Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niekończący się schemat? Upadek gry Metin2?

EasyEasyEasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od dłuższego czasu zauważyłem że ludzie tworzący serwery prywatne przyczyniają się do upadku metin'a.

Aktualny schemat na te czasy wygląda tak:

Zrobiony serwer - reklama youtube - koniec reklamy - zamykanie serwera - rework lub s2.

Z globala ludzie odchodzą albo na inną grę lub na prywatne serwery... Prywatne serwery stoją teraz nie więcej jak kilka miesięcy bo za robienie serwerów biorą się co raz młodsze nieodpowiedzialne osoby... Widzą tylko $ jaki można zarobić i robią wszystko na odpier#ol.

W te wakacje będzie tyle reworków oraz innych serwerów że praktycznie na starszych serwerach zostaną pustki a inne będą zamykane i robione kolejne na odpierdziel. Więc apeluje do ludzi którym nie udało się za pierwszym razem! Nie uda sie za kolejnym oraz jeszcze za następnym..

A wy jakie macie o tym zdanie?

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie zgodze się do końca. Jasne , że to co piszesz też przyczynia się do upadku PLa , ale problem leży w administracji serwerów globalnych. Ostatnie update to same naprawy błędów i to często straych błędów , a jak już coś dodadzą to raczej odstraszają potencjalnych graczy. Ostatnie eventy są bardzo nastawione na wyłudzanie kasy. Teraz trwający event letni - możesz dropić chleby i dostać cukierki , które na dobrą sprawe mało co dają i nic więcej ... no chyba że za drobną opłatą 59sm ( około 15-16zł ) kupisz talerz i dostaniesz już coś konkretnego. To jest śmieszne i bardzo niszczy rozgrywke. Z roku na rok eventy są coraz bardziej nastawione na wycyckanie ludzi z kasy , pierwszy z brzegu event walentynkowy http://wiki.metin2.pl/index.php/Event_Walentynkowyprosze zobaczyć , że przez poprzednie lata event był dobry , można było zyskać pare ciekawych itemów , ale co się stało ? w tym roku dobre itemy można było kupić tylko i wyłącznie za SM. Jeżeli gameforge nie weźmie się za kreatywne urozmaicenie ( bez wyzysku ) to będzie koniec metina. Już nie wspominam o okropnych dodatkach jak szarfy itp.

Jeżeli jakiś serwer jest dobry i zadbany to ludzie zostaną i to samo tyczy się PLa.

Opublikowano

Przecież Metin teraz to tylko jest postrzegany jako zarobek (chodzi mi o prywatne serwery), fun się skończył w 2012. Powstają fajne serwery, ale gracze są nieudolni i to przez nich dobre serwery padają, nie przez administracje.

Opublikowano

Nie zgodze się do końca. Jasne , że to co piszesz też przyczynia się do upadku PLa , ale problem leży w administracji serwerów globalnych. Ostatnie update to same naprawy błędów i to często straych błędów , a jak już coś dodadzą to raczej odstraszają potencjalnych graczy. Ostatnie eventy są bardzo nastawione na wyłudzanie kasy. Teraz trwający event letni - możesz dropić chleby i dostać cukierki , które na dobrą sprawe mało co dają i nic więcej ... no chyba że za drobną opłatą 59sm ( około 15-16zł ) kupisz talerz i dostaniesz już coś konkretnego. To jest śmieszne i bardzo niszczy rozgrywke. Z roku na rok eventy są coraz bardziej nastawione na wycyckanie ludzi z kasy , pierwszy z brzegu event walentynkowy http://wiki.metin2.pl/index.php/Event_Walentynkowyprosze zobaczyć , że przez poprzednie lata event był dobry , można było zyskać pare ciekawych itemów , ale co się stało ? w tym roku dobre itemy można było kupić tylko i wyłącznie za SM. Jeżeli gameforge nie weźmie się za kreatywne urozmaicenie ( bez wyzysku ) to będzie koniec metina. Już nie wspominam o okropnych dodatkach jak szarfy itp.

Jeżeli jakiś serwer jest dobry i zadbany to ludzie zostaną i to samo tyczy się PLa.

Eventy są bardziej nastawione na hajs bo gf wie że to już meta dla tej gry ;) I chcą wydusić ostatnie soki z owocu.

Opublikowano

Privy raczej nie upadają a uapdaja głównie przez graczy bo gracze w dzisiejszych czasach bardzo mocno wybredni i chcą mieć wszystko pod nosem.

Opublikowano

Privy raczej nie upadają a uapdaja głównie przez graczy bo gracze w dzisiejszych czasach bardzo mocno wybredni i chcą mieć wszystko pod nosem.

To samo chcialem napisać.. Niestety taka prawda, 1 rzecz im nie pasuje i 50 osob idzie dalej, potem dalej i dalej

OQqSOv4.png

Opublikowano

Gracze sa sami sobie winni ze serwery padaja bo skacza z nich jak pszczola z kwiatka na kwiatek a potem wielki placz jak serwer padnie a potem wmawianie adminowi ze to byla jego wina jesli graczy nie bylo

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Smiesza mnie te wasze komentarze obwiniajace graczy. Ile mozna grac na jednym serwerze i to np easy gdzie wyexpimy postac i eq i nie ma co robic. Ludzie skacza z serwerow na serwer bo nowe maja cos czego stare nie maja albo mozna topke zdobyc itp...

Opublikowano

Smiesza mnie te wasze komentarze obwiniajace graczy. Ile mozna grac na jednym serwerze i to np easy gdzie wyexpimy postac i eq i nie ma co robic. Ludzie skacza z serwerow na serwer bo nowe maja cos czego stare nie maja albo mozna topke zdobyc itp...

Ale jesli zrobi sie serwer medium albo hard gracze placza ze jest za trudny

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Gracze sa sami sobie winni ze serwery padaja bo skacza z nich jak pszczola z kwiatka na kwiatek a potem wielki placz jak serwer padnie a potem wmawianie adminowi ze to byla jego wina jesli graczy nie bylo

Zgadzam się w 100%, gracze teraz latają za swoim "mentorem" youtuberem z serwera na serwer...

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Metin2 2015 rok.

1. Youtuberzy na serwerze = gracze
2. Seria u Youtubera = +/- 20 odcinków

3. 99% Youtuberów zrobi po 5 odcinków w tygodniu żeby dostać hajs, szybko skończyć serię i iść na nastepny serwer

4. Gracze nie grają ze względu na serwer tylko youtubera

5. Youtuber odjebal 20 odcinkow w 2 tygodnie = nowa seria z innego serwera więc gracze odchodzą

co przekminił k***a

Opublikowano

To o czym mówicie trochę przypomina mi sytuację z Indiany Jones'a, gdy Indy utknął w pomieszczeniu bez wyjścia i zaczął się osuwać w dół sufit pełen noży, administracja współczesnych serwerów właśnie jest takim Indiana Jones'em w zamknięciu, którzy miotają się od ściany do ściany szukając wyjścia (szukając graczy). Każdy schemat się da złamać, trzeba tylko czasu, cierpliwości i trochę pomyśleć jak wyjść z niekorzystnej sytuacji... Korzystnie...

Autorze, proszę nie mów, że jak komuś się za pierwszym razem nie udało, to nie uda się ponownie, z takim podejściem nigdy nie będzie dobrego serwera, to jest wrzucanie wszystkich do jednego worka.

Owszem, niektóre ReWorki są robione pod hajs, żeby sobie dorobić na cuksy, fajki, alkohol, dziwki, działkę, czy co tam kto jeszcze lubi, ale - mimo iż nie gram na privach - jestem pewien, że ten niewielki ułamek startuje ponownie, bo wyciągnęli wnioski z błędów jakie popełnili przy pierwszym starcie.

A propos, skoro wziąłem Indiane Jonesa na porównanie:

indy-gun.gif

arijh2.jpg

Opublikowano

Wina leży po obu stronach :) Każdy inaczej patrzy na ta sytuację ale taka jest prawda że błędy popełniają gracze jak i " technicy ".

Jest to dość przykre że to wszystko w ciągu 2-3 lat tak się zmieniło... Np: Klimat gry gdzie wina leży po stronie " techników " bo to właśnie oni dodają jakieś latające miotły, samochody czy też inne duperele... A gracze się na to nabierają ( przypominam że 80% społeczności metinczyków to ludzie poniżej 15'ego roku życia )

Ja to widzę tak że gdyby nie " youtuberzy " i śmieszne niektóre serwerki to metek nadal by tętnił życiem i nie byłby tylko zarobkiem jak wspomniał harnaś tylko nadal świetna zabawą i odskocznią od rzeczywistości.

Opublikowano

przypominam że 80% społeczności metinczyków to ludzie poniżej 15'ego roku życia

Skąd takie dane? :D Myślę, że przez ostatnie kilka lat społeczność metina z poniżej 15, urosła do 15+. Ja w grze, czy na ts'ie bardzo sporadycznie spotykam kogoś under 15, może jedynie nie wchodzą na ts tacy. A co do tematu ciekawie by było jakby wszyscy właściciele serwerów przestali sponsorować pseudo youtuberów, zostaliby tylko Ci, którzy nagrywają dla zabawy i świat byłby lepszy, ale to się nie uda bo zawsze by się ktoś wyłamał xD

Opublikowano

Skąd takie dane? :D Myślę, że przez ostatnie kilka lat społeczność metina z poniżej 15, urosła do 15+. Ja w grze, czy na ts'ie bardzo sporadycznie spotykam kogoś under 15, może jedynie nie wchodzą na ts tacy. A co do tematu ciekawie by było jakby wszyscy właściciele serwerów przestali sponsorować pseudo youtuberów, zostaliby tylko Ci, którzy nagrywają dla zabawy i świat byłby lepszy, ale to się nie uda bo zawsze by się ktoś wyłamał xD

Ale wezmy pod uwage teraz jedno. Biorac pod uwage tych całych "youtuberów" o ile mozna ich tak nazwać po upadku metina ich kanaly padna i pieniazki im sie skoncza. A biorac pod uwage administratorow serwerów w przeciwienstwie do youtuberow oni ucza sie codziennie czegos nowego tj. programowanie c++/python/lua do tego dochodzi tez admnistracja systemami operacyjnymi takimi jak linux/unix itd. I nawet jesli metin kiedys updanie bedzie nam latwiej znalezc chocby dorywcza robote niz takiemu youtuberowi. Mam oczywiscie na mysli youtuberow ktorzy kreca tylko z metina

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

upadek gry metin2 gdzie w miesiącu wychodzi około 5/10 serwerow, jak pl padnie to i tak beda prywatne serwery, lol, w dodatku nie lubie takich "idiotow" jak ty, pierdolamento o tym że z serwerów gracze uciekają, gdy masz swój ulubiony serwer to raczej powinieneś na nim grać, jak bedzie zła sytuacja to administracja powinna to ratować, gdyby każdy myślał  tak jak Ty to na serwerach byłoby po 20 osób.

W dodatku pierdolicie o tym pl'u a jakoś nikt na niego nie wraca bo to typowe gówno, prywatne serwery mają może słabiej ze stabilnością ale za to pomysłów mają od c***a, a to że nie potrafią wykorzystać swojego kodu to ich sprawa (team pl), jak jebnie to na prywatnych serwerach będą tłumy i w końcu zrobi porządek to z serwerami które są dobrze zrobione.

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Ale wezmy pod uwage teraz jedno. Biorac pod uwage tych całych "youtuberów" o ile mozna ich tak nazwać po upadku metina ich kanaly padna i pieniazki im sie skoncza. A biorac pod uwage administratorow serwerów w przeciwienstwie do youtuberow oni ucza sie codziennie czegos nowego tj. programowanie c++/python/lua do tego dochodzi tez admnistracja systemami operacyjnymi takimi jak linux/unix itd. I nawet jesli metin kiedys updanie bedzie nam latwiej znalezc chocby dorywcza robote niz takiemu youtuberowi. Mam oczywiscie na mysli youtuberow ktorzy kreca tylko z metina

Z tym się zgadzam :) Jednak że Ci " youtuberzy " chcą się tylko wybić na tej grze. Znacie chyba przykład człowieka który wybił się na metinie oraz na pewnej osobie i ma teraz 700k+ subów co prawda z 500k z nich to martwe suby no ale dla nich liczą się tylko liczby.

upadek gry metin2 gdzie w miesiącu wychodzi około 5/10 serwerow, jak pl padnie to i tak beda prywatne serwery, lol, w dodatku nie lubie takich "idiotow" jak ty, pierdolamento o tym że z serwerów gracze uciekają, gdy masz swój ulubiony serwer to raczej powinieneś na nim grać, jak bedzie zła sytuacja to administracja powinna to ratować, gdyby każdy myślał  tak jak Ty to na serwerach byłoby po 20 osób.

W dodatku pierdolicie o tym pl'u a jakoś nikt na niego nie wraca bo to typowe gówno, prywatne serwery mają może słabiej ze stabilnością ale za to pomysłów mają od c***a, a to że nie potrafią wykorzystać swojego kodu to ich sprawa (team pl), jak jebnie to na prywatnych serwerach będą tłumy i w końcu zrobi porządek to z serwerami które są dobrze zrobione.

Wielce Imagus wbił do tematu żeby tylko porzucać mięsem? Ciężki dzień w szkole czy oblałeś klasę marginesie społeczny...

Jak tak mają wyglądać niektóre posty to serio dajcie sobie spokój z pisaniem ich i robieniem z sb idioty.

@Crime. 

Oświeć mnie bo nwm o co Ci biega ;)

Opublikowano

Wielce Imagus wbił do tematu żeby tylko porzucać mięsem? Ciężki dzień w szkole czy oblałeś klasę marginesie społeczny...

Jak tak mają wyglądać niektóre posty to serio dajcie sobie spokój z pisaniem ich i robieniem z sb idioty.

a ty myślisz że ja nie wiem kim ty jesteś rób dalej te multi

#przezywanie że nikt nie gra na plu a grają na prywatnych serwerach #metińczycy

#jeżeli ten temat ma być do wylewania żalu to idealnie Ci wyszło, napisz tą propozycje do gfu

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Nie potrafią wykorzystać kodu... Zobacz na globalny sewer. Na każdym gra ciągle coś koło 1k osób.. Dlaczego ? Bo nie są idiotami, tam pracują ludzie którzy mówią co ma być nowego, co trzeba dodać, czego nie dodawać itp. Mimo takiej masy serwerów jakie wyszły to Global trzyma się bardzo dobrze. Przecież to że ma rangę global to nie oznacza, ze nie może paść. Ale jednak dalej stoi i będzie stał, bo teraz kiedy na serwerze jest max 2k osób i w ciągu 1-2 miechów maleje do 200 to serwer prywatne nigdy nie będą wyżej niż metin2pl. Być może w 2016r. gameforge weźmie się za licanów, bo to ich postać i zgłosi do sądu z 10 topowych serwerów i wykruszy tą scenę prywatnych serwerów. 

­

Opublikowano

Nie potrafią wykorzystać kodu... Zobacz na globalny sewer. Na każdym gra ciągle coś koło 1k osób.. Dlaczego ? Bo nie są idiotami, tam pracują ludzie którzy mówią co ma być nowego, co trzeba dodać, czego nie dodawać itp. Mimo takiej masy serwerów jakie wyszły to Global trzyma się bardzo dobrze. Przecież to że ma rangę global to nie oznacza, ze nie może paść. Ale jednak dalej stoi i będzie stał, bo teraz kiedy na serwerze jest max 2k osób i w ciągu 1-2 miechów maleje do 200 to serwer prywatne nigdy nie będą wyżej niż metin2pl. Być może w 2016r. gameforge weźmie się za licanów, bo to ich postać i zgłosi do sądu z 10 topowych serwerów i wykruszy tą scenę prywatnych serwerów. 

­

Lican nie jest gf-a. Właścicielem gry jest ymir a tylko on ma pelne prawa do kodu źródłowego. GF nie ma dostepu do source tylko gdy pojawia sie akis blad w src zglaszaja to do ymiru w celu poprawki a sami musze placic ymirowi za zakup kazdej aktualizacji. Sami nie maja mozliwosci edycji kodu zrodlowego jesli sie nie myle.

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

UP , dokladnie tak. Tylko ymir daje fixy dla GF. Pamietam jak byla konferencja specjalnie dla bledu "runtime error" to wlasnie ymir opracowal rozwiazanie i wprowadzil je w zycie dla graczy.

Odnosnie gry na privach.... To gracze niszcza polityke serwerowa bo wszystko chca miec pod morde podstawione. Jak juz sie trzeba nad czyms wysilic to nie , skoro mozna pierdolic farmazony na prezentacjach ze serwer do dupy. Ale to tez wina gimbusow stawiajacych serwery , bo to oni przyzwyczaili graczy do takiej wlasnie polityki na serwerach. BSY , komendy dla graczy, wciaz wam malo , malo i malo, ile by wam nie dac , wciaz przychodzicie z nienazartym ryjem po wiecej.

Jest obrazanie administracji na serwerach , przychodza mlode wilczki z innych serwerow juz w jakis sposob wypromowanych i cisna hejty aby tylko nie dac sie przebic wyzej niz oni sami sa... Leca bany, leca hejty, sa wyzwiska, puszcza cisnienie, kolejny serwer jest zamykany i tak w kolko... Choc zaden z tych baranow sie nie zastanowi ze 85% tych oszczerst jest wyssanych z palca , by tylko ktos nie byl lepszy ode mnie , by tylko ktos nie mial wiecej graczy niz ja, by tylko ktos nie odniosl wiekszego sukcesu niz ja...

Tak to dzis wszystko wyglada, nie wiem jak dla was ale dla mnie slowo wazniejsze od pieniedzy ale ja to chyba staroswiecki jestem juz bo jak jestem to jestem az po deske grobowa z kims do konca. Dzis ludzie to jak choragiewki , gdzie zawieje tam leca. Za $$$ wjebiecie wlasne gowna jak bedzie trzeba.

A props SROUTUBEROW Jak mozna brac pieniadze za nagrywanie odcinkow a np pozniej oczerniac serwer jak cos pojdzie nie po mysli. K***a no soczysty k***s w rylo za takie cos , jak mozna tak robic z reka ktora cie karmi. Albo jestes profesjonalista albo prostytutka i bierzesz wiecej k***sow w jape niz algida lodow zrobila. Bierzecie pieniadze za polecanie produktu a opowiadacie na tych filmach niestworzone historie pozniej. Wystarczy ze serwer sie tylko potknie. Uwazacie ze administracja serwera ma byc w 100% nieomylna. Ale tacy sie jeszcze nie urodzili. Wymagacie profesjonalizmu od innych a sami jestescie gownami.

Widze rowniez tez troche winy ze strony mpc bo dzis kazdy sobie moze napisac co chce i jak chce w prezentacji danego serwera. To nie sa prezentacje , to jest nieustanne ponizanie sie wzajemne i tak non stop. A wystarczy plugin dodac aby topic kontrolowal sobie wlasny temat i sam czyscil sobie swoj temat od wszelakich gowien wypowiadanych przez zawistne scierwa. Ale wy lubicie brudy, lubicie zrec gowno i czytac te wszystkie wypociny..... Tak,tak lubicie koperkowe afery. Do puki tak bedzie to nic sie nie zmieni, polacy nigdy nie potrafia sie trzymac razem, to chyba jedyny narod gdzie brat bratu wrogiem....

Pozdrawiam, President.

Opublikowano

UP , dokladnie tak. Tylko ymir daje fixy dla GF. Pamietam jak byla konferencja specjalnie dla bledu "runtime error" to wlasnie ymir opracowal rozwiazanie i wprowadzil je w zycie dla graczy.

Odnosnie gry na privach.... To gracze niszcza polityke serwerowa bo wszystko chca miec pod morde podstawione. Jak juz sie trzeba nad czyms wysilic to nie , skoro mozna pierdolic farmazony na prezentacjach ze serwer do dupy. Ale to tez wina gimbusow stawiajacych serwery , bo to oni przyzwyczaili graczy do takiej wlasnie polityki na serwerach. BSY , komendy dla graczy, wciaz wam malo , malo i malo, ile by wam nie dac , wciaz przychodzicie z nienazartym ryjem po wiecej.

Jest obrazanie administracji na serwerach , przychodza mlode wilczki z innych serwerow juz w jakis sposob wypromowanych i cisna hejty aby tylko nie dac sie przebic wyzej niz oni sami sa... Leca bany, leca hejty, sa wyzwiska, puszcza cisnienie, kolejny serwer jest zamykany i tak w kolko... Choc zaden z tych baranow sie nie zastanowi ze 85% tych oszczerst jest wyssanych z palca , by tylko ktos nie byl lepszy ode mnie , by tylko ktos nie mial wiecej graczy niz ja, by tylko ktos nie odniosl wiekszego sukcesu niz ja...

Tak to dzis wszystko wyglada, nie wiem jak dla was ale dla mnie slowo wazniejsze od pieniedzy ale ja to chyba staroswiecki jestem juz bo jak jestem to jestem az po deske grobowa z kims do konca. Dzis ludzie to jak choragiewki , gdzie zawieje tam leca. Za $$$ wjebiecie wlasne gowna jak bedzie trzeba.

A props SROUTUBEROW Jak mozna brac pieniadze za nagrywanie odcinkow a np pozniej oczerniac serwer jak cos pojdzie nie po mysli. K***a no soczysty k***s w rylo za takie cos , jak mozna tak robic z reka ktora cie karmi. Albo jestes profesjonalista albo prostytutka i bierzesz wiecej k***sow w jape niz algida lodow zrobila. Bierzecie pieniadze za polecanie produktu a opowiadacie na tych filmach niestworzone historie pozniej. Wystarczy ze serwer sie tylko potknie. Uwazacie ze administracja serwera ma byc w 100% nieomylna. Ale tacy sie jeszcze nie urodzili. Wymagacie profesjonalizmu od innych a sami jestescie gownami.

Widze rowniez tez troche winy ze strony mpc bo dzis kazdy sobie moze napisac co chce i jak chce w prezentacji danego serwera. To nie sa prezentacje , to jest nieustanne ponizanie sie wzajemne i tak non stop. A wystarczy plugin dodac aby topic kontrolowal sobie wlasny temat i sam czyscil sobie swoj temat od wszelakich gowien wypowiadanych przez zawistne scierwa. Ale wy lubicie brudy, lubicie zrec gowno i czytac te wszystkie wypociny..... Tak,tak lubicie koperkowe afery. Do puki tak bedzie to nic sie nie zmieni, polacy nigdy nie potrafia sie trzymac razem, to chyba jedyny narod gdzie brat bratu wrogiem....

Pozdrawiam, President.

NIe wiem jak tam wygladala ta sprawa z ymirem i gf z naprawa runtime error ale wiem że ten blad dalo sie naprawić programem cff explorer zwiekszajac poprostu nim maxylanla ilosc ram w bince o ile dobrze pamietam. Nie trzeba było do tego src

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

­

Idealnym argumentem na to, że pierdolisz głupoty będzie serwer MPCforum - totalna nowość na rynku Metina i co? Gracze nie grali bo zaczął się płacz ze niektóre aspekty gry są za ciężkie a tak oporowo niby easy miałbyć bla bla. Jedynie kogo można obwinać to graczy. A najlepsze jest to, że fajne serwery mają mało graczy, a gówna robione na podstawce terenzo z lekką edycją i dobrą reklamą mają w c**j więcej graczy.

Opublikowano

­

Idealnym argumentem na to, że pierdolisz głupoty będzie serwer MPCforum - totalna nowość na rynku Metina i co? Gracze nie grali bo zaczął się płacz ze niektóre aspekty gry są za ciężkie a tak oporowo niby easy miałbyć bla bla. Jedynie kogo można obwinać to graczy. A najlepsze jest to, że fajne serwery mają mało graczy, a gówna robione na podstawce terenzo z lekką edycją i dobrą reklamą mają w c**j więcej graczy.

Może poprostu polska gimbaza nie dorosła do tego aby otrzymywać produkty na zbyt wysokim poziomie? Moze juz czas wyjsc na zagraniczny rynek np do niemiec tam w przeciwienstwie do polakow umia docenic czyjas prace....

55ce9518d0555918gen.png

Opublikowano

Może poprostu polska gimbaza nie dorosła do tego aby otrzymywać produkty na zbyt wysokim poziomie? Moze juz czas wyjsc na zagraniczny rynek np do niemiec tam w przeciwienstwie do polakow umia docenic czyjas prace....

W niemczech nikt Ci złego słowa o serwerze nie powie jeśli nie zaczniesz rozdawać navi czy specjalnie rozpierdalać serwer.

Nawet jak serwer ma bugi i admini coś robią aby poprawić sytuację na serwerze to niemiecki gracz ma myślenie takie - "O bug, ale easy ogarną pewnie jutro lub pojutrze i skończę tego questa"

A u nas wygląda to tak - "O bug, lecę na mpc adminów obsmarować, powiedzieć, że są gównami i spierdalam na inny serwer, piona frajerzy"

Nawet gdy niemiec kupuje coś na serwer to nigdy się nie targuje a całą kasę przelewa jeszcze przed uzgodnieniem szczegółów a polak próbuje zbić przynajmniej 50% ceny a na końcu się rozmyśla jak dupa wołowa.

Harnaś poruszył temat mojego serwera więc opowiem wam coś ciekawego.

Grałem kilka lat temu w metina więc postanowiłem postawić serwer easy. Gdy gracze już na niego weszli to stwierdzili, że exp słabo leci, ciężko dropnąć ulepszacze i ogólnie niby serwer easy jest dla nich hardem

ponieważ na 10 poziomie nie mogli kupić 10 tysięcy zaczarowań przedmiotu. Więc zaniepokojony sytuacją stworzyłem zwykłą postać bez komend czy nawet 1 yanga dodatkowego bo przecież rzeczywiście coś mogło być nie tak.

Rozpocząłem grę rano a skończyłem grę późną nocą (łącznie grałem 14h z groszami) przez ten czas osiągnąłem WSZYSTKO co było możliwe, miałem wybonowane całe eq oraz zabiłem na PVP KAŻDEGO pseudo kozaka.

Gracze twierdzą, że serwer jest za trudny a ja "przeszedłem serwer w 100%" w 14h. Co z takim fantem zrobić? Wziąłem przykładowego gracza który był niby jakimś kozakiem 7 lat i niby wszędzie topka,

poprosiłem go o pokazanie eq bo niby nie mógł ubić bossa którego ja zabiłem mieczem na 1 lv z buta.

To co zobaczyłem w jego eq.... K***a nie chcecie tego wiedzieć.

Jak widać społeczność metina twierdzi, że są zajebiści a tak naprawdę są marnymi casualami dlaczego skaczą z serwera na serwer ponieważ są mierni i nigdzie im się nie udaje przez co próbują na innych serwerach.

Gdy potem taki pacjent który udaje kozaka bo mu nie wyszło wbicie się do topki czy zdobycie zatrutego za 1 DT i twierdzi, że admini są gównem i nic nie potrafią a tylko im hajs w głowie niech się nie dziwią

że potem taki admin przystaje na propozycje takiego gracza bo przecież nie wypada odmawiać, przestaje myśleć o graczu jako graczu tylko jak o złotówce. Chciałeś to kurwa masz i nie narzekaj.

elo.

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...