Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer EU czy NA? Mystic?

ZaiZai

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, W Tere gralam jakies 1.5 roku temu, bardzo mi się podobało ( grałam mistykiem )Chciała bym zacząc od nowa  ( również mistykiem) Który serwer proponujecie wybrac? EU or NA? Czy na NA naprawde jest tak strasznie z pingiem? Czy mystic da rade? Na którym pod serwerze opłaca się zaczynać? Czy w ogole sie oplaca? Nie chce by to wygladalo tak, ze solowac musze do 65 bez szansy na wczesniejsze dungeony. 

Opublikowano

Osobiscie zaczalem na EU ze znajomymi jakies pare tygodni temu. Serwery swieca pustkami, czekanie na instancje powyzej 30 lvla to jakos godzina+. Gdy przenioslem sie na NA jest to zupelnie inna gra :) Czekanie na instancje trwa z 10-15 minut max, pelno ofert u trade brokera, lagow w PvE nie doswiadczam zadnych. Na Battlegroundach w wiekszych grupach ludzi zdarza sie, ze postac klatkuje ale dzieje sie to tak rzadko, ze jest to spokojnie do przezycia :) Osobiscie polecam NA, o wiele przyjemniejsza gra jak dla mnie.

P.S. Slyszalem rowniez, ze GameForge nastawil sie bardzo na P2W, a na NA ponoc jest to mniej odczuwalne :) Nie wiem, nie znam sie dokladnie na tym, jestem dosyc nowym graczem powtarzam tylko to co przeczytalem kiedys :)

Opublikowano

Polecam grać na NA. EU nie dość że jest P2W to jeszcze coraz mniej graczy tam jest. Jeśli chodzi o mystica, to obecnie priest robi lepszą robotę jeśli chodzi o healowanie ale jeśli ktoś ogarnia mystica to niczym nie będzie odstawał. Rekomenduję serwer Highwatch ze względu na to, że dużo ludzi jeszcze nie jest ubranych porządnie i tak naprawdę nie ma jeszcze takich super ludzi z gearem, który kosi wszystko i wszystkich.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Również polecam NA ludzi od groma nie ma najmniejszego problemu z party na jakąś instancje, a ping nie jest zły naprawdę. Do tego Client NA jest bardziej zoptymalizowany niż ten EU.

Opublikowano

Zaczelam grac na serwerze Highwatch. Wszystko spoko, tylko nie spotkalam zadnej EU gildi :) Nie wiem teraz jakie są profity tego, ze zaczynam na nowym serwerze.  Ogolnie Nie wiem czy nie przeniesc sie na Celestial Hills. Nie znam sie na Terze więc nie wiem, co bardziej mi się opłaca

Opublikowano

Przeniosłam się na CH, jest tu bardzo fajnie.  Mili ludzie, jeden nawet pozyczyl mi 22 golda na rekawiczki ^^. Tak miło mnie zaskoczył, ze ciesze się z podjętej decyzji. Na HW było OK, z tym, ze ciezko było znależć jakiegos gracza z europy. Nie mówiąc już o klanie. Polaków spotkałam 2, z tym jednego niej jestem pewna, bo ropzoznałam jedynie polski nick. Ogolnie gra mi się podoba bardzo, bardziej niz 1.5 roku temu ^^"

Opublikowano

Jak populacja na CH ? Bo chciałbym wrócić do gry :) głownie grałem na AV, mam tam pare 65 lvl, mógłbym się przenieść na CH tylko potrzebna ekipa do gry :) 

Opublikowano

Widziałam 2 PL gildie +150 osób, więc polaków jest sporo :3 Ogółem ludzie się wylewają z CH i czasem jest kolejka do gry xD

Ogólnie na NA panuje spokój i koleżeństwo. Na CSie jak przegrywamy to nic, próbowaliśmy; ale często się znajdą nie-amerykanie i wyzywają... najczęściej z Portugalii i Hiszpanii, nie polecam LMAO

Grałam długo na EU i tam jest flame na flame'ie.. żenujące trochu ;w;

4gn9yu.jpg

tumblr |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...