Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd: "Failed to create the D3D9 Device! [..]"

•†DOLANEK†•

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

od kad windows 8 zrobil mi aktualizacje po otworzeniu smitea wyskakuje mi

"Failed to create the D3D9 Device! this can happen if the desktop is locked
Existing..."

szukalem w google i za bardzo nic się nie doszukałem jak naprawić to w smajcie, coś było, że trzba w configu coś pozmieniać tyle, że te pliki  nie pozwalają mi na zmiane w nich niczego.

Opublikowano

Mogę się mylić, ale chyba w plikach systemu nie masz pliku d3d9.dll

Pobierz go i wrzuć do folderu z systemem.

Może to dobry trop, może nie. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@Up 

Popieram, musisz pobrać ten plik.

Jeżeli to nie pomoże to reinstall gry.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Ymm... Więc tak

Otwierasz te hi-rez restart service czy jak mu tam ( to co się razem ze smitem instaluje). Klikasz re-run pre-request i ci zainstaluje potrzebne pliki. Mi to pomaga na innych systemach jak mam instalkę smite (pliki). Jak nie działa polecam zaktualizować sterowniki od karty. Mam nadzieję że problem się rozwiąże 

@Edit

Odniosę się również tutaj do @TheJeron78

W internetach mówią, że jak się ściąga plik to powinno go się wrzucać tam gdzie jest gra. Więc moim zdaniem nie warto podmieniać plików systemowych, bo możesz sobie zepsuć windowsa. Polecam, jak mój sposób opisany wyżej nie zadziała, pobrać z neta tego dll i wrzucić do folderu smite

Podobny obraz

Opublikowano

D3D9 jest to directx 9. Możesz pobrać całą instalkę z neta ale te pre-request co odpaliłeś powinno go zainstalować. Jak widać coś poszło nie tak. Więc możliwości są 2... Zobacz w panelu sterowania czy w programach masz directx 9, a jak nie to zapraszam do internetu aby ściągnąć instalkę :)

Podobny obraz

Opublikowano

Ok. To pisz jak pobierzesz ... Nie odpisałeś na jedno... Albowiem czy aktualizowałeś sterowniki. Możliwe jest też że to właśnie one powoduję te errory. Jak masz i intelową i nvidie to ściągasz to i to. Wiesz chyba o co chodzi :)

Podobny obraz

Opublikowano

Czyli zintegrowana . Polecam na początek wejść na stronę producenta laptopa/komputera, ponieważ tam znajdują się oficjalnie poprawione sterowniki... (Ja tak mam na moim...) I tam pobierać a nie gdzieś indziej . Jeżeli jednak okaże się że producent ich nie udostępnia zapraszam na stronę intela

Podobny obraz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...