Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DOTA2 jak zacząć grać?

lord of zwierz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć szukam kogoś kto nauczy mnie mechaniki gry ogólnie kim grać gdzie i co kupować jestem weteranem LoL'a ale uznałem , że ta gra już się zeszmaciła na max'a i chcę przejść na Dote.

Opublikowano

1 KROK - Zapomnij wszystkiego czego nauczyłeś się w lolu xD

Jak pobiore znowu gierkę po formacie to mogę Ci pomóc, lecz podaj swój SteamID ^^

Jeżeli odpowiadasz, oznacz mnie

@"Lasto Vorde"

Opublikowano

Graj i tyle u mnei tez na pcozątku było takie WTF czemu on ma 6 lvl i zabił mnie na skilla ? Musisz grac i tyle

Opublikowano

Najpierw naucz się grać najprostszymi postaciami jakie masz w Limited Heroes a potem dopiero bierz się za te bardziej wymagające. I pamiętaj o tym aby na początku nie grać postaciami, które są kontrolerami (Meepo, Lone Druid, Invoker, Naga (+ tu dochodzi sposób gry).. Na YT możesz szukać poradników pod hasłem: Najprostsze postacie Dota2, dodatkowo musisz zapoznać się z takimi pojęciami jak pullowanie, stackowanie, wardowanie... Część poradników jest na forum a część na YT lub możesz też oglądać jak gracze streamują na twitchu swoją grę, to też jest w pewnym rodzaju nauka.

Opublikowano

Polecam filmik pod tytułem "Jak grać w DOTA2 w 4 minuty"

FIlmik jest trochę już przestarzały, ale omawiana jest tylko mechanika gry i ogólniki, które są w miarę aktualne w teraźniejszej wersji Doty. Polecam także serię "Purge plays [nazwa bohatera], jest tam pokazane jak grać danym bohaterem wraz z komentarzem, minusem albo barierą może być język angielski, jeśli go nie znasz.

Aha i jeszcze jedno, nie wchodź na kanał Poland/Polska tak jak ktoś wyżej polecił bo dostaniesz raka.

e8k1et.gif
Opublikowano

W sumie film z 2013 ale nic nie szkodzi,też z tego filmiku korzystałem :P

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAmove

No nie za bardzo ten Twój filmik jest przydatny bo chyba zapomniałeś wziąć pod uwagę fakt, że wyszło sporo aktualizacji, które dodały nową mapę oraz przedmioty i meta jak i buildy postaci już nie są takie same jak z 2k13.­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...