Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z trzeszczącymi głośnikami

Kamilq120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, od jakiegos czasu trzeszcza mi glosniki co prawda nie glosno ale jak sie siedzi blisko kompa to slychac, problem pojawil sie po zmiane sprzetu na nowszy, co to moze byc?

Dodam ze w grach nie zauwazylem tego problemu wiec to pewnie cos z oprogramowaniem.

Opublikowano

Głównie to przesterowania sygnału, część nowych płyt ma wyjście ze wzmacniaczem jeśli podłącza się przez kabel audio i daje na cały regulator w systemie.  Wystarczy  wyłączyć wzmacniacz na płycie, pisze pewnie w manualu płyty jak albo używać wyjścia lininowego LINE OUT a nie słuchawkowego 

Problem praktycznie nie występuje jak podłączy się przez HDMI do monitora czy zestawu kina domowego gdzie  sygnał jest cyfrowy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To sprawdź głośniki, jeśli mają regulacje własną też nie dawaj jej na full

Opublikowano

Czyli co problem z glosnikami? Ale jak uruchamiam gre to tego efektu nie ma, no nic sprobuje jeszcze podlaczyc je do innego sprzetu.

Opublikowano

Jak zwierasz do masy robi przydźwięki , jak dajesz głośniej przerejestrowuje. To pewnie wina kabli  są słabo ekranowane albo przydźwięk z zasilacza głośników. 

Opublikowano

A nie problem z oprogramowaniem? To samo jak uruchamiam komputer jak sie laduje to jest ok ale jak juz pulpit wyskoczy to sie zaczyna

Opublikowano

No to szumi karta dźwiękowa, ciężko się domyśleć ? 

Kup porządną kartę albo odłącz przedwzmacniacz, ewentualnie przepnij sobie na wyjście liniowe z płyty . 

Opublikowano

Ale mi nie chodzi o szumienie ale o trzeszczenie, i nie bede wydawal kasy na kolejna rzecz, w starszym kompie mialem podobna plyte glowna i bylo ok

Po za tym nie mam zadnego wzmacniacza, mam subwoofer i do niego podlaczone 2 glosniki

Zastanawiam sie czy w takim razie plyty na gwarancje nie odeslac ale nie wiem czy przyjma 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...