Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eq pvp, pve, skille - ranger

yamsza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gram w Aiona od niedawna udało mi się wbić 48 lv rengerem ale teraz rodzi się pytanie jakie eq mam sobie sprawić do pvp i pve czy jest jakiś dobry set na 50+ lv do pvp i czy wykorzystywanie eq z kampani jest opłacalne?? Slyszałem coś o secie arenowym na 55 lv ale nie wiem co to wgl jest jak go zdobyć byłbym bardzo wdzięczny za jakieś rozjaśnienie mojej niewiedzy ;d I co ze skilami wkladać jakieś stygmy jeśli tak to jakie i też jest kwestia zarabiania kinah na czym dobrze mogę zarobić ?

Opublikowano

Odeślę Cię do moich tematów w których Xanan bardzo szczegółowo mi odpisał odnośnie eq itp.
Także możesz sobie przeczytać i może znajdziesz tam odpowiedzi na nurtujące Cię pytania. 
A odnośnie zarabiania na tym 48 lvl'u, to jeśli masz GP to musiałbyś zobaczyć po ile stoją złote monetki i mógłbyś na nie latać i sprzedawać, bo wiem że był okres gdzie stały dość wysoko i szło fajnie zarobić, ale jak jest teraz to nie mam pojęcia. 
Stygmy wkładaj jak najbardziej bo bez sensu mieć niewykorzystane miejsce na dodatkowe skile, ale jakie konkretnie to już musiałbyś sam sobie sprawdzić jakie Ci najbardziej pasują. Jak będę w grze mogę spisać, jakie mam na łowcy i Ci podać, ale tak jak mówię, nie każdemu przypasuje to samo i mi dużo stygm podczas testowania zalegało w depo, aż w końcu ułożyłem sobie tak by mieć z tego ' frajde '. 

http://www.mpcforum.pl/topic/1347866-areny-walk-pr%C3%B3ba-ognia-chodzi%C4%87-czy-nie/
http://www.mpcforum.pl/topic/1358078-zbieranie-ac-set-endgame-stygmaty-i-skille/

Opublikowano

Witam gram w Aiona od niedawna udało mi się wbić 48 lv rengerem ale teraz rodzi się pytanie jakie eq mam sobie sprawić do pvp i pve czy jest jakiś dobry set na 50+ lv do pvp i czy wykorzystywanie eq z kampani jest opłacalne?? Slyszałem coś o secie arenowym na 55 lv ale nie wiem co to wgl jest jak go zdobyć byłbym bardzo wdzięczny za jakieś rozjaśnienie mojej niewiedzy ;d I co ze skilami wkladać jakieś stygmy jeśli tak to jakie i też jest kwestia zarabiania kinah na czym dobrze mogę zarobić ?

Powyżej Cutler podrzucił CI linki do naprawdę dobrych i obszernych informacji więc wolnej chwili radze przeczytać całość ale odpowiem CI też w skrócie na twoje pytania.

1. Na 48lvl nie robisz żadnego setu PvP Dlaczego ? na tym lvl nie ma PvP ... chyba że Duele w głównych miastach, Twinki wymarły bo gra postawiła w pełni na 65lvl. Na dredach owszem spotkasz może ubranych ludzie ale to raczej alty dla zabawy + Szkoda kasy jeśli nie masz zamiaru twinkować. Set PvE oczywiście za Coiny + kampania (w zależności od lvl jakie Coiny Gold itp) lub itemki z nstancji. Itemki z kampanii to te same co za Coiny tylko z inną nazwa i brakiem możliwości ulepszenia. Sety do 60 zmieniasz tak często że nie opłaca się ich ulepszać poza bronią.

2. Sety Arenkowe są dostępne od 50lvl co 5lvl. Nie będę się zagłębiał w sposób zdobywania Insygni za które kupujesz te sety (masz opisane w tematach które podał Cutler) bo zebranie takiego setu tymi metodami jest czasochłonne. Lecz dla nowych graczy którzy expią swoją Pierwszą postać są dodatkowe bonusy i właśnie między innymi na 50 czy tam 55 dostajesz chyba 50k tych insygni. Z racji że te sety nie robią szału na 65lvl i praktycznie nie masz na co wydać wtedy tych insygni najlepiej kupić sobie za nie set Eternalowy (pomarańczowy) na 50 / 55lvl i biegać z nim do 61lvl.

3. Stigmy do 63-65lvl Polecam kupować tylko zwykłe Stigmy a Greater tylko pierwsze poziomy jak już. Dlaczego ? na 65lvl i tak wybierzesz sobie swój styl gry i bulid stigm dopasowany do reszty skili. A kupowanie wszystkich Greater Stigm + wymiana co poziom jest bardzo kosztowna pod względem AP dla nowego gracza. Tak więc najlepiej przeczytaj wszystkie dostępne stigmy jakie masz powbijaj co Ci pasuje a Bulidem zajmij się dopiero przy 60lvl.

4, Kasa hmm tylko raczej na Coinach, Robienie  powtarzalnych Q właśnie na Coiny i ich sprzedawanie. A tak do 65lvl nie opłaca się stawać i farmić Kinach po prostu lecisz z Lvl i na 65lvl farmisz kasę.

Opublikowano

A co z gold packiem bo narazie nie mam jak go zdobyć jest jakas realna szansa na zdobycie go nie wydając realnej kaski? bo z tego co wiem bez tego gp to ciezko sie gra 

Co to jest BM i AP oraz te medale i jak moge zarobic na coinsach bo nie rozumiem 

Opublikowano

Jak nie masz GP to jesteś w takiej samej dupie jak ja byłem, tyle, że ja byłem o tyle w lepszej sytuacji, że GP wtedy były po 60-65kk więc ze śmieci, które zbierałem na instach i sprzedawałem u NPC uzbierałem 55kk a potem miałem o tyle szczęścia, że laska z legionu mi dała GP i na następny dzień jak tylko sprzedałem to co miałem do sprzedaży, oddałem jej kase.  Więc albo uzbroisz się w cierpliwość jak ja i będziesz wchodzić na insty z limitem i zbierał ze sprzedaży śmieci u NPC, albo przyfarcisz i jak się załapiesz do jakiegoś legionu, ktoś Ci wyłoży na pierwszy GP lub sprzeda po taniości.. 

BM to medale walki, ale tym się zajmiesz dopiero od 60lvl'a gdy bedziesz mógł ( chyba ) wtedy iść na pierwszy garnizon, ale na to przyjdzie czas, więc na razie Ci to nie potrzebne. 
AP to punkty otchłani ( jak dobrze pamiętam ) te punkty zdobywasz np. zabijając inną frakcje, chodząc na dredy i za te punkty możesz kupić wielkie stygmy / eq. 

Na złotych monetkach bez GP niestety nie zarobisz.. możesz je jedynie dropić i liczyć, że jak już zdobędziesz w jakiś sposób GP to wtedy je wystawisz i sprzedaż.  Bez GP niestety ale jesteś totalnie ograniczony. 

Opublikowano

a jaki jest limit sprzedawania itemkow u npc bez gp ile moge maksymalnie zarobic w 1 dzien na tych itemkach z instancji 

Opublikowano

Szczerze to nie zbyt pamiętam.. Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że było to mniej więcej tak, że po sprzedaży itemów wartych łącznie koło 10kk +/-   bez GP musisz czekać na reset. Nie wiem czy to był limit tygodniowy, czy tak jak instancje resetują się w środy i soboty. 
Czyli zakładając, że w niedziele idziesz na insty i jakimś cudem udaje Ci się wyjść z itemków tam dropniętych koło 10kk +/-  to aby następne rzeczy sprzedać, musisz czekać do środy lub soboty i dopiero wtedy możesz sprzedawać kolejne rzeczy.  

Opublikowano

3. Stigmy do 63-65lvl Polecam kupować tylko zwykłe Stigmy a Greater tylko pierwsze poziomy jak już. Dlaczego ? na 65lvl i tak wybierzesz sobie swój styl gry i bulid stigm dopasowany do reszty skili. A kupowanie wszystkich Greater Stigm + wymiana co poziom jest bardzo kosztowna pod względem AP dla nowego gracza. Tak więc najlepiej przeczytaj wszystkie dostępne stigmy jakie masz powbijaj co Ci pasuje a Bulidem zajmij się dopiero przy 60lvl.

Co do Great Stygm można spokojnie kupować 1 poziomowe stygmy ponieważ już jakiś czas jest opcja ulepszania czyli np. dajmy na to że stygma 1 poziomu kosztuje 10k ap a 2 poziom 15k ap więc dzieki temu ulepszeniu tracimy tylko 5k ap ale to zależy kto ma ile ap i czy woli poczekać na większy poziom. Ale jak mówiłem dzięki temu można kupić kilka 1 poziomowych stygm niż 1 stygme większego poziomu 

Opublikowano

a jaki jest limit sprzedawania itemkow u npc bez gp ile moge maksymalnie zarobic w 1 dzien na tych itemkach z instancji 

To zależy od Lvl ale na spokojnie do 60 praktycznie jest bardzo mało potrzebny a do tego czasu nazbierasz kasę. Dlatego opłaca się wbijać lvl bo możesz więcej zarobić kasy.

Tabelkę ile na dany lvl możesz znaleźć na forum aion GameFaila .

Co do zarobku to naprawdę różnie rozbijając itemy z instancji może wylecieć Ci 12x enchantów L5 które są po 20kk (Barus) i jesteś bogacz a możesz nic nie zarobić i wyjdziesz stratny(poty / scrolle). Taki urok Aiona :D

Co do Great Stygm można spokojnie kupować 1 poziomowe stygmy ponieważ już jakiś czas jest opcja ulepszania czyli np. dajmy na to że stygma 1 poziomu kosztuje 10k ap a 2 poziom 15k ap więc dzieki temu ulepszeniu tracimy tylko 5k ap ale to zależy kto ma ile ap i czy woli poczekać na większy poziom. Ale jak mówiłem dzięki temu można kupić kilka 1 poziomowych stygm niż 1 stygme większego poziomu 

Tak ale jak będzie ulepszać co lvl każdą stigmę to i tak wydasz dużo AP. (względem nowej osoby)

Opublikowano

Co do zarobku to naprawdę różnie rozbijając itemy z instancji może wylecieć Ci 12x enchantów L5 które są po 20kk (Barus) i jesteś bogacz a możesz nic nie zarobić i wyjdziesz stratny(poty / scrolle). Taki urok Aiona :D

Wszystko się zgadza tylko, że On się pytał ile może zarobić bez GP. Więc rozbijanie itemów na zaklinające mu nic nie da, a właściwie najpierw da odwrotny efekt, bo zamiast sprzedać te śmieci u NPC i zbierać kase, rozbije je na zaklinające i ani nie będzie mógł sprzedać zaklinających, ani nie będzie miał z tej instancji kasy za zdobyte śmieci.  

Także ja dopóki nie będzie miał GP odradzam jakiekolwiek rozbijanie na zaklinające tylko sprzedawanie co się da u NPC, żeby jak najszybciej uzbierać na GP.  Ci co nie grali od początku z GP i zbierali kase z każdych śmieci wiedzą jaka to mordęga... a jeszcze trzeba się liczyć z tym, że po drodze się kupuje jakieś potki, robi fuzje itd. 

Opublikowano

­Jeżeli mam być szczera, to teraz zarobienie na Barusie na GP, bez posiadanego GP to totalna katorga. Żeby uzbierać te 80, czy tam 90kk potrzeba około miesiąca. Osobiście uważam, że już lepiej kupić tego GP poprzez klub Aion (kosztuje chyba coś 30 zł, są to według mnie małe pieniądze) i zbierać na kolejny. Mając GP nawet na niższym lvl uzbierasz na kolejne w tydzień, może półtora. Co więcej, jest to zakup jednorazowy bo później już spokojnie zarobisz na te, kupowane u brokera.

igNMhIy.png

Opublikowano

­Jeżeli mam być szczera, to teraz zarobienie na Barusie na GP, bez posiadanego GP to totalna katorga. Żeby uzbierać te 80, czy tam 90kk potrzeba około miesiąca. Osobiście uważam, że już lepiej kupić tego GP poprzez klub Aion (kosztuje chyba coś 30 zł, są to według mnie małe pieniądze) i zbierać na kolejny. Mając GP nawet na niższym lvl uzbierasz na kolejne w tydzień, może półtora. Co więcej, jest to zakup jednorazowy bo później już spokojnie zarobisz na te, kupowane u brokera.

Jeśli chodzi o kupowanie gp to również można skorzystać z różnych eventów, czyli zdobywamy jakiś item wart ileś tam kk i szukamy kogoś kto by chciał wymienić na gp ale gdy nie mamy aktywowanego gp, musimy poszukać kogos kto by nam zaufał. Sam podobnie robiłem :)

Opublikowano

Aktualnie ceny GP skoczył z racji że pod koniec miesiąca będę resetowane Weteran Rewardy - nagrody za wbite GP i ludzie dobijają 70lvl WR żeby dostać jeszcze nagrody (serumki itp) w tym miesiącu i w następnym. Dlatego jeśli ktoś planuje zakup GP / piórek polecam poczekać do następnego miesiąca wszystko stanieje i to ładnie.

Jeśli chodzi o kupowanie gp to również można skorzystać z różnych eventów, czyli zdobywamy jakiś item wart ileś tam kk i szukamy kogoś kto by chciał wymienić na gp ale gdy nie mamy aktywowanego gp, musimy poszukać kogos kto by nam zaufał. Sam podobnie robiłem :)

Najlepiej kupić za 9.99zł w Media Markt pudełkową grę Aiona. Dostajecie wtedy kod na GP akurat na start się przyda. (można użyć jeden kod na konto więc)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...