrać coś z motocykli podanych powyżej lepszych nie znajdziesz.

IDcncno.png

Opublikowano

@charlie120 Popatrzę tą Honde CBR 125, może się znajdzie taka "większa"

Jak nie, to Aprilia RS 125, bo jakoś nic ładnego nie znalazłem więcej do 4k

Nwm czy to prawda ale podobno te nowsze cbrki byli większe. Jakbyś chciał to 50tki do 4tysi to bardzo ładne byś znalazł ale max jaki wyciągniesz to 100-130 ;d

IDcncno.png

Opublikowano

http://olx.pl/oferta/honda-cbr-125-quad-supermoto-cross-CID5-IDayoe9.html#78e88e119c
Tylko na 100% nie zamienię, ponieważ ten quad który mam to wiem tyle, że to jest 250cc i tyle. Marka itp. nic nie wiem, poprzedni właściciel również nic nie wie xD

Nawet jak będę kupował, to tak jak mówię, za rok. 15 lat i 9 msc trzeba mieć skończone, więc jeszcze cały rok.

Opublikowano

Szczerze mówiąc to ja bym na Twoim miejscu kupił 250, gdzie wbite w papierach bd miał 125 i po sprawie :P łatwiej też się potem przesiąść na 500 :)

Opublikowano

Szczerze mówiąc to ja bym na Twoim miejscu kupił 250, gdzie wbite w papierach bd miał 125 i po sprawie :P łatwiej też się potem przesiąść na 500 :)

Przecież każdy debil zorientował by się że to jest 250 a nie 125. Zresztą gdyby to wyszło na jaw to sprawę w sądzie ma jak w banku. Więc takie podpowiedzi zachowaj dla siebie.

IDcncno.png

Opublikowano

Przecież każdy debil zorientował by się że to jest 250 a nie 125. Zresztą gdyby to wyszło na jaw to sprawę w sądzie ma jak w banku. Więc takie podpowiedzi zachowaj dla siebie.

Nie ma dużej różnicy. :) Myślisz, że policji chce się to sprawdzać? :) Dla nich szkoda czasu, bardziej im się opłaca złapać w tym czasie 5 osób i wlepić mandaty. :) 

Opublikowano

Ze swojej strony mogę Ci polecić porządnego nakedzika, jakim jest Hyosung gt 125.

Po nazwie wydaję się jakimś ''chińczykiem'', ale to porządny koreański motocykl. Firma Hyosung współpracuje z Suzuki, więc to praktycznie to samo, co Suzuki.

Mam ją od ponad roku, ale bardzo przyjemnie się jeździ, gabarytami dorównuje dla teraźniejszych 500-600tek.

Nigdy nie miałem z nim problemów, spisuję się bardzo dobrze i bardzo mało pali.

Polecam.

Opublikowano

@marcin aptekarz Do 4000 zł :)

Nawet nie pisz takich rzeczy :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@charlie120 A mam pytanie. Honda NSR 125 czy Honda CBR 125?

Według mnie honda nsr jest lepszym wyborem jeżeli chcesz coś na dłużej. Spalanie może i ma spore ale to już każdy 2t takie ma ;d  Jak rok temu oglądałem nsrki w zimie to całkiem fajne egzemplarze widziałem.  Jak będziesz kupował to zwracaj uwagę na oryginalne malowanie(najlepsze). Cbrka zapewne szybko się Tb znudzi np: zabraknie mocy.

IDcncno.png

Opublikowano

Według mnie honda nsr jest lepszym wyborem jeżeli chcesz coś na dłużej. Spalanie może i ma spore ale to już każdy 2t takie ma ;d  Jak rok temu oglądałem nsrki w zimie to całkiem fajne egzemplarze widziałem.  Jak będziesz kupował to zwracaj uwagę na oryginalne malowanie(najlepsze). Cbrka zapewne szybko się Tb znudzi np: zabraknie mocy.

Wiesz, NSR ma lepsze osiągi, ale jak CBR ma 120 v/max to mi to doskonale wystarczy.

Opublikowano

Wiesz, NSR ma lepsze osiągi, ale jak CBR ma 120 v/max to mi to doskonale wystarczy.

Przy ściągniętych blokadach może 120 poleci ale to już będziesz musiał ją piłować ;d W sumie jeżeli nie jesteś demonem prędkości oraz nie zależy Tb zbytnio na osiągach oraz sportowym brzmieniu maszynki to cbrka wystarczy tylko patrz roczniki :)

IDcncno.png

Opublikowano

Tylko sprawdzaj czy Ci chinola nie dojebią przy zakupie, bo bedziesz miał więcej nerwów niż radości z jazdy. Wiem bo miałem quada z chinolem a teraz mam już z normalna skrzynia biegów to i silnik dobry.

Mam też Hondę V.T.X Custom 1300 ale to nie o to Ci chyba chodziło ;)

Opublikowano

Przy ściągniętych blokadach może 120 poleci ale to już będziesz musiał ją piłować ;d W sumie jeżeli nie jesteś demonem prędkości oraz nie zależy Tb zbytnio na osiągach oraz sportowym brzmieniu maszynki to cbrka wystarczy tylko patrz roczniki :)

Jak bym wyglądał na cbr'ce przy wzroście 183 cm i 80 kg?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...