Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studia

MaX095

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dostać na studia i  myślałem o kierunkach jak transport albo dietetyka.Czy się dostanę na dzienne mając ok 60% z podstawy z matmy i angola??Z polskiego trudno Mi powiedzieć bo tego wyliczyć się nie da dodam, że  nie pisałem żadnego dodatkowego:(.

I jeszcze jedno pytanko, czy mogę dopiero zacząć proces rejestracji + zapisów na dany kierunek  po otrzymaniu świadectwa z wynikami??Bo tak rejestracja jest moim zdaniem bez sensowna bo przecież nie znam swoich wyników.

Pozdrawiam ;)

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Tylko właśnie na tej stronie nic nie pisze.Ani żadnych progów punktowych czy też przelicznik punktów i jakie przedmioty...

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Trudno mi powiedzieć bo nie wiem gdzie składasz papiery ale na 100% są gdzieś jakieś progi.

Radziłbym żebyś się już zarejestrował wyniki możesz wpisać potem.Pamiętaj że przed terminem (też zależnym od uczelni) musisz przygotować niektóre rzeczy (podać wszystkie wymagane dane osobowe, wnieść opłatę rekrutacyjna,wgrać zdjęcie - ale to nie zawsze).

Tak więc że tak powiem radzę się spieszyć bo to już ostatni dzwonek ;p Tym bardziej że są takie uczelnie, które już 1 lipca zamykają rekrutację (np.USz).

Opublikowano

A ta nie jest aby tak, że po wyliczeniu średniej z wyników osób, które złożyły papiery, ogłasza się dopiero próg? Tak to się robi przy szkołach ponadgimnazjalnych i na studiach też miałoby sens.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

A ta nie jest aby tak, że po wyliczeniu średniej z wyników osób, które złożyły papiery, ogłasza się dopiero próg? Tak to się robi przy szkołach ponadgimnazjalnych i na studiach też miałoby sens.

Tak właśnie jest. Ale można sprawdzić próg punktowy z poprzednich lat dla sprawdzenia szansy na dostanie się na uczelnię, zazwyczaj różnica w punktach każdego roku jest niewielka.

Tylko właśnie na tej stronie nic nie pisze.Ani żadnych progów punktowych czy też przelicznik punktów i jakie przedmioty...

To napisz może do uczelni maila z zapytaniem o progi puntkowe z poprzednich lat, na pewno ci ktoś odpisze.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Na dietetykę to trzeba zdawać biologię + chemię w zakresie rozszerzonym, matematyka i angielski jest brany w drugiej kolejności.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Nie do końca. Biorą przelicznik zależny od uczelni, a następnie wyniki chetnych osób i na podstawie maksymalnej liczby osób na roku obliczają próg. A co do studiów to się dostaniesz, to nie medycyna, chociaż podejrzewam że szybko ci się znudzi

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Już sam ogarnąłem.

Wystarczy matura z matmy podstawa na min 46% jeżeli brać pod uwagę próg z tamtego roku.

Szkoda, że z tylu postów tylko 1 osoba wiedziała o chodzi.

Do zamknięcia

21f0dgn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...