Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer do 3600 zł?

Dunktonn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdzieś w okolicach połowy lipca będe kupował nowy komputer i chciałem się zapytać czy wszystko będzie ze sobą spójne, czy dysk jest dobry i się nie uszkodzi (bo dane są dla mnie bardzo ważne), zasilacz da rade oraz co można wg was zmienić i czy dodać chłodzenie. Czy będą chodzić na nim takie gry jak nowy GTA 5 na ultra (z moniotrem full hd) albo nowy NFS też na wysokich / ultra (wiem nie ma jeszcze oficjalnym wymagań ale może ktoś wie)

RJOO7Ga.png

Opublikowano

Sam składałeś ? jak tak to ładnie Ci nawet wyszedł. Wszystko ze sobą współgra więc nie musisz się obawiać, że coś do siebie nie pasuje. Co do dysku, dysk jak każdy inny pojemny, i raczej tak szybko Ci się nie zepsuje. Co do gier, to w gta v spokojnie pograsz na ultra w nfs pewnie też, ale to wszystko się zobaczy jak już wyjdzie. Więc sprzęcik jak najbardziej na +

Opublikowano

Składałem kilka razy i wydaje mi się, że ten jest najbardziej spójny i chciałem się upewnić =)  Dzięki za odpowiedź

Po zastanowieniu dodałem jeszcze chłodzenie CPU SilentiumPC Fera 2 HE1224

Opublikowano

Lepiej weź procka z zablokowanym mnożnikiem i GTX970 jeśli celujesz w gry.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie mam pieniędzy na GTX 970, a gdy kupuje procek z zablokowanym mnożnikiem zaoszczędze 50 zł a będe chciał go podkręcać. Chciałem się spytać czy wszystko do siebie pasuje, oraz na ile lat starczy (żeby najnowsze gry chodziły na wysokich - ultra

Opublikowano

Nie mam pieniędzy na GTX 970, a gdy kupuje procek z zablokowanym mnożnikiem zaoszczędze 50 zł a będe chciał go podkręcać. Chciałem się spytać czy wszystko do siebie pasuje, oraz na ile lat starczy (żeby najnowsze gry chodziły na wysokich - ultra

Jakie 50 zł? 

http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-4460-3-20ghz-lga1150-box-bx80646i54460-haswell-refresh-636603/

Do tego jeszcze będziesz mógł zaoszczędzić na płycie głównej 

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h81m-p33-h81-dualddr3-1600-sata3-dvi-matx-h81m-p33-604814/

I już możesz kupować 970 

Opublikowano

Witam, gdzieś w okolicach połowy lipca będe kupował nowy komputer i chciałem się zapytać czy wszystko będzie ze sobą spójne, czy dysk jest dobry i się nie uszkodzi (bo dane są dla mnie bardzo ważne), zasilacz da rade oraz co można wg was zmienić i czy dodać chłodzenie. Czy będą chodzić na nim takie gry jak nowy GTA 5 na ultra (z moniotrem full hd) albo nowy NFS też na wysokich / ultra (wiem nie ma jeszcze oficjalnym wymagań ale może ktoś wie)

RJOO7Ga.png

Nie, nie i jeszcze raz nie!

GTX 960 na 128b. to porażka.

Polecam:

i5 4690k, Asrock'a Z97, oraz MSI 280x. Na pewno lepsze to niż 960. :v

Opublikowano

­Kolego, w grach większe znaczenie ma grafika, więc lepiej serio weź tego GTX970 (tylko odpowiedni, więc niech ktoś ci podpowie, którego producenta najlepiej), a procesor jak weźmiesz słabszy o 0.2 GHz to w praktyce nie będzie to odczuwalne. Procesor 4460 starczy na dłużej niż ten GTX970, więc spokojnie możesz go brać. 

A podkręcanie to już inna kwestia, czy będziesz to robić. Ale szczerze, jeżeli nie masz w tym wprawy, to odpuścił bym, bo to jest katowanie procesora, a chcesz chyba, żeby po chodził parę ładnych lat ;) (btw. sam teraz kupuje procesor, ram i płytę i biorę i5 4460).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Przerobiłem trochę zestaw do do potrzeb, jak teraz? Poczytałem trochę recenzji i stwierdziłem, że trzeba kilka rzeczy zmienić

FLPGrJD.png

Co do zestawu to bardzo dobrze(solidnie) dobrane komponenty, które będą ze sobą współgrały idealnie. Więc duże brawa za to, że sam złożyłeś taki komputer.

Co do postów, typu weź gtx 970 a procesor z zablokowanym mnożnikiem. Zawsze w przyszłości może odsprzedać gtx 960 i zakupić gtx 970, więc tu mu nic nie stoi na przeszkodzie, a nawet i gtx 980, bo reszta komponentów będzie mu na to pozwalała. Co do podkręcania @JacoH jest masa poradników jak podkręcać procesor, a z takim chłodzeniem to na pewno nic mu nie będzie, nawet bez wprawy można ładnie wykręcić procesor (oczywiście wzorując się na poradnikach) wprawa aż sama przyjdzie. 

Opublikowano

Dzięki za wszystkie rady, gdzieś na koniec czerwca wstawię zdjęcie już całego zestawu który zamierzam kupić- raczej nie będe dużo zmieniał chyba, że kupie procek bez mnożnika ale kartę puki co zostawię i może kupie na święta tego gtx 970 jak mówicie :)

Opublikowano

Teraz zestaw super ;) GTX970 jest i jest dobrze, a OC nie będzie potrzebne do gier, przy tym procesorze :)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

A jaką płytę główną ewentualnie wybrać pod tego GTX'a 970 i żeby w przyszłości np za 2 lata można było ją połączyć w SLI? Oraz czy zasilacz da radę?

Opublikowano

A na ile lat starczy? Tak, żeby wszystkie gry pięknie chodziły w 60 fps + ?

Wróżki pytaj.

A jaką płytę główną ewentualnie wybrać pod tego GTX'a 970 i żeby w przyszłości np za 2 lata można było ją połączyć w SLI? Oraz czy zasilacz da radę?

SLI robi się od razu, albo wcale. Za 2 lata to lepiej będzie wymienić grafikę na mocniejszą niż kupować kolejną do tandemu.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.

Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego

chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/

to ta usługa.

Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne

chłodzenie na procesor

http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/

W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać

O44Y129AC8

i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.

Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB

http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/

Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...