Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin III w Minecraft?

Zegcio

Wiedźmin III  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrał byś na takim serwerze ?

• Tak
      18
    • Nie
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D

Wpadłem na pomysł aby zrobić serwer Wiedźmina III w minecrafcie , Nie ma jeszcze takiego trybu .

Dlatego chciałbym podjąć się tego bardzo trudnego zadania.

Dobra , ale jak by on wyglądał ?

Własny ResourcePack , możliwe że dam rade zrobić Serwer pod 1.9.(Więcej możliwości z pluginami , co dało by bardziej realistyczną rozgrywke)

Co sądzicie ?

Wypowiedzcie się w komentarzach :)

Niebawem dodam więcej informacji na temat rozgrywki :)

@EDIT:

Chciałbym dodać że możliwością też jest nie bawienie sie z ResourcePackami tylko napisanie modów pod wiedźmina :)

@EDIT2:

Póki co nie podejmuje sie działań w strone projektu , czekam na więcej opinii :)

graphic.png

Opublikowano

Myślę, że musiałbyś zrobić serwer europejski, po angielsku żeby się udało. W Polsce gra coraz mniej graczy, a za granicą wręcz przeciwnie. Musiałoby się dużo ciekawych rzeczy dziać żeby nie upadło, chętnie bym zagrał.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Myślę, że musiałbyś zrobić serwer europejski, po angielsku żeby się udało. W Polsce gra coraz mniej graczy, a za granicą wręcz przeciwnie. Musiałoby się dużo ciekawych rzeczy dziać żeby nie upadło, chętnie bym zagrał.

Planowałem zrobić dwa serwery do głównego serwerowego lobby , tzn . Załóżmy że po wejściu wyskoczyło by GUI z wyborem Języka , Polski/Angielski . W przyszłości jak się uda możliwością jest dodanie Niemieckiego :D

graphic.png

Opublikowano

Planowałem zrobić dwa serwery do głównego serwerowego lobby , tzn . Załóżmy że po wejściu wyskoczyło by GUI z wyborem Języka , Polski/Angielski . W przyszłości jak się uda możliwością jest dodanie Niemieckiego :D

Pomysł dobry, ale nie przejdzie. Np. na polskim serwerze będzie grało 100-200 osób a na angielskim 1000-2000 (jak Ci się uda). Wiedźmin jest od 18 :D Myślę, że dzieciaki by nie ogarnęły, a gimnazjum i wyżej zna angielski.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Pomysł dobry, ale nie przejdzie. Np. na polskim serwerze będzie grało 100-200 osób a na angielskim 1000-2000 (jak Ci się uda). Wiedźmin jest od 18 :D Myślę, że dzieciaki by nie ogarnęły, a gimnazjum i wyżej zna angielski.

Myśle że dam rade , Serwer ogólnie będzie 3 maszynami , Lobby 64 gb ram , Angielski i Polski po 128 lub więcej na start , jeżeli by było dużo osób to maszyny 512 GB , utrzymały by te 1000-3000 graczy myśle

graphic.png

Opublikowano

W Polsce nie wypali, w innych krajach owszem.

No chyba, że chcesz mieć marne 6 graczy na krzyż.

Sądzę, że nie dasz rady, byłoby za nudno, Minecraft to klocki, a nie Wiedźmin.

Niestety nie.

Opublikowano

W Polsce nie wypali, w innych krajach owszem.

No chyba, że chcesz mieć marne 6 graczy na krzyż.

Sądzę, że nie dasz rady, byłoby za nudno, Minecraft to klocki, a nie Wiedźmin.

Niestety nie.

Chciałbym podjąć ryzyko , nawet jeżeli sie nie uda , Jeżeli na Polską skale nie wypali to zajmę się pisaniem wszystkeigo na Angielski :)

graphic.png

Opublikowano

­Wątpiłbym, abyś chciał stworzyć taki serwer. Dużo osób by się rzuciło na taki tryb gry (polecam textur pack w 3D, przyciąga graczy. <3).

Pomysł ciekawy, lecz czasochłonny.

Opublikowano

Zrobiłbyś paczkę pod komputery bardzo dobre:

czyli + shadery

i na słabe komputery:

bez shaderów !

Będą takie opcje ;]

graphic.png

Nowicjusz
Opublikowano

3 razy nie... dziekuje dobranoc

moje zdanie jest takie jakie mial karolek 

chce grac w csa gram w csa 

chce grac w wiedzmina gram w wiedzmina

a nie w csa w srajkraftach  albo wiedzmina bo to po prostu bedzie c*****e 

Opublikowano

Jestem na nie. Dlaczego?
Były projekty CS:GO itd...
I co z tego wyszło? Nic.
Tak wgl ciekawi mnie skąd weźmiesz środki na takie maszyny po 128GB ramu - 512GB...

;-) ;-)

Opublikowano

Myśle że dam rade , Serwer ogólnie będzie 3 maszynami , Lobby 64 gb ram , Angielski i Polski po 128 lub więcej na start , jeżeli by było dużo osób to maszyny 512 GB , utrzymały by te 1000-3000 graczy myśle

marzenia nastolatka...

skąd ty weźmiesz maszyne 512 GB RAMU ? wiesz co ty wgl piszesz ? wiesz co to 512 gb ramu?

Nawet zdania nie potrafisz w miarę poprawnie złożyć, piszesz chaotycznie. A serwery wiedźmina ci w głowie.

Jestem na nie bo i tak nikt tego nie zrobi, nawet nie masz na to pomysłu. Wybudowanie wioski na podstawie wiedźmina nie czyni serwera wiedźminowym. 

Nawet gdyby już ktoś wpadł na taki pomysł, to musi być duża zgrana ekipa która to zrobi. Na prosty porządny serwer jedna osoba musi przeznaczyć ponad miesiąc po 10h dziennie.

Opublikowano

Też jakoś tego nie widzę, jeśli ktoś chce zagrać w wiedźmina to w niego gra, po co męczyć się w klockowym świecie? Chyba że miałbyś ekipę 10 osób które doskonale znają książki Sapkowskiego i odtworzylibyście klimat w niesamowity sposób, ale to się nie uda. 

Nowicjusz
Opublikowano

a teraz powiem ci taka ciekawostke 

java nie utrzyma tyle danych nie mowiac juz o procesorze 

Opublikowano

Nie polecam odwzorowywac innych gier w mc, bo w każdym przypadku takie serwery nawet nie ujrzały swiatła dziennego. Tym bardziej robienie MMO-RPG w mc to juz przeszłosc. Wiem z doświadczenia, (Patrz: Overland ). Jeśli już cos robić, to coś własnego. Nigdy odwzorowanie czegokolwiek nie wyszło na dobre. Zaraz ktoś może powiedzieć: "eeee! A co z Igrzyskami Smierci? He?". Tak zgadza się, to wypaliło, ale jest takie przysłowie, ze wyjątek podtwierdza regułę. Jeżeli chciałbym pograć w wiedźmina, odpalam wiedzmina. Jak mnie nie stać albo mam słabego kompa, to raczej nie pójdę na kompromis by zagrać w kwadratową wersje. Jeżeli potrafisz sam pisać pluginy i jesteś skłonny podjąć współpracę nad jednym projektem, napisz mi na pw.

Opublikowano

Nie polecam odwzorowywac innych gier w mc, bo w każdym przypadku takie serwery nawet nie ujrzały swiatła dziennego. Tym bardziej robienie MMO-RPG w mc to juz przeszłosc. Wiem z doświadczenia, (Patrz: Overland ). Jeśli już cos robić, to coś własnego. Nigdy odwzorowanie czegokolwiek nie wyszło na dobre. Zaraz ktoś może powiedzieć: "eeee! A co z Igrzyskami Smierci? He?". Tak zgadza się, to wypaliło, ale jest takie przysłowie, ze wyjątek podtwierdza regułę. Jeżeli chciałbym pograć w wiedźmina, odpalam wiedzmina. Jak mnie nie stać albo mam słabego kompa, to raczej nie pójdę na kompromis by zagrać w kwadratową wersje. Jeżeli potrafisz sam pisać pluginy i jesteś skłonny podjąć współpracę nad jednym projektem, napisz mi na pw.

Nie masz racji. Hypixel zrobił World of Warcraft, CS, Mario Kart, Star Wars w minecraft i się przyjęło. 600-1100 graczy na każdym z trybów. I wciąż jest serwer MMORPG, który codziennie wyciąga do 1500 graczy, więc nie jest tak źle (nie podam bo "reklama").

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Nie masz racji. Hypixel zrobił World of Warcraft, CS, Mario Kart, Star Wars w minecraft i się przyjęło. 600-1100 graczy na każdym z trybów. I wciąż jest serwer MMORPG, który codziennie wyciąga do 1500 graczy, więc nie jest tak źle (nie podam bo "reklama").

Panie pingwinie1324, ty się porównujesz do hypixela? On ma całe ekipy ekip i koderów pomysłodawców i c**j wie co jeszcze, jego serwer jest drugim najlepszym pod względem minigier  xD

A ty nie jesteś hypixelem, jesteś jakimś? Kim, że chcesz stworzyć wiedźmina? Poza tym star wars, cs, to coś zupełnie innego niż wiedźmin.

Nie wypali, nuda, nawet 10% byś nie zrobił.

Opublikowano

Pingwin. Hypixel ma na to pieniądze i zaplecze graczy, którzy podniecają się kazdym jego nowym trybem. Nie sądze by ktoś w Polsce dał parenaście tysięcy na jeden głupi tryb przypominający WoWa. Hypixel ma to tego smykałkę i dobrze wykorzystuje okazje. Po za tym każdy nagrywa z jego serwera, polscy czy zagraniczny youtuberzy. Żeby w Polsce wypromować takie tryby, trzeba by było wydać więcej na reklame niż na produkcję trybu. Więc wyskoczenie w tym temacie z Hypixelem, który jest kompletnie z innej bajki (czyt. nie z polski) nie było dobrym argumentem

EDIT. Jeżeli z kwesti rpg chodziło Ci o WynCraft czy jakoś tak, to nie jest MMO. MMO na pluginach to jest najgorszy pomysł jaki moze być. Po za tym, był reklamowany przez YogCasta.

Opublikowano

Od razu robić Wiedźmin III? A gdyby popracować więcej nad tym wszystkim i zrobić pierw coś typu Wiedźmin 1, 2 a potem 3 ? :) 

Pomysł jest naprawdę bardzo dobry i trzymam kciuki, chętnie bym na takim serwerze pograł.  Tylko pytanie moje jest takie, czy będzie to takie Wiedźmin RPG czy podobna fabuła i wszystko? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wiedźmin w minecrafcie?

W sumie dobry pomysł.

Znaczy według mnie to by bardziej wypaliło w postaci mapy.

Ale pomysł sam w sobie dobry i myślę że sporo osób zagra. - więc powodzenia :)

Opublikowano

Nie jestem pozytywnie do tego pro­jektu nastawiony :D
Nie masz ekipy z czego, przynajmniej nie naisałeś, i zabierasz się za takie duży projekt.

Masz do tego maszynę ? Czy będziesz szukał sponsora od 7 boleści ?
Jeszcze człowiek do mapy ^^

Jak szukasz pomocy z maszyną to pisz :D

1RkW7od.png

Opublikowano

Możesz sobie już odpuścić projekt. Jesteś kolejna osobą, która uważa, że ram to wszystko, a jest to głupota. Poza tym jestem ciekawy kto będzie płacił za takie serwery kiedy za maszynę z 128 BG ramu i procesorem 2x E5 2620 v2 zapłacisz 670 zł miesięcznie, opcja z tym Twoim 256 GB ramu kosztuje 1500 zł. Inną sprawą jest fakt, że silnik spigot przystosowany jest na około 300 osób. Pomijając kwestie techniczne i finansowe tryb się u nas nie przyjmie bo gracze są przyzwyczajeni do tego, że wymagane jest od nich jedynie kopanie kamienia więc u nas taki serwer nie przejdzie, a większość projektów przedstawianych tutaj na forum kończy się właśnie na temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...