Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Bardzo wysokie temperatury

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

Nie dawno pozmieniałem u siebie w komputerze Procesor i K.graficzną..z ciekawości pobrałem Minecraft`a żeby zobaczyć jakie będą temperatury..i tu poważna sprawa jest..Temp.procesora wynosi nawet do 55 stopni a  K.graficzna do 50 stopni..czemu tak dużo..wcześniej na starszych częściach temperatury były B.niskie ..można z tym coś zrobić ? [wszystkie programy w tle wyłączone]

NA wszelki wypadek :

Proc: AMD Phenom II X4 955 BE + AC Freezer Pro 7 rev.2

K.graf: MSI GTX 275 

Ram;6gb

Z góry dzięki za pomoc.. :ninja:

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Witam was

Nie dawno pozmieniałem u siebie w komputerze Procesor i K.graficzną..z ciekawości pobrałem Minecraft`a żeby zobaczyć jakie będą temperatury..i tu poważna sprawa jest..Temp.procesora wynosi nawet do 55 stopni a  K.graficzna do 50 stopni..czemu tak dużo..wcześniej na starszych częściach temperatury były B.niskie ..można z tym coś zrobić ? [wszystkie programy w tle wyłączone]

NA wszelki wypadek :

Proc: AMD Phenom II X4 955 BE + AC Freezer Pro 7 rev.2

K.graf: MSI GTX 275 

Ram;6gb

Z góry dzięki za pomoc.. :ninja:

Karta może niew ytryzmuje nwm.

Wymieniałeś paste pod chlodzeniem procesora?

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

Jezeli wymieniles gowniany procesor to nie chlodz nowego gownianym wentylatorem (radiator)

Kup chlodzenie do nowego procka a nie.

Wymieniles gowno na cos nowego ale na ta nowa czesc polozyles gowno znow i nic to nie pomaga.

Sprawdz na necie swoj procek nowy i jakie chlodzenie potrzebujesz do niego bo zagrzejesz procesor i padnie.

Dodatkowo zdejmij boczna klape komputera co da wieksza wymiane powietrza (czesciej trzeba go niestety czyscic)

Kup paste termoprzewodzaca z kawalkami zelaza, jest lepsza niiz silikonowa.

Btw paste dajesz na procesor miedzy radiatorem jakby co

Brak ogonkow bo z tapatalka pisze

3119414338767251395862.png

Chcesz coś ode mnie?

Pisz @JackS inaczej nie odpowiem bo nie śledzę tematów

Sygnaturki na zamówienie

Opublikowano

Jezeli wymieniles gowniany procesor to nie chlodz nowego gownianym wentylatorem (radiator)

Kup chlodzenie do nowego procka a nie.

Wymieniles gowno na cos nowego ale na ta nowa czesc polozyles gowno znow i nic to nie pomaga.

Sprawdz na necie swoj procek nowy i jakie chlodzenie potrzebujesz do niego bo zagrzejesz procesor i padnie.

Dodatkowo zdejmij boczna klape komputera co da wieksza wymiane powietrza (czesciej trzeba go niestety czyscic)

Kup paste termoprzewodzaca z kawalkami zelaza, jest lepsza niiz silikonowa.

Btw paste dajesz na procesor miedzy radiatorem jakby co

Brak ogonkow bo z tapatalka pisze

Chłodzenie jest nowe,najlepiej dopasowane do procesora-pisałem coś o boxowym ? Pastę też kupywałem jedną z lepszych- ,,diamentową,, z Thermaltake`a,dzisiaj chyba każdy  przy nieco poważniejszym procesorze ma otwartą klapę boczną..z tych wszystkich rzeczy wszystko mam dobrze zrobione i dopasowane,więc myślę że z takich rzeczy to tu nic nie ma do czynienia ...

​     ​

Opublikowano

Nic innego raczej nie moze byc, sprawdz czy nie ma virusow ktore obciazaja procesor i karte vo prowadzi do duzych temperatur.

Ponadto sprawdz srednie temperatury procesora tego modelu, moze wszystko jednak ma optymalne i nie ma problemu.

Stary proc byl slabszy wiec mniej robil i sie grzal

wysłane z tapatalk

3119414338767251395862.png

Chcesz coś ode mnie?

Pisz @JackS inaczej nie odpowiem bo nie śledzę tematów

Sygnaturki na zamówienie

Opublikowano

cóż to wszystko już dużo wcześniej robiłem [w sumie takie coś to podstawa]..z jednej strony mnie to nawet śmieszy bo w Battlefield`zie mam mniejsze temperatury..

​     ​

Opublikowano

Hahaha!

55 stopni przy procku? To jest takie 75%.. Więc nie jest źle..

50 stopni przy karcie graficznej to jest nic, ja na swojej czasami mam po 110 stopni...

Pamiętaj!

Pisząc do mnie, dodaj

@kuba1300000

na sam początek postu.

W przeciwnym wypadku raczej tego nie przeczytam!

Opublikowano

Ale to są w miarę niskie temperatury... A tak po za tym, nie oczekuj dużo po boxowym chłodzeniu, a tak w ogóle masz wentylator co wydmuchuje powietrze z obudowy? Nie otwieraj kompa bo będziesz mieć tylko więcej kurzu co przekłada się znów na temperatury.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...