Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting pod duży serwer minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka chciałem się doradzić jaki hosting wybrać pod duży serwer minecraft tak żeby uciągną jak wejdzie ze 160-200 osób i z 40-45 pluginów.
W tej chwili mam na enderchest w tej chwili pakiet z 12gb ramu i 34% procesora jakieś 130zł za miesiąc na początku był sporo słabszy ale zwiększałem bo graczy przybywało i lagi się robiły jednak zbytnio nie pomagało teraz jak wejdzie jakeiś 100-120 osób to są spadki tps do 16-13 tps i lagi. Dlatego chciałem się doradzić na jaki hosting się przenieść omijająć enderchest i fiberhost bo tam już miałem. Fajnie by było też jakby miały w WebFTP możliwość rozpakowywania plików .zip czy .rar łatwiej pliki zgrać. Myślałem o pukawce jednak serwer za 28zł nie przekonuje mnie.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o VPS to fiberhost, ewentualnie craftserve (chociaż ten drugi to już mnie nie przekonuje). Serwer na pukawce o którym mówisz nie pociągnie zbyt dużo graczy bez lagów (chociaż to też zależy od pluginów jakie będą wgrane).

Z bardziej profesjonalnych dedyków to polecam ovh.pl. Chociaż tutaj już koszta są sporo większe.

Mimo to, jeżeli myślisz o dużym serwerze, to VPS (fiberhosty, enderchesty czy inne craftserve) nie są zbyt dobrym pomysłem. Wydajniej już będzie kupić jakiegoś dedyka.

P.S. A może byś tak podał mniej więcej ile możesz płacić za taki serwer?

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Polecam Ci MaxCraft.pl, czyli hosting Pukawka.pl. 

Dlaczego?

Dobre oferty slotowe. 

- Hosting jest najlepszy pod swoje możliwości.

- Szybko odpisujący Support tego hostingu

- Dużo opcji ze strony panelu klienta.

Łatwy panel klienta. 

- Dobra opinia
Jest tam oferta za 28zl pakiet BEZ LIMITU RAMU

Jeżeli szukasz dobrego hostingu na dłużej, to wybieraj właśnie ten.
Jak masz jakie pytania to pisz na PW :-)

Opublikowano

ZawszePomocny24 jest jeszcze oferta Pro

http://maxcraft.pl/games/18minecraftprobezlimituslotow.html

Spokojnie uciągnie 200 slotów bez lagów.

Serwer na testy? Pisz na [email protected]

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mogę polecić serwery firmy Cal.pl, są bardzo wydajne a cena nie jest wygórowana, w dodatku transfer miesięczny jest bez limitu co w przypadku dużych skryptów jest sporym plusem. 

Opublikowano

@ZawszePomocny24 myślę że pomogę ale nie musisz brać mojej opini pod uwagę. A co do reszty wypchajcie się ze swoimi slotowcami. Tak jak pan  @YaszczuR i @raxon pisał do zastosowań profesjonalnych jak i dużych projektów jedynym rozsądnym i dobrym rozwiązaniem jest zaopatrzenie się w serwer dedykowany. Firma OVH (OVH, Soyoustart, kimsufi) jest tutaj bardzo dobrym rozwiązaniem, dobrze jest też się rozejrzeć na rynku zagranicznym gdyż mają rozsądne oferty w rozsądnych cenach a i wsparcie jest duże. Według mnie nie ma co iść na łatwiznę i kupować jakieś slotowce bo można sobie "rozpakować" zipa jednym kliknięciem, lepiej jest trochę np debiana ogarnąć zainstalować np unzipa i jedną komenda rozpakować co jest wydajniejsze i szybsze ;p. Czekam na hejty ^^

Opublikowano

Siema mialem identyczny delemat i zamiast wybierac jakies hostingi slabe to wez sobie lepiej VPS z dedykowanym adresem IP wtedy bedziesz mial wlasne ip i port 25565 co umozliwi ci DNS na domenie :)
ja polecam z OVH.PL poniewaz na enderchest 1 GB ram jest slaby i wedlug hostingu najgorszy/najslabszy i uciagnie max 10 osob z pluginami bez lagow LECZ na ovh.pl 1GB ram kosztuje nie wiele do 10 zł lecz na nim gra spokojnie 40 osob z pluginami i nie ma lagów takze widzisz :D ovh.pl :D

Opublikowano

Hostingu pod duże serwery zawsze opłaca się brać Pukawke.pl. Oprócz dobrego supportu + ofert, to jeszcze często na swoim oficjalnym FB dają kody do wykorzystania.

Natomiast, jeśli nie pasuje Ci hosting Pukawka, to wybieraj OVH.pl, jednak zapłacisz myślę, że trochę drożej. ;)

Opublikowano

A ja korzystam z niemieckiej firmy i jestem zadowolony gdyż mają w swojej ofercie maszyny z dobrym ramem prockiem i dyskiem ssd w rajd 0 tak to wszystko wpływa na wydajność serwera nie tylko ram bo mając milion ram a słaby procek czy jakiś HDD to za przeproszeniem kupę sobie mozecie zrobić. Mam serwer na modach i mając dostęp do całego systemu jak i pewnych trików widzę co jest bardziej wykorzystywane. Ale wy dalej będzie się przechowalac bo ja mam 200gb ram, a ja mam Nie limitowany. No i co z tego skoro serwer zużyje 1-4 GB RAM a procek będzie dostawał tam po dupie ze będzie 5 tps albo dysk nie będzie w stanie odrazu zapisywać wszystkich zmian na mapie i też będą lecieć tps.

Juz widzę te bluzgi ^^

PS. Pisane z telefonu

Opublikowano

ovh, ewentualnie pukawka (ale tutaj jak ktoś puści ddos z konsoli to już wyłączają serwery, żeby mieć pole do manewru)

Opublikowano

ovh, ewentualnie pukawka (ale tutaj jak ktoś puści ddos z konsoli to już wyłączają serwery, żeby mieć pole do manewru)

pukawka stoi na SDC (Sprint Data Center) z którego korzystałem i go nie polecam w żadnym stopniu (kto grał na moim serwerze, ten wie jak SDC jest poddatne na ataki DDoS).

SDC nie posiada ŻADNYCH zabezpieczeń anty DDoS oprócz blackholingu który polega na całkowitym odcięciu serwera od sieci w celu zminimalizowania skutków ataku na resztę serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...