Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy bez problemów odzyskam laptopa?

aryanel123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ponad rok temu oddałem laptopa do naprawy. Facet mówi,że zadzwoni gdy skończy. Okazało się że bardzo długo nie dzwonił i ostatni raz równo w zeszłym roku, poszedłem go odebrać. Facet powiedział,żebym mu dał jeszcze trochę czasu i jak skończy to na pewno będzie dzwonić. I dalej nic, nie dzwoni itd. Dodam,że jak byłem po laptopa nie wiedział który był mój! Teraz brzmi pytanie; Czy jak pojadę w poniedziałek to mogę go nie odzyskać, bo długo nie odbierałem to myślał, że nie wrócę czy coś? I jeżeli powie,że go sprzedał załóżmy to co mam w takiej sytuacji zrobić?

Opublikowano

Iść z rodzicami bo ty jedyne co teraz możesz zrobić to się rozbeczeć i wziąć faceta na litość to może odda. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Z rodzicami? Jak na razie to ty pokazujesz poziom takiego człowieka, który potrzebuje rodziców :) Siedzi za klawiaturą i myśli, że na forum będzie dorosły.

Opublikowano

Dziecko to jak wyobrażasz sobie odebranie swojej własności skoro tak głupie pytanie zadajesz?

Nie masz pewnie nawet jakiegokolwiek dokumentu na oddanie laptopa do naprawy,  która w normalnym serwisie nie powinna trwać dłużej niż trzy tygodnie, a u ciebie PONAD ROK.

Nie zdziwił bym się że facet obiecując że zadzwoni nawet nie brał numeru telefonu od ciebie.    

TY KOMPLETNIE NIC NIE MOŻESZ MU ZROBIĆ, może sobie spokojnie brać ten laptop a ty zapomnieć że w ogolę kiedykolwiek go miałeś. 

Opublikowano

Wiesz dac komus laptop do naprawy na rok to BARDZO odpowiedzialne ;) nie wiem jak Ty wogole mogles to takiego czegos dopuścic... jak by mi ktos w naprawie laptopa z tydzien dwa trzymał dzwonił bym MU CODZINNIE i pytal kiedy oddac. Po miesiacu zabrał bym od niego ten laptop bo to jest totalnie nie do poyslania.

Nie zdziw sie jak juz nie zobaczysz tego laptopa pewnie rozebrał go na czesci...

Masz wogole jakis kwitek ze tam to zostawiłes?

Opublikowano

Dziecko? Urodzony 1 czerwca 1995 rok a ja 96 i nazywa mnie dzieckiem, przepraszam ojcze! 

Dokumentów nie mam, gdyż ojciec laptop mi wysłał laptopa z miejscowości ponad 600 km ode mnie. A to,że facet brał mnie na litość to akurat moja wina.

Akurat numer telefonu ma, gdyż jak dzwoniłem mówił od razu o laptopie, tylko nie wiedział o którym.

Opublikowano

W takim razie jak nie ma nic to nie masz i laptopa...

Możesz sie wyrzywac na tym kolesiu wyzej ale co Ci to da ma racje zachowałes sie nie odpowiedzialnie (to ile masz lat nie czyni z Ciebie dorosłego) i płacisz za swoje zachowanie.

Opublikowano

Dorosły i odpowiedzialny człowiek już dawno odebrał by z serwisu nawet nie naprawiony sprzęt, bo to serwis nie wywiązał się z umowy naprawy i powinien nie pobierać żadnych opłat zwracając w takim stanie w jakim został dostarczony. Jeśli sprzęt został uszkodzony co się prawdopodobnie stało można było odzyskać przynajmniej wartość sprzętu albo jakiś inny laptop o nie gorszych parametrach. 

Zgodnie z prawem nieodebrany sprzęt z serwisu pozostaje do dyspozycji serwisu który może pobrać opłaty za przechowywanie go z powodu nie odebrania prze klienta , maksymalna opłata za miesiąc to 5% wartości naprawy.  Jak nie ma się żadnych potwierdzeń co do własności sprzętu albo odłożenia na jakiś czas napraw serwisowych tym bardziej można pobrać takie opłaty. 

Opublikowano

Jakim dalnem trzeba byc zeby zapomniec rok o lapku . Ja to bym co 3 dni dzwonil albo sam bym poszedl to zalatwic a nie  , no nie moge tego zrozumiec jak mozna na rok lapka zostawic xD 

@topic
Nie masz papierow nie masz laptopa:D

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Downem to siebie nazywaj, zakończyłem temat a ty idioto tylko próbujesz posta nabić. ciągle o nim pamiętałem, tylko czasu nigdy nie było na odebranie. A papiery okazało się, że mam. Karta gwarancyjna i parę tam innych. Proszę o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...