Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ideał prywatnego serwera?

Karyvlea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Jaki jest Wasz ideał prywatnego serwera Last Chaos? W moim przypadku (jeżeli chodzi o same raty serwera):

EXP - nie za łatwy, trochę trzeba by było się namęczyć 

PU - nie za darmo, ale w miarę łatwe do farmienia

gold / ekwipunek - nie za trudno, ale nie za łatwo. Coś w stylu: dropi dużo, ale po wartościowsze rzeczy należy się napocić. 

Takim serwerem był np. LCGenericName01 / 02.

A Wy? Jakie macie zdanie na ten temat? :)

Opublikowano

Cóż ja też lubię serwery typu medium bo wtedy tak szybko się nie nudzą. :) np. dobrze mi się grało na LCRevolution bo nie dość że exp jest dość trudny bo w jeden dzień trudno maxa wbić to trzeba się namęczyć o kamyczki i acc/eq no cóż można też tydzień siedzieć nic nie robiąc i czekać aż za vote będzie można kupić ;P ale tak to i drop i exp jest wymagający. :) Jedynie PU jest free więc lekko serwer pod easy podpada ale grało się dobrze. ;)

Opublikowano

Hej. Jaki jest Wasz ideał prywatnego serwera Last Chaos? W moim przypadku (jeżeli chodzi o same raty serwera):

EXP - nie za łatwy, trochę trzeba by było się namęczyć 

PU - nie za darmo, ale w miarę łatwe do farmienia

gold / ekwipunek - nie za trudno, ale nie za łatwo. Coś w stylu: dropi dużo, ale po wartościowsze rzeczy należy się napocić. 

Takim serwerem był np. LCGenericName01 / 02.

A Wy? Jakie macie zdanie na ten temat? :)

Dokładnie taki, jaki stary Genesis. (: Uwzględniając exp do 200 lv, ten w Tombie, na questach do 190, drop eq, skrzydła, dzienne questy itp. itd.

Tęskno mi za nim. :c

Opublikowano

Właśnie, zapomniałam wspomnieć o vote! Spoczko jest, gdy cash jest za czas online + vote, ale w umiarze. ;)

Dokładnie taki, jaki stary Genesis. (: Uwzględniając exp do 200 lv, ten w Tombie, na questach do 190, drop eq, skrzydła, dzienne questy itp. itd.

Tęskno mi za nim. :c

Ano, Genesis też był wart uwagi. Jeden z lepszych serwerów zniszczony przez niekompetencję admina. 

Opublikowano

Cóż dokładnie za vote jest oczko chociaż za czas online nigdy nie byłem przekonany do tego ... za dużo afków i multi kont siedziało na serwerach jak był cash za czas online ... chociaż na revolution również to jest i to jako jedyne jest dla mnie minusem. ;)

Opublikowano

Cóż dokładnie za vote jest oczko chociaż za czas online nigdy nie byłem przekonany do tego ... za dużo afków i multi kont siedziało na serwerach jak był cash za czas online ... chociaż na revolution również to jest i to jako jedyne jest dla mnie minusem. ;)

Zawsze można wprowadzić zasadę zabraniającą stawianiu takich afków. ;) Wtedy admin by sprawdzał po IP i ograniczałoby się cwaniaczków. 

Opublikowano

Cóż, mnie się najlepiej grało na Destiny te parę lat temu.. właśnie dlatego, że nie było ani za łatwo, ale nie było też jakoś bardzo trudno. 

Tak samo jakoś nie podeszła do mnie idea cashu za czas online, czy za vote, która teraz jest (chyba) na każdym serwerze prywatnym.

Wg mnie teraz te wszystkie nowe serwery, strasznie szybko się nudzą i nie ma gdzie pograć przez dłuższy czas.

Ja bym za wszelką cenę powróciła na stare Destiny, gdzie lvl cap to 200.  <3

Opublikowano

Cóż zawsze można otworzyć własny serwer z własnymi upodobaniami ;)

Dużo osób próbowało. Z marnym skutkiem. Każdy lubi co innego, a żeby taki serwer miał sens to musi być nieźle promowany. 

Opublikowano

Cóż ja też lubię serwery typu medium bo wtedy tak szybko się nie nudzą. :) np. dobrze mi się grało na LCRevolution bo nie dość że exp jest dość trudny bo w jeden dzień trudno maxa wbić to trzeba się namęczyć o kamyczki i acc/eq no cóż można też tydzień siedzieć nic nie robiąc i czekać aż za vote będzie można kupić ;P ale tak to i drop i exp jest wymagający. :) Jedynie PU jest free więc lekko serwer pod easy podpada ale grało się dobrze. ;)

Moim zdaniem Revo jest easy i szybko się nudzi :p

Najlepiej mi się grało na Eternii, ale pare lat temu. Teraz wątpię, że zaczął bym grę na tak wymagającym servie. Teraźniejsze czasy w lc mnie za bardzo rozleniwiły i przyzwyczaiłem się do easy serverów.

Opublikowano

Dużo osób próbowało. Z marnym skutkiem. Każdy lubi co innego, a żeby taki serwer miał sens to musi być nieźle promowany. 

Cóż zależy z jakim nastawieniem robi się serwer i w jaki sposób go się tworzy. ;)

Moim zdaniem Revo jest easy i szybko się nudzi :P

Najlepiej mi się grało na Eternii, ale pare lat temu. Teraz wątpię, że zaczął bym grę na tak wymagającym servie. Teraźniejsze czasy w lc mnie za bardzo rozleniwiły i przyzwyczaiłem się do easy serverów.

Revo jest easy poprzez zbyt dużo cash'u za vote i online time jak by nie to to podpada pod medium,szczególnie że jak by na eq 220 trzeba było dropić/q robić to by zajęło trochę. :D

Opublikowano

Mi się fajnie grało na LC Vorms ( cap 185 LvL), ale denerwowała mnie masówka z editem itp. 

Oczywiście stary a zarazem poczciwy Genesis był sam w sobie klasykiem, ale również miło wspominam sobie LCGN01

ponieważ był to najlepszy EP1 na jakim grałem. 

Dużo było fajnych serverów na których grało się godzinami codziennie i się nie nudziły. Teraz na przestrzeni miesiąca miałem na 

komputerze 20 + privów i powiem szczerze wszystko jedzie na tych samych oparach jeżeli chodzi o silnik, po wygląd kończąc na 

ilości osób jaka gra na privach. Wydaję mi się, że dobre czasu Last Chaos już się skończyły. Z drugiej strony coraz to większa liczba 

serverów pada przez "hackerów", którzy jak widać nie maja litości dla nikogo. I tak na dobrą sprawa na dzień dzisiejszy nie ma na jaki 

server wejść i pograć, bo wszystko ledwie zipie. 

Reasumując czekam na jakimś fajny medium server, który nie będzie full custom, ale jakaś oryginalna nowinka mogłaby się pojawić i 

ucieszyć oko gracza. 

ubh6c.png
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Exp: max x10 

Pu : x 5 max 

Skille- za pu + księgi lub wersja za golda :) 

gold x 3-5

Exp z zadań - max x 3

exp pet 1 - x7

exp pet 2 - x 5

drop - x 8 najlepiej aby było ciężko drapnąć rare typu b6e  

Taki jest mój wymarzony serwer 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Zebrać wszystkie fajne pomysły, mniej więcej ustawić serwer tak, aby większości forumowiczów chciało na nim zagrać i znaleźć osobę która go postawi :D

23udl52.jpg

Opublikowano

Ja bym zagrała na serwerze:

1) z wolnym expem, najlepiej na questach, i to nie od 80+ lvla, tylko questy od samego początku. W końcu to gra MMORPG, więc zadania to podstawa, ale niestety w tej grze o tym zapomniano. A szkoda, bo każda nowa gra opiera się na zadaniach, a exp na spotach odchodzi w zapomnienie.

Przy takiej metodzie levelingu gra nie nudzi się szybko, bo jest co robić. Oczywiście, exp za te questy to nie 10 lvli za 1 q, bo to jest bez sensu (:

2) Darmowe skille, nic nie wkurza mnie tak jak farmienie SP czy drop książek. Do tego podobałoby mi się automatyczne wyuczanie skilli lub możliwość wyuczania ich w każdym miejscu (bez zbędnych kart z IS).

3) Gold - Dropienie z mobków... Proszę ;x Nie ma nic gorszego! Do zarabiania kasy może być wiele sposobów. Można zrobić do tego questy, nie za łatwe i grupowe, żeby był sens gry w grupach.

Ekwipunek - Hmm... Już kiedyś o tym rozmawiałam z pewnym osobnikiem, co miał stawiać serwer. Bardzo by mi się podobała różnorodność eq, specjalne pod pvp, inne pod pve. Do zdobywania ich jakieś fajne rajdy, takie, żeby był potrzebny tank, kleryk, dps... I tak jak to w innych grach - dla każdego na koniec rajdu skrzyneczka, a z niego losowy item pod klasę (choć pewnie LC jest zbyt pospolity by coś takiego zrobić).

Ale nie oszukujmy się... Ta gra nie ma przyszłości. Aby LC wróciło do swych lat świetności, musiałoby przejść wiele zmian, generalnie musiałoby powstać nowe LastChaos 2. Już o tym pisałam, a zdania nie zmienię. Gra jest zbyt stara, żeby mieć takie możliwości jak dzisiaj wychodzące gry tego typu.

Choć grafiki w życiu bym nie zmieniła! Coś musiałoby zostać, aby został ten klimat... Może troszkę ulepszyć teksturki, etc. Ale nie tak, jak nowe gry. Nienawidzę tego japońskiego stylu (jak to się zwie... Manga/Anime? Nie wiem, nie interesuje się tym). To mnie odrzuca w grach, a LC wygląda jak dla mnie perfekcyjnie (:

Może trochę zeszłam z tematu, ale napisałam co o tym wszystkim sądzę. Nie powstanie idealny serwer, bo gra nie posiada takich możliwości.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Ja bym zagrała na serwerze:

1) z wolnym expem, najlepiej na questach, i to nie od 80+ lvla, tylko questy od samego początku. W końcu to gra MMORPG, więc zadania to podstawa, ale niestety w tej grze o tym zapomniano. A szkoda, bo każda nowa gra opiera się na zadaniach, a exp na spotach odchodzi w zapomnienie.

Przy takiej metodzie levelingu gra nie nudzi się szybko, bo jest co robić. Oczywiście, exp za te questy to nie 10 lvli za 1 q, bo to jest bez sensu (:

2) Darmowe skille, nic nie wkurza mnie tak jak farmienie SP czy drop książek. Do tego podobałoby mi się automatyczne wyuczanie skilli lub możliwość wyuczania ich w każdym miejscu (bez zbędnych kart z IS).

3) Gold - Dropienie z mobków... Proszę ;x Nie ma nic gorszego! Do zarabiania kasy może być wiele sposobów. Można zrobić do tego questy, nie za łatwe i grupowe, żeby był sens gry w grupach.

Ekwipunek - Hmm... Już kiedyś o tym rozmawiałam z pewnym osobnikiem, co miał stawiać serwer. Bardzo by mi się podobała różnorodność eq, specjalne pod pvp, inne pod pve. Do zdobywania ich jakieś fajne rajdy, takie, żeby był potrzebny tank, kleryk, dps... I tak jak to w innych grach - dla każdego na koniec rajdu skrzyneczka, a z niego losowy item pod klasę (choć pewnie LC jest zbyt pospolity by coś takiego zrobić).

Ale nie oszukujmy się... Ta gra nie ma przyszłości. Aby LC wróciło do swych lat świetności, musiałoby przejść wiele zmian, generalnie musiałoby powstać nowe LastChaos 2. Już o tym pisałam, a zdania nie zmienię. Gra jest zbyt stara, żeby mieć takie możliwości jak dzisiaj wychodzące gry tego typu.

Choć grafiki w życiu bym nie zmieniła! Coś musiałoby zostać, aby został ten klimat... Może troszkę ulepszyć teksturki, etc. Ale nie tak, jak nowe gry. Nienawidzę tego japońskiego stylu (jak to się zwie... Manga/Anime? Nie wiem, nie interesuje się tym). To mnie odrzuca w grach, a LC wygląda jak dla mnie perfekcyjnie (:

Może trochę zeszłam z tematu, ale napisałam co o tym wszystkim sądzę. Nie powstanie idealny serwer, bo gra nie posiada takich możliwości.

Ogólnie wydaje mi się, że LC stoi na przestarzałym silniku, co mocno ogranicza możliwości tej gry. Pomysłów jest wiele, można by zarówno odtworzyć klimat starego LC, jak i unowocześnić je troszkę, tak, aby nie odstawało od 'nowych' gier MMO. Ale na to chyba brak chęci, czasu i ambicji, bo jak już zauważyłaś lata świetności Last Chaos minęły. Każdy opowiada o ideale prywatnego serwera, a prawda jest taka, że nawet jakby komuś udało się stworzyć coś chociaż odrobinę przybliżonego do tego, co my chcemy, to i tak pewnie nie grałoby zbyt wiele osób. Pamiętam te czasy LC 777, gdzie siedziało się całymi gildiami na TS-ie, chodziło się na bitwy, na wspólne zabijanie ludzi po spotach, na drop i bossy. Teraz tego nie ma. Może gdyby Last Chaos było bardziej popularne (jak chociażby Metin, czy Aion), gdzie 'mało' graczy na serwerze to 500, wtedy udałoby się zebrać chętnych.. ale grać w dziesięć osób na krzyż nie ma najmniejszego sensu. Smutne, ale prawdziwe. Mi też brakuje niektórych serwerów i chętnie bym na nie wróciła, ale co zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...