Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

The Elder Scrolls V Skyrim : Coop - Poradnik

Lord Pablo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Od pewnego czasu w internecie pojawiła się modyfikacja do gry TES Skyrim a mianowicie Coop.

Nie marzyliscie o zagraniu w ten tytuł razem z kolegą/koleżanką ? 
Dziś jest to możliwe!

Jeżeli nikt nie wierzy w taką modyfikacje to tutaj ma dowody.
1. https://www.youtube.com/watch?v=1acVhRVOt4o

Poradnik:

1. Pobieramy :
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/8221/?

------------------------------------------------------------------

http://skse.silverlock.org/
----------------------------------------------------------------------------------

http://www.dobreprogramy.pl/LogMeIn-Hamachi,Program,Windows,12323.html

------------------------------------------------------------------

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/67038/?

2. Po pobraniu tych plików , czas na wrzucenie ich .
 Przechodzimy do folderu docelowego gry skyrim
Gdy pobraliśmy ScriptDragon wchodzimy w folder bin , kopiujemy zawartość i wklejamy do folderu z grą

Czas na SKSE
Zawartość pliku rar wrzucamy do folderu z grą.
Następnie tworzymy skrót skse_loader.exe i wrzucamy go na pulpit ( możemy zmienić nazwę ) 

Czas na instalacje hamachi.
Instalacja jest dość prosta więc nie muszę raczej tłumaczyć jak to zrobić.
Po zainstalowaniu hamachi tworzymy sieć

Po zainstalowaniu Hamachi pora na clienta.

Zawartość pliku rar wrzucamy do folderu z grą.
Następnie otwieramy plik TamrielOnline.

Po otwarciu pliku konfigurujecie 

[LanSettings]
connectionip=127.0.0.1 (Tutaj wpisujecie ip z hamachi tak samo jak i kolega)
I zapisujecie.

Czas na odpalenie serwera.

Rozpakowujemy plik Tamriel Online Server na pulpit
Uruchamiamy TamrielOnline_Live_server
Minimalizujemy i włączamy grę.
UWAGA ! Gre uruchamiamy tylko i wyłącznie plikiem SKSE który wypakowaliśmy na pulpit.
Gotowe ! 
Aby ktoś mógł się z nami połączyć należy wcisnąć w grze przycisk Home.

To mój pierwszy poradnik więc proszę o wyrozumiałość ;) 

Nie wyrażam zgody na kopiowanie tematu !

Kiedy słyszysz o nowej jakości.
v

comment_QKNOE4c4LYefAPoiNVrUbEYparSjrprO

fpbg_nymeria.png.c41162be62c21e0c7067f4a5888d1b9c.png

Opublikowano

Bardzo fajna modyfikacja. ;) Ciekaw jestem czy działać będzie po zainstalowaniu modów. :P

signature.png

Opublikowano

A w jaki sposób to działa? Czy jeden z graczy przechodzi misje a drugi jest jako follower czy jak?

Opublikowano

Nie wiem jak działa pod względem questów, nie obczaiłem jeszcze tego, ale wiem że każdy gracz to osobny gracz, tzn. każdy może podnosić itemy itd. Działa nawet z ogromną ilością modów, ale stabilność to inna kwestia. 

Opublikowano

Nie wiem jak działa pod względem questów, nie obczaiłem jeszcze tego, ale wiem że każdy gracz to osobny gracz, tzn. każdy może podnosić itemy itd. Działa nawet z ogromną ilością modów, ale stabilność to inna kwestia. 

Chwilowo działa połączenie się z innym graczem . 

Jeżeli zaczynamy razem od 0 to questy wypełniamy razem lecz wrogów każdy atakuje tak jak widzi go w miejscu 

Np 

Ty widzisz przed stajnią a kolega za.

Smocze dusze wchłonięte przez kolege a nie przez nas też nie są zbyt miłe dla widoku poniważ my też otrzymujemy smoczą duszę.

Z tego co wiem w tym miesiącu ma pojawić się UpDate który naprawi te błędy zarówno jak na serwierze dedykowanym jak i na prywatnym.

v

Opublikowano

Nie no z*********e.. czekałem na takie coś i już dawno straciłem wiare że takie coś bedzie. Ale mam podniete kurna xD

Jeżeli wszystko będzie cacy działać to zasługuje na najlepszą modyfikacje jakakolwiek powstała.

Opublikowano

Polecam sobie ten mod sprawić jak najszybciej, nie zdziwiłbym się gdyby Bethesda to zablokowała, bo już ten mod zmasakrował The Elder Scrolls Online. 

Opublikowano

Dziś była aktualizacja. Wie ktoś co zmieniła ?

Opublikowano

Dziś była aktualizacja. Wie ktoś co zmieniła ?

Dodano jazdę na koniu, naprawiono ctd podczas dołączania do gry, usunięto imiona nieśmiertelnych npc (nie wiem co to daje), poprawiono synchronizację gdy gracze są w innych lokacjach. 

Opublikowano

napiszecie konkretniej jak jest z rozwiązywaniem misji?

Z tego co wyczytałem aktualnie rozwiązywanie questów jest niemożliwe, szczególnie dla innych graczy. Napisane jest że w przyszłości zostanie to dodane. 

Opublikowano

Z tego co wyczytałem aktualnie rozwiązywanie questów jest niemożliwe, szczególnie dla innych graczy. Napisane jest że w przyszłości zostanie to dodane. 

Dlatego chciałbym abyście to testowali a nie czytali informacje :_:

Questy działają dla każdego .. natomiast każdy wypełnia misje albo od 0 albo klapa :P 

Dlaczego klapa ? bo jeżeli kolega ma ukończone 50 % gry a ty 12 % to wszystkie smocze dusze które on wchłoną są przypisane do ciebie,co więcej jeżeli kolega ukończy grę a ty np masz misje od siwobrodych,gra kończy się razem z tb.

Pojedynki: Każdego wroga ktoś widzi inaczej,tak jak pisałem możemy go zobaczyć w innym miejscu a kolega w innym.

[P]:A co jeżeli widze kolega w gaciach?

[O]:Oznacza to że on posiada mody których ty nie posiadasz.

Jeżeli wyjdzie najciekawsza aktualizacja opisze ją.

v

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Jak to jest z potworami i walką? Można już normalnie robić zadania, zabijać potwory itp.? Czy nadal każdy widzi osobno potwory?

I rozumiem, że jak chcę grać z kolegą misje to musimy oboje zacząć od początku grę?

Opublikowano

Jak to jest z potworami i walką? Można już normalnie robić zadania, zabijać potwory itp.? Czy nadal każdy widzi osobno potwory?

I rozumiem, że jak chcę grać z kolegą misje to musimy oboje zacząć od początku grę?

Wejdz na kanał ( link w temacie ) i śledz tego YT'bera ;) 

System walk itp zmienia się :) teraz widzimy z tego co wiem coop jest ulepszony ;) więc polecam przetestować

v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...