Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spotify - jak usunąć z autostartu?

Kamilq120

Pytanie

Opublikowano

Hej, jak wylaczyc zeby mi sie nie uruchamialo przy starcie systemu? W programie odznaczylem opcje ale mimo to przy kazdym uruchomieniu programu jest to samo.

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapisz zawartość tej strony do pliku o nazwie fixlist.txt. W tym samym folderze umieść narzędzie FRST, które następnie uruchom i wciśnij przycisk fix. Wpisy Spotify powinny zostać usunięte z autostartu.

Opublikowano

­Może program CCleaner? Posiada możliwość wykrycia jakie programy uruchamiają się na starcie i zablokowania ich.

Mam ten program ale co z tego skoro przy kazdym uruchomieniu programu ustawienia wracaja do poczatkowych czyli uruchamiania przy starcie

Opublikowano

­Może program CCleaner? Posiada możliwość wykrycia jakie programy uruchamiają się na starcie i zablokowania ich.

Opublikowano

Ludzie czytajcie co pisze, wylaczam autouruchamianie ale mimo to kiedy wlacze program to sie znowu przestawia na uruchamianie przy starcie SAMO

Dodatkowo wlacza mi sie Spotify web helper WTF?

Opublikowano

Na podstawie logów przygotowałem 2 pliki, których zawartość znajduje się poniżej. Muszą one zostać zapisane z rozszerzeniem .reg. Uruchomienie pierwszego spowoduje usunięcie z rejestru wpisów powodujących uruchamianie Spotify przy starcie systemu, natomiast drugiego - odwrócenie zmian.

Usunięcie Spotify z autostartu:

Windows Registry Editor Version 5.00 

[HKEY_USERS\S-1-5-21-2271541377-1864072326-3191836985-1001\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Spotify Web Helper"=-
"Spotify"=-

Dodanie Spotify do autostartu:

[HKEY_USERS\S-1-5-21-2271541377-1864072326-3191836985-1001\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Spotify Web Helper"="C:\\Users\\Tomasz\\AppData\\Roaming\\Spotify\\SpotifyWebHelper.exe"
"Spotify"="C:\\Users\\Tomasz\\AppData\\Roaming\\Spotify\\Spotify.exe"
Opublikowano

Wiem ale mimo to za kazdym razem sie samo wlacza, nie wiem moze trzeba miec do tego premium?

Nie trzeba mieć premium.

Btw może po prostu przeinstaluj i wyłącz auto-uruchamianie ?

Opublikowano

I to i to wlacza sie i nie chce zeby sie wlaczalo

Nie działa sposób z plikiem .reg?

"Spotify Web Helper"=-
"Spotify"=-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...