Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o serwerach PvP ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez cheaterów. ;) Z automatycznym nakładaniem itemów, i bez ItemShop'a.

Bez ItemShop'a to jak serwer ma sie opłacać w sensie (przedłużanie serwer'a)
Nowicjusz
Opublikowano

Bez ItemShop'a to jak serwer ma sie opłacać w sęsie (przedłużanie serwer'a)

sęsie... zamiast serwer robic to wez slownik i pierdolnij sie nim w leb

@top

bez itemshopa jak to w 90% serwerow pvp 

ograniczenia typu koles w diax zbroi nie moze klepac sie z kims w srebrnej 

system gier rankingowych 

dobry antycheat a nie takie gowno jak jest w mc4u ze klepiesz sie z typem i cie cofa 

Opublikowano

Najlepiej PvP z nowymi,oryginalnymi pomysłami ! Nie rób tego co jest już gdzieś indziej,tylko wymyśl swoje koncepcje na ten serwer.Możesz dodać kilka trybów np. pojedynki 1 vs 1,walka łuczników itp. 

Opublikowano

Ja wymarzony server PVP widzę tak ;

- Antycheat który dokładnie informuje czy gracz jest odpalony 

- Epickie areny ;)

- Administracja która zna się na rzeczy!!

- Dużo autorskich innowacji takich jak skrypty, pluginy etc.

- Dobry anty bot bo teraz ludzie bawią się botami i wbijają na servery

- Jakieś własne tryby (mam parę pomysłów co do trybów, jeżeli cię intereuje to napisz mi na PW)

Moim zdaniem tyle wystarczy, ciekawe czy coś wykorzystasz z tych porad 

52718291273710441791.jpg

Opublikowano

Dobry serwer PvP wygląda tak:

Co jakiś czas ze skrzynki można brać EQ np:

Najsłabsze: co chwile

Średnie: co jakiś czas np: 15 min

Mocne: co kilka godzin albo co dzień

Rangi od Killów np: Świeżak Nowicjusz Zawodowiec itp...

Duża, fajna mapa

Autorskie albo przynajmniej spolszczone pluginy

Ogarnięta administracja

Dobre Anty-Cheaty anty-Boty

Rozważnie dobrane przywileje dla Vipa

O graczu też trzeba pamiętać nie dawać im zbyt dużo Przywilejów ani nie za mało

Serwer PvP to nie serwer z trybami (Skywars itd)

Taki serwer to serwer Minigame

Nie lagujący serwer lepszy

Nie robić WARPÓW!

Opublikowano

Pamiętam serwer legendcraft, bardzo przyjemnie na nim się grało, bez żadnych koxów, ulepszenia przedmiotów za monety które się dostawało za zabicia, eq w skrzynkach które są ukryte na mapce, nie było dużo "diax" osób, każdy dostawał na start żelazne eq i 3 złote jabłuszka, rangi za zabicia, różne tryby miały łuki np. robiły pajęczynę.
W miarę duża mapa, z różnymi "tajnymi przejściami", top pvp resetowany co 2 tygodnie, dobry antycheat, i administracją która sprawdza graczy, losowy teleport.

Zobacz sobie filmik z legendcraft, grało tam bardzo dużo graczy, i fajnie można było spędzić czas, a nie teraz jak wbijam to się dostaje eq "diax" ochrona 4 i koxy, i pvp trwa kilka minut, lub napchane trybami typu: potki, knock itp.

@Ceglinio

zzz

@HAMMERxPL Co myślisz żeby otworzyć taki serwer, a nie jakiś hardpvp.

ale ten serwer nie istnieje.

Opublikowano

Pamiętam serwer legendcraft, bardzo przyjemnie na nim się grało, bez żadnych koxów, ulepszenia przedmiotów za monety które się dostawało za zabicia, eq w skrzynkach które są ukryte na mapce, nie było dużo "diax" osób, każdy dostawał na start żelazne eq i 3 złote jabłuszka, rangi za zabicia, różne tryby miały łuki np. robiły pajęczynę.

W miarę duża mapa, z różnymi "tajnymi przejściami", top pvp resetowany co 2 tygodnie, dobry antycheat, i administracją która sprawdza graczy, losowy teleport.

Zobacz sobie filmik z legendcraft, grało tam bardzo dużo graczy, i fajnie można było spędzić czas, a nie teraz jak wbijam to się dostaje eq "diax" ochrona 4 i koxy, i pvp trwa kilka minut, lub napchane trybami typu: potki, knock itp.

@Ceglinio

zzz

@HAMMERxPL Co myślisz żeby otworzyć taki serwer, a nie jakiś hardpvp.

Zwykły chestpvp, może na swoją nową edycję wprowadzę, jak gracze będą zainteresowani.

4L0M4l0.png

Opublikowano

Ja osobiście polecam serwery:

ChestPvP

ArensPvP

/ | : Pomogłem?? \ | :

/ | :     Zostaw      \ | :

/ | :                   \ | :

::: GoldPlazma

Opublikowano

@HAMMERxPL

Z tego co mi wiadomo to ty nie piszesz pluginów, więc nie posiadasz autorskich pluginów.

@Ceglinio

Da się utrzymać serwer bez itemshop'a - przy dobrej reklamie, jeżeli byś miał płatną wejściówkę 2zł + vat

W polsce ciężko taki serwer znaleźć

Płaci się raz.

Też dobrym rozwiązaniem było by wprowadzenie VIP ale który posiada tylko kolorowy nick i taki inne drobiazgi.

minecraft.jpg
Opublikowano

@HAMMERxPL

Z tego co mi wiadomo to ty nie piszesz pluginów, więc nie posiadasz autorskich pluginów.

@Ceglinio

Da się utrzymać serwer bez itemshop'a - przy dobrej reklamie, jeżeli byś miał płatną wejściówkę 2zł + vat

Płaci się raz.

Też dobrym rozwiązaniem było by wprowadzenie VIP ale który posiada tylko kolorowy nick i taki inne drobiazgi.

Napewno nie można robić wejsciówek na 1 edycje bo nawet ja bym nie chcial zaplacic za samo wejscie na serwer na ktorym nigdy nie grałem 

Moim zdaniem brak cheatów - to podstawa

IteamShop może być ale bardzo tani i mały

Co bys chciał zeby znajdowało sie w itemshopie napisz to wraz z cenami np.

Diamentowy miecz = 2,46 zł SMS

Opublikowano

@Ceglinio

Ogarnięta strona, itemshop najlepiej wlasny a nie jakis controlcraft. Serwer moze byc nawet na pluginach z neta ale dobrze skonfigurowanych.

Nie patrz na tych idiotów co piszą ze bez sklepu i jakies wejsciowki wymyslaja. Nikt nie zapłaci 2 zł za jakis serwer nie wchodzac nawet na niego. Zreszta to i tez jest smieszny pomysł bo 2,46 zł sms to prowizja na twoje konto 0.84 zł. To jest smieszne ale taka prawda.

W sklepie powinien byc tylko vip (7 14 30 i na zawsze) koks jabłka oraz najwazniejszy filar twojego serwera : unban za cheaty.

Dzieki temu serwer sie utrzyma, gracze grajac na serwerze pvp na huzuni chetnie na niego wroca jesli jest dobry i zapłacą te 6zł aby wbic ponownie.

Poza tym mc juz umiera przez ludzi którzy znów na niego nagonke prowadza. Sam porzuciłem projekt serwera nad ktorym pracowałem 4 miesiące(nie pvp), niedługo pliki udostepnie publicznie gdyż z kazdym dniem i tak ich wartosc maleje.

Jeszcze jedno. Według mnie pvp powinno byc na 1.7.2 bo na 1.8 czuc straszna roznice w fps przez optymalizacje. Moim zdaniem albo zalozyc 1.7 albo czekac do 1.9 gdzie bedzie ewolucja w systemie walki(tarcze, dwa miecze itp)

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@HAMMERxPL

@Ceglinio

Płaci się raz.

Nie piszę, ale od tego mam ludzi, autorskie pluginy też mam.

Może u siebie wprowadzę chestpvp, mam serwer, którego ludzie chcą. :)

4L0M4l0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...