Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ta karta graficzna będzie pasowała do mojej płyty głównej?

LubiePlacki82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,chce kupić nową karte,ale nie wiem czy wejdzie do mojej płyty.Płyta to Asus p5g41t-m lx3,a karta którą chce kupić to Asus gtx 750ti.Od razu zapytam tez czy zasilacz 500w starczy  i czy procesor Intel Core 2 Quad Q6600 będzie bardzo karte ograniczał ?

NonekPL.png

Opublikowano

Wejdzie, a co do ograniczania, to nie ma czegoś takiego, ale jeżeli chodzi Ci o wynik całej platformy to napewno będziesz niższy, niż jakbyś miał tam jakąś i5

Opublikowano

Podaj model oraz markę zasilacza.

to nie ma czegoś takiego, ale jeżeli chodzi Ci o wynik całej platformy to napewno będziesz niższy, niż jakbyś miał tam jakąś i5

Sam sobie przeczysz.

Opublikowano

Karta będzie działać, ale procesor będzie ograniczać grafikę. Grafika jest raczej świerza, a procesor z 2007 roku, no trochę może ograniczać grafikę. Nie zaprzeczył sobie, grafika zadziała, a procesor ograniczać będzie ją, gdzie tu sprzeczność ?­

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Podaj model oraz markę zasilacza.

Sam sobie przeczysz.

Nie ma ograniczenia karty przez procesor, karta będzie pracowała tak samo jak z innym procesorem, ale ogólny wynik będzie niższy, niż jakby znajdował się tam inny procesor. Gdyż procesor nie będzie wyrabiał, a karta nigdy nie jest w jakimś stopniu ograniczania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...