Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe zamieszanie na rynku kart graficznych

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego AMD zawsze jest takie złe. Bo pobór prądu? Zapłacisz kilka złotych więcej i tyle. Jeśli kupujesz zestaw na esc, bierz to - http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=47459*. Jeśli tylko kartę, to bierz http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=57173 lub http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=56970 - z przewagą Sapphire (Mam od kilka dni, kupiłem chyba ostatnią za 950 na esc ^^. Chłodzenie jest CUDOWNE) Będzie wydajniejsza od kastrata.

*Nie mogę linków dawać bo mi strona przestaje reagować.

Opublikowano

a to nie wiedizałem,że jest wersja z 4 GB :P

Mnie tam pobór prądu jakoś zbytnio nie interesuje :P to i tak kilka złotych różnicy.

Najbardziej interesuje mnie wydajność ^^ i cena :D 

Opublikowano

Za dużo ciągną prądu by były opłacalne zresztą teraz staniały 

Akurat TDP/Pobór prądu ma najczęściej małe znaczenie, tak samo napisał autor

4Gb z szyną 128bitową śmiech na sali. 

Jeżeli ten post dotyczy AMD (bo nie wiem :P ) amd zastosowało 4 GB (pojemniejsze kostki) ponieważ pobierają  mniej prądu, mniej się grzeją oraz lepiej się podkręcają, dlatego np. R9 390X ma 8 GB, ponieważ większe kostki się lepiej kręcą, i mniej ciepła

Opublikowano

Akurat TDP/Pobór prądu ma najczęściej małe znaczenie, tak samo napisał autor

Jeżeli ten post dotyczy AMD (bo nie wiem :P ) amd zastosowało 4 GB (pojemniejsze kostki) ponieważ pobierają  mniej prądu, mniej się grzeją oraz lepiej się podkręcają, dlatego np. R9 390X ma 8 GB, ponieważ większe kostki się lepiej kręcą, i mniej ciepła

no chyba niedokonca skro 390x bierze wiecej pradu od 290x, pomimo ze to te same karty, zauwazalny wzrost

4gb jest nieoplacalne, trzeba czekac na 960ti/380x

tylko 2gb, a cena tych kart jest w zasadzie na tym samym poziomie, radki powinny jeszcze staniec

r9 285 na esc za 770 kupisz, a to ta sama karta co r9 380

280x? to juz w c**j stare i nie brac tego pod uwage

­

Opublikowano

To 4 GB z szyną 128bitową dotyczyło raczej GTX 960 :P

Powiem tak,bo może pogubiliście się,bo zawile pisze xD Chodzi mi od karte tak do 900-950 zł.Nie obchodzi mnie jaka,bo ja tam zbytnio się nie znam xD Chodzi mi przede wszystkim o wydajność w tym przedziale :)

UWAGA DODAM,ŻE MONITOR MA MAX ROZDZIELCZOŚĆ 1280X1024 (czy jakoś tak :P ) 

A i jeszcze: procesor i5-2500 + Corsair vs 450 

Opublikowano

W takiej rozdzielczości nie będziesz widział dużej różnicy między gtx960 a R9 280x czy 380... w full hd zmiany by juz były (1920x1080)

Także bierz tego gtx960 2gb najlepiej od MSI. Jak byś miał zamiar niedługo kupić monitor full hd to bierz R9 280x bo ma pare klatek przewagi nad gtx960, ale bierze wiecej prądu. Wybieraj :)

Opublikowano

Czasami staram się odciążyć rodziców :) 

Znaczy mam telewizor chyba 21" ale jak daje na FHD (GTX 650 Ti Boost) To obraz jest taki brzydki.Ale pewnie niedługo wymienię monitor,bo ten ma już swoje lata :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...