Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Gra Transformice - nowy dział/subforum.

Cloute

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

250px-TransformiceLogo.png

Informacje oraz krótki opis gry.

Transformice jest grą dostępną dla wielu krajów, wydaną 1 maja 2010 roku, przez Melibellule i Tigrounette. Jest to gra przeglądarkowa, jednak jest możliwość aby pobrać ją na komputer. 

Głównym celem gry jest zbieranie kawałka sera umieszczonego w określonym miejscu na mapie, z którym trzeba wrócić do nory aby ukończyć rundę. W grze można się poruszać w obie strony, skakać oraz wspinać się po ścianach. Możemy również pełnić funkcję szamana, który ma za zadanie ułatwiać zwykłym graczom dojście do sera i nory, za co naliczają mu się statystyki. 

------------------------

Grając zbieramy statystyki, dzięki którym gra nabiera sens. W statystykach składają się z:

- poziomy (dzięki którym możemy rozwijać swoje umiejętności szamańskie (skille)

- ilość zebranego sera (zalicza się gdy złapiemy ser oraz wrócimy z nim do nory)

- pierwsze miejsca (zalicza się gdy ukończymy mapę jako pierwszy)

- uratowane myszy w trzech poziomach (ilość statystyk zależy, od tego ile graczy ukończy rundę, gdy jesteśmy szamanem)

- zebrany ser osobiście (zalicza się gdy wejdziemy do nory jako szaman)

- bootcampy (rodzaj map trudniejszych, na których ćwiczymy swoje umiejętności)

------------------------

Fragment przykładowego okna statystyk (profilu konta)

15452594583575805180.png

Można również kolekcjonować odznaki, tytuły oraz inne.

Do czego służy nam zebrany ser?

Kawałki sera są walutą gry, za które możemy kupować przedmioty, futra i inne ulepszenia dla swojej postaci. Można zdobywać je dzięki grze, jak już wcześniej wspomniałem. 

Drugą walutą są truskawki, które możemy zdobyć za doładowanie SMS, PSC, PayPal i inne. 

Jakie jest zainteresowanie Administracji?

Administracja opiekuje się grą bardzo dobrze.

Bardzo często organizowane są eventy, zostają dodawane nowe przedmioty oraz ulepszenia w celu poprawy rozrywki. 

Ile gra osób?

Osób gra +30tys. dziennie, więc nie jest to mało.

Gra wydaje się trochę lub nawet bardzo dziecinna, ale jest ona typowo po skilla i 3/4 graczy, którzy mają statystyki wyróżniające się od innych i 'ogarniają' grę bardzo dobrze, są w wieku starszym. 

Kto grał lub gra w tą grę to nie musi czytać tego wszystkiego lecz dla innych się przyda. 

------------------------

Pozdrawiam oraz zapraszam do oddawania głosów.

Chelioz.

denzel.png

Opublikowano

Nie, dział na pewno nie. Może jako subforum Inne gry Via www.
Nie

Opublikowano

Nie, dział na pewno nie. Może jako subforum Inne gry Via www.

Nie

Napisałem albo dział albo subforum, akurat to czym będzie roli nie gra, więc w czym problem? Może być jako subforum Inne gry Via WWW, bez różnicy. ;)

Może byś rozwinął swoją wypowiedź dlaczego jesteś na nie? =)

denzel.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niech ktoś chociaż jeden wyjaśni co niby by było w tym subforum czy tam dziale? ­Teraz powiem wielkie Nie! Jeżeli ktoś na pw mnie przekona to jestem zdolny do zmiany zdania.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

­Grałem w to i gierka fajna, lecz na forum jako dział już nie taka fajna ;v

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niech ktoś chociaż jeden wyjaśni co niby by było w tym subforum czy tam dziale? ­Teraz powiem wielkie Nie! Jeżeli ktoś na pw mnie przekona to jestem zdolny do zmiany zdania.

Jak to co? Poradniki (najważniejsza rzecz, bo gra do opanowania łatwa nie jest), Newsy (co raz jest coś wprowadzane, zmiany, eventy i inne, więc na pewno byłoby co pisać)  oraz udzielanie pomocy itp. Obecne forum gry jest tak mierne, że aż wchodzić się na nie nie chce. :P

W ogóle grałeś kiedyś w to? Bo wydaje mi się że nie, jak pytasz o takie rzeczy. 

denzel.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moja gierka! Forum gry faktycznie jest mierne, chociaż szczerze mówiąc, większość informacji można znaleźć na różnego rodzaju blogach graczy lub filmikach na yt. Co nie znaczy, że w nowym dziale byłoby pusto. Sama chętnie bym w nim "pospamowała" jako, że "zmarnowałam" na tę grę dłuuugie godziny i chętnie podzielę się doświadczeniem, poza tym już rodzą mi się pomysły na fajne spędzenie czasu wspólnie z użytkownikami mpcforum, grającymi w Transformice, jak na przykład założenie wspólnego plemienia, czy konkursy in-game (w tej grze jest o tyle dobrze, że można swobodnie przechodzić między wszystkimi serwerami). ;)

Uważam, że nikt nie ucierpi na dodaniu tego działu na próbę, a można zyskać na tym fajną, małą społeczność. ;)

Jestem za. :pls:

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...