Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Win8 a Cs

Lantan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mając win 8 bardziej spadają fps niż na win 7? Mam dobry sprzęt i raczej dobrze ustawione a mam win 8 i tych fps jest mega mało.... Jak u was?

Użytkownik od 18 gru 2011

Opublikowano

Wątpię, aby to było przyczyną. Co najwyżej możesz mieć jakieś wirusy/nieaktualne sterowniki/zasyfiony komputer. Osobiście po przesiadce na windows 8.1 mam więcej fpsów niż na 7.

Opublikowano

Mam nowy komputer, sterowniki raczej też w porządku, a nie wierze żeby było tak mało fps

Opublikowano

Mam nowy komputer, sterowniki raczej też w porządku, a nie wierze żeby było tak mało fps

Podaj parametry twojego komputera.

Ram ,karta graf , procek etc.

Przy okazji zaktualizuj sterowniki do karty graficznej i podaj screena z ustawień Counter-Strike'a.

Sprawdź czy synchronizacja pionowa jest wyłączona.

Opublikowano

Grafika: MSI 750TI 2gb 

Płyta: ga-h81m-s2h ddr3 1150 sata3 mATX

Ram: ddr3 8gb/1600MHz kingston cl9 hyperx savage

Dysk; caviar 1tb 7200 64mb sata blue

Procek: i5-4460 3.2GHz 6mb box 84w hd4600 

Zasilacz: corsair cs550m 550w

Dysk ssd: kingston ssdnow v+300 120gb sata 3

Sterowniki zaaktualizowane.

Grafika na komputerze 1600x900

11248426_817313815042382_1084639832_o.jp

Synch w ustawieniach nvidii jest wyłączona

Myśle ze na takim sprzęcie na luzie powinno byc w grze 150 fps a w menu 300.

Tym bardziej ze kolega z 3gb ramu prockiem Intel Celeron i grafika za 100zl ma podobną ilość fps.

11639745_817319045041859_871903636_o.jpg

Opublikowano

No to odpal inną grę i zobacz czy też się tak dzieje. 

CS jest c*****o zoptymalizowany ale na tym kompie nie ma szans na tak żałosne FPS.

he?

Opublikowano

Dokładnie nie ma szans... jestem maksymalnie wk***** bo nie oszukujmy się ... kupiłem kompa głownie aby grać w cs ... 

Nie mam zbytnio do czego porównac ... wiem tylko tyle ze w metin2 na starym kompie mialem mega lagi a w cs ok. 40 fps

Teraz w metinie jest ładnie wszysko cyka a w cs masakra ..

Opublikowano

Wątpię żeby była to wina systemu. Na podobnej konfiguracji, jednak z 4gb ramu i nieco słabszą kartą graficzną mam na maksymalnych ustawieniach 200 - 350 fps. System oczywiście 8.1 i nie ma co się doszukiwać w nim spadku wydajności względem 7, bo zazwyczaj jest na odwrót. Co do metina - ta gra nie ma wymagań. Zresztą kto mając komputer potrafiący uciągnąć inne tytuły, gra w takie gó*!@&(#HU1o...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...